rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Канада переглядає свої відносини зі Саудівською Аравією

Вбивство журналіста Джамаля Хашоггі змушує Канаду переоцінити свої відносини зі Саудівською Аравією.

 

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є дуже важливі питання, які варто порушити в контексті наших відносин зі Саудівською Аравією загалом», - сказала Фріланд.

Вона нагадала, що прем'єр-міністр Канади вчора зібрав спеціальну урядову зустріч високого рівня для обговорення справи Хашоггі. «Ця зустріч стала важливою складовою внутрішньоурядової дискусії, але ми також спілкуємося з цього приводу з нашими партнерами й союзниками», - зауважила міністр.

Своєю чергою, Джастін Трюдо запевнив, що міжнародна спільнота намагається достеменно встановити обставини загибелі журналіста. «Стосовно того, що трапилося з Хашоггі, є ще запитання. Ми разом з міжнародними партнерами працюємо над тим, аби мати чітке розуміння того, як він був убитий», - сказав Трюдо.

Під час виступу у парламенті він заявив: «Ми суворо вимагаємо й очікуємо, що канадський експорт використовуватиметься з повною повагою до прав людини. Саме тому наш уряд відданий впровадженню суворішої та деталізованішої системи експорту озброєння та Міжнародного договору про торгівлю зброєю. Ми раніше вже заморожували дозволи на спецекспорт, коли мали занепокоєння щодо його можливого неправомірного використання, і ми, не вагаючись, зробимо це знову».

Як повідомлялося, Хашоггі зник 2 жовтня після того, коли зайшов до будівлі саудівського консульства у Стамбулі. Турецьке слідство заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розчленовано і вивезено.

Пізніше, за даними ЗМІ, керівники Саудівської Аравії визнали, що журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві. Саудівський прокурор заявив, що журналіста було вбито під час конфлікту з людьми, яких він зустрів у консульстві. Зокрема, за його словами, між цими людьми і Хашоггі сталася сварка, і почалася бійка, під час якої його убили.

Інвестиції в стійкість України

Українська Помісна Православна Церква: ставлення українців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers