rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Король та принц Саудівської Аравії зустрілися з родиною Хашоггі

Король Саудівської Аравії Салман зустрівся в Ер-Ріяді з членами сім'ї вбитого журналіста Джамаля Хашоггі.

 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державне агентство новин Саудівської Аравії SPA.

«У вівторок король Саудівської Аравії Салман зустрівся з членами сім'ї вбитого журналіста Джамаля Хашоггі в Ер-Ріяді», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі із членами родини, серед яких був і син Джамаля - Салах бін Джамаль Хашоггі - був присутній і спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман.

Нагадаємо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, коли зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

У вівторок, 23 жовтня, ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії «Ватан» Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Зазначимо, Державний інвестиційний фонд у Саудівській Аравії підтримує фондовий ринок, щоб обмежити негативні наслідки скандалу з вбивством Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters.

«Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії опосередковано підтримував місцеву біржу, використовуючи державні установи, щоб обмежити падіння акцій на ринку, спричинене вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі», - йдеться у повідомленні.

Іноземні інвестори за останні два тижні знецінили саудівські акції. Таке знецінення відбулося на тлі зростаючого побоювання інвесторів щодо потенційного погіршення відносин Саудівської Аравії із Заходом після смерті журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі 2 жовтня.

Тим часом у Ер-Ріяді на тлі новин про вбивство саудівського журналіста відкрився найбільший інвестиційний форум. Низка політиків, бізнесменів і банкірів відмовилися від участі у заході.

Форум «Інвестиційна ініціатива майбутнього», який в пресі називають близькосхідним Давосом, відбувається в Саудівській Аравії другий рік поспіль. Тільки цього разу привабливість його помітно зменшилася. Через вбивство журналіста «Вашингтон пост» у Стамбулі їхати в Ер-Ріяд передумали, зокрема, глава Міжнародного валютного фонду, міністр фінансів Нідерландів. Їхній вчинок слугував прикладом профільним урядовим чиновникам Великобританії і Франції. Утрималися від участі делегації Австралії, Нової Зеландії та Чехії.

Від виступів на панельних сесіях відмовилися провідні банкіри і топ-менеджери. Найбільші західні медіакомпанії відмовилися від інформаційного супроводу саміту. Серед них - СНБС, Фокс і Булмберг.

Міністр енергетики Саудівської Аравії визнав, що через вбивство Джамаля Хашоггі країна опинилася у кризі.

Інвестиції в стійкість України

Українська Помісна Православна Церква: ставлення українців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers