rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Літературний додаток: від Українця з Орденом Драконів – до пародійного дівчачого роману

Ще трохи - і за вікном хурделитиме перший сніг. Саме час подбати про картату ковдру та смачну каву - і зануритися в літні романи. Про романи для гарного теплого настрою ми вже подбали!

 

Найголовніший наш сюрприз цього разу - від вже знайомого нашим постійним читачам видавництва «Фабула»! Автор сюрпризу, за версією газети «Дзеркало Тижня. Україна», є відкриттям 2017 року в українському літературному просторі.

Його прізвище чули всі! : )

Отже, знайомтеся: Українець.

Остап Українець.

Це - не псевдонім, це справжнє прізвище чудового письменника і перекладача. Втім, з таким прізвищем у нього не було жодного шансу на іншу кар'єру! : ) Пише у жанрах історичної прози та фентезі. Дебютний роман Українця -  «Малхут», за словами автора, «насправді не розповідає історію, а пропонує розлогий набір подій, за якими цю історію можна уявити». Це - своєрідна пародія на теорії змови. Пародія, написана чудовою мовою - і з настільки чудовими описами Франківська, що навіть якщо ви знаєте в місті кожен куточок, то вам відразу захочеться пройтися містом ще раз. Хоча б для того, щоб перевірити, наскільки воно схоже на  галицьке місто шістдесятих років ХІХ сторіччя...

Критики кажуть, що це - одна з найкращих книжок, котрі можна дарувати друзям на День народження. Якщо вам теж спаде на думку така ідея, то ласкаво просимо на сайт видавництва «Фабула»: https://fabulabook.com/product/malhut/. Ну а ми щиро дякуємо «Фабулі» за можливість подарувати цей текст нашим читачам!

Після пошуків історичних таємниць і блукань сторінками історії - пропонуємо повернутися до сучасності, і зазирнути до світу Ольги Мігель. Наші постійні читачі добре пам'ятають її «Сновиду» та «Сірих метеликів» - романи, від яких у людей з доброю уявою ще довго мороз по шкірі пробігатиме. Однак цього разу ми не збираємося вас лякати чортівнею - ми спробуємо чортівнею вас розсмішити. Трохи чортівнею - а трохи поп-музикою. Ну і поп-виконавцем.

Тільки уявіть: студентка-відмінниця потрапляє до забутого цивілізацією села, в яке навіть автобус не ходить. В цій глухій місцині на неї чекає важлива місія - лікувати гламурного красунчика, за яким дівки бігають табунами. Дуже настирливими табунами. Але якщо вам ця історія здалася схожою на початок дівчачого роману, плюньте в карти: від Ольги Мігель гламурних любовних романів чекати не варто, вона обов'язково хоч щось та й утне!

Ольга Мігель. Кеди та вишиванка, або Лісовий пісняр (уривок)

Барометр Дмитро Пожоджук

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers