rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українська громада Іллінойсу відзначила 100-річчя Листопадового зриву

4 листопада у Катедральному соборі святого отця Миколая українська громада штату Іллінойс святкувала 100-річчя Листопадового зриву.

 

Свято розпочалося з молитви та Божого благословення отця Сергія - настоятеля собору святого Миколая. Після хвилини мовчання державні гімни Америки та України виконала Софія Фрейзер.

Title Title 

 

З короткою промовою виступив голова УККА пан Ігор Дячун. Зі сльозами на очах слухала українська діаспора пісню-реквієм «Пливе кача» у виконанні Софії Фрейзер.

Головним доповідачем був Любомир Гайда, народжений в Україні, в княжому місті Сянок - лемко. (З 1772 року Сянок входив до складу Австрії як округове, а пізніше повітове місто королівства Галичини). За вищою освітою Любомир Гайда - історик. Випускник університету Boston College. Ступінь доктора наук отримав у Гарвардському університеті, де згодом працював і викладачем. Від 1992 до 2015 років - заступник директора Українського наукового інституту Гарвардського університету, а опісля - старший дорадник директора. Пан Любомир Гайда розповів про листопадові події 1918 року, які, на жаль, нашому молодому поколінню маловідомі, але які є надзвичайно важливими для історії України.

Title Title 

 

Мистецьку програму розпочав хор осередку СУМ імені Миколи Павлушкова під керівництвом Володимира Поповича. Вихованці вокально-хореографічної студії «Елегія» разом з батьками теж долучилися до цього заходу. Уявіть собі, яке в нас чудове молоде покоління, адже їм 6-14 років, а вони з цікавістю слухають про минуле України, читають дитячі молитви для наших воїнів-героїв, співають пісні про мир. Зокрема, Ксеня Левкович, Соломія Михайлюк, Катерина Семко, Анастасія Чорній, Вікторія Ключенко, Марічка Бенько. Їм лише 6-7 років, а вони просять миру в Бога для всієї України.

Title Title 

 

Іван Когут та Марія Гарматюк чудово виконали пісню наших батьків «Йшли селом партизани». Володимир Кияк декламував вірш «Я дякую, солдате, за життя». Галина Мазурик, Соломія Худик душевно і проникливо виконали вокально-літературну композицію «Я не хочу війни, тату». Катерина Глют надзвичайно емоційно заспівала пісню «Почни зі себе». Дитячий голос - це як ковток джерельної води. Слухаєш і не можеш відірватися.

Title Title 

 

Немає слів, щоб передати щемний, хвилюючий виступ одного з найкращих бандуристів Чикаго - Івана Шміла.

Title Title 

 

Пісні у виконанні композитора, автора пісень Софії Фрейзер були неперевершеним початком і надзвичайно емоційним фіналом цього заходу.

Title Title 

 

Ведуча Ліля Семко професійно, інтелігентно провела це свято. Усі гості, артисти, звукорежисер Сашко Хрипливий та організатори заходу провели цей день з великою користю, адже такі події наповнюють душу та серце теплом.

Вічна слава Героям! Слава Україні!

В Українському драматичному театрі «Гомін» відсвяткували 10-річчя прем’єрою оперети «Гуцулка Ксеня»

Connection Over-40 Champions 2018 MSL Season!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers