rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Лінь на роботі: причини та способи боротьби

Майже кожна людина час від часу лінується. Іноді це фізична лінь, коли не можеш нічого робити, іноді - розумова, коли не хочеться думати, іноді - емоційна, коли немає бажання й сил виказувати емоції. Який би різновид ліні вас не наздогнав, варто розуміти, що з нею робити та як попередити.

 

HeadHunter Україна дізнався у користувачів порталу hh.ua, як і чому вони відчувають лінь на роботі та як з нею борються.

 

У 89% опитаних буває так, що їм просто лінь працювати. Лише 11% зазначають, що з ними таке не трапляється. На запитання «Що їх мотивує не лінуватися на роботі?» респонденти зазначали такі фактори, як любов до своєї справи, хороша атмосфера в колективі, заробітна плата і бонуси, високий рівень відповідальності та багато цікавих завдань.

 Title 

Ті ж, котрі лінуються, роблять це з різних причин. 48% лінуються через фізичну втому. 45% іноді не мають настрою працювати. 40% зазначили, що лінь настає через відсутність мотивації і ще стільки ж - через нудні завдання. 35% зазначили вигорання як одну з причин ліні на роботі. Респонденти у попередніх опитуваннях зазначають, що єдиним ефективним методом боротьби з перевтомою, нервовим перенавантаженням і вигоранням є довготривалий відпочинок. Натомість, 24% респондентів вважають, що на відпочинок не варто витрачати багато часу. Цілком досить провести вихідні без думок про роботу. 26% зазначили, що погода має вплив на те, чи лінуються вони на роботі. Також чверть опитаних повідомили, що одним із факторів ліні для них є низька заробітна плата. Так, здебільшого, про зміну роботи респондентів змушували замислюватися такі фактори, як низька оплата (49%) і відсутність можливості професійно розвиватися (40%).

Серед інших причин зазначали втому, високу завантаженість, емоційне виснаження тощо.

Воюють з лінощами, здебільшого, просто не піддаючись їм. Але є частина респондентів, які не вживають жодних заходів для боротьби з лінню. Ті ж, хто все-таки намагається її побороти, використовують ще й такі інструменти, як вибудовування власної мотивації; планування завдань, розділення їх на більш дрібні; перемикання уваги на більш цікаві завдання, особисті справи. Також одним зі способів побороти лінь називають відпочинок: дехто пропонує пасивний (сон), а дехто акцентує увагу на активному (спорт, прогулянка).

 

Який би зі способів ви не вибрали наступного разу, спробуйте задуматися, чому саме вам лінь працювати, і поспостерігайте, як часто на вас нападають лінощі. Можливо, легше буде встановити причину і вирішити питання (поговорити з роботодавцем, психологом тощо), ніж постійно боротися з лінню під час роботи. Пам'ятайте, що значно комфортніше працювати на роботі, яка вам до вподоби і приносить задоволення та важливий для вас результат.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2018 року. В опитуванні взяло участь 639 респондентів з різних регіонів України.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Говорить бюджет. Основні пріоритети державного кошторису на 2019-й

Цьогоріч Україна експортувала продукції машинобудування на $3,6 млрд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers