rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Пошук роботи – теж робота

58% респондентів  налагоджували контакти з рекрутером ще до надсилання резюме.

 

Задумайтеся: чи багато ви знаєте людей, які все життя пропрацювали в одній організації? Погодьтеся, що найчастіше, в силу різних причин, - з огляду на професійний розвиток і зростання, емоційне вигорання, зміни пріоритетів або життєвих обставин, - люди починають шукати нові напрямки і можливості для своєї професійної реалізації.

HeadHunter Україна поцікавився у користувачів порталу hh.ua, як у них, зазвичай, відбувається процес пошуку роботи - пасивно, в очікуванні дзвінка «з того боку», або активно, з використанням соціального капіталу (родичів, друзів, знайомих) і рекрутерів з боку роботодавця.

Title Title 

 

На сьогодні пошук роботи можна здійснювати за допомогою не тільки нетворкінгу - колег по сфері, друзів і родичів, а й низки Інтернет-сервісів і ресурсів, які цей пошук можуть як спростити, так і ускладнити. Так, можливість пошуку за допомогою Інтернет-інструментів, з одного боку, на певних етапах (перший контакт - резюме) віртуалізує процес і вберігає пошукача від стресу, пов'язаного з живим спілкуванням з рекрутером/hr-ом та іншими людьми, які приймають рішення про призначення кандидата на посаду. З іншого ж боку, відсутність живого спілкування (що підміняється телефонними інтерв'ю та Інтернет-листуванням із представниками компанії потенційного роботодавця) і можливості по максимуму презентувати себе співрозмовникові може позбавити претендента його козирів при пошуку роботи.

За результатами опитування, переважна більшість респондентів займалася пошуком роботи протягом останнього року (65%); четверта частина пробувалися на вакансії інших роботодавців в останні рік-три.

Менше, ніж 10% не займалися пошуком роботи більше, ніж 4 роки.

Загалом, респонденти могли впоратися з пошуком вакансій самостійно, отримували запит від рекрутерів, hr-ів у 4 випадках з 10, використовували зв'язки та нетворкінг для працевлаштування 20% опитаних.

Серед джерел інформації про можливості працевлаштуватися називали Інтернет/job-сайти, e-mail розсилку.

Більше, ніж половина учасників опитування вказали, що використовують можливість збільшити свій шанс отримати feedback від роботодавця, заздалегідь сконтактувавшись із рекрутером.

Title Title 

 

Серед тих, для кого спілкування з рекрутером не є бар'єром при активному пошуку нового робочого місця, - більше представників сфер економіки (бухгалтерії), IT-сфери, виробництва, сфери продажів/клієнт-сервісу, HR-ів і PR-ників.

Приводом для спілкування та дзвінків ставали: бажання уточнити деталі вакансії (62%), відповідність критеріям посади (19%) і призначення співбесіди (18%). Крім того, пошукачі телефонують для уточнення засобів зв'язку (здебільшого, e-mail адреси) для надсилання резюме.

Підсумовуючи викладене вище, можна зробити висновок, що пошукачі при пошуку роботи більше сподіваються на себе. Принцип активного пошуку роботи (коли пошукач першим виходить на зв'язок з рекрутером) застосовують більшість претендентів, але лише п'ята частина претендентів використовують цю можливість для того, щоб призначити співбесіду.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідним центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2018 року. В опитуванні взяли участь 725 респондентів з різних регіонів України.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Говорить бюджет. Основні пріоритети державного кошторису на 2019-й

Цьогоріч Україна експортувала продукції машинобудування на $3,6 млрд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers