rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Скандинавські банки заморозили активи «друга Путіна»

Скандинавські банки заморозили активи «друга Путіна»

 

Російський мільярдер Борис Ротенберг подав до суду, звинувативши 4 різні банки у скандинавських країнах у порушенні прав на рівноправне обслуговування.

Про це пише Reuters з посиланням на інформацію суду.

«Російський бізнесмен, що перебуває під санкціями США щодо агресії РФ в Україні через його тісні зв'язки з президентом Володимиром Путіним, подав позов проти чотирьох скандинавських банків, звинувативши їх у дискримінації, заявили у суді», - йдеться у повідомленні.

У своєму позові Борис Ротенберг звинувачує Nordea, Danske Bank, Handels­banken та OP Bank в тому, що вони не дозволяють йому здійснювати платежі та порушують його право на рівне ставлення як до громадянина ЄС.

Ротенберг володіє фінським паспортом та не підпадає під дію європейських санкцій щодо агресії Росії проти України, але європейські банки повинні дотримуватися санкцій США для ведення бізнесу з американськими банками.

Як повідомлялось, російський СМП-Банк, підконтрольний близьким до президента Путіна бізнесменам Борису та Аркадієві Ротенбергам, влада РФ допустила до роботи зі спецрахунками учасників держзакупівель. Це один із заходів державної підтримки банку, який потрапив під санкції.

 

Італія відмовляється переглядати бюджет - попри критику МВФ

 

Італійський уряд готовий вислухати зауваження щодо проекту бюджету на 2019 рік, але не скорочуватиме заплановані витрати.

Про це повідомляє ANSA.

«Проект бюджету (Італії - ред.) на 2019 рік не буде переглядатися, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні напередодні можливого відхилення проекту Європейською комісією у вівторок», - йдеться у повідомленні.

Міністр зазначив, що єдина інституція, що може покращити бюджет - це італійський парламент.

«Ми не маємо наміру брати навіть одного цента з кишені італійців. Ми беремо до уваги всі зауваження, але не поступимось», - додав Сальвіні.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд розкритикувати проект бюджету італійського уряду, в якому дефіцит наступного року має зрости до 2,4% ВВП.

 

У Туреччині націоналісти розривають альянс із партією Ердогана

 

Голова турецької Партії націоналістичного руху (MHP) Девлет Бахчелі заявив, що його партія припиняє союз із правлячою Партією справедливості й розвитку президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє AP.

«Голова основної турецької націоналістичної партії заявив, що його партія припиняє союз із правлячою партією президента Реджепа Таїпа Ердогана», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє AP, Бахчелі заявив у вівторок у парламенті, що його партія виставить своїх власних кандидатів на місцевих виборах, які відбудуться у березні 2019 року.

Ймовірно, розрив із правлячою Партією справедливості й розвитку стався внаслідок конфлікту щодо амністії деяких в'язнів, яку запропонували націоналісти.

Зазначається, що партія MHP була ключовою частиною виборчого альянсу Ердогана протягом парламентських та президентських виборів, які відбулися цього літа. Під час останніх парламентських виборів партія чинного президента Туреччини не змогла здобути парламентської більшості і тому змушена була покладатися на депутатів від націоналістів у сесійній залі.

 

Сеул ратифікував Пхеньянські угоди

 

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін ратифікував військовий договір та угоду за підсумками саміту з Північної Кореєю.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на речника адміністрації президента Південної Кореї.

«Президент Південної Кореї Мун Чже Ін ратифікував угоду за підсумками саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином та міжкорейську військову угоду. Обидві угоди були підписані у Пхеньяні минулого місяця (на саміті - ред.)», - йдеться у повідомленні.

За словами речника, невдовзі угода за результатами саміту буде опублікована в урядовій газеті. Військову ж угоду перед публікацією спочатку передадуть на початку наступного тижня північнокорейській стороні.

Зазначається, що військова угода була підписана на останньому саміті у Пхеньяні для зниження військової напруги між двома країнами.

Як повідомлялося, 22 жовтня, Північна і Південна Кореї та командування ООН домовилися в понеділок про відведення вогнепальної зброї та постів охорони з демілітаризованої зони села Пханмунджом цього тижня.

 

У парламенті Британії стверджують, що уряд недооцінює загрозу з боку РФ

 

Парламентарі Великої Британії вважають, що уряд недостатньо серйозно ставиться до загрози з боку РФ у сфері інформаційної безпеки.

Про це повідомляє Associated Press.

«Керівник впливового парламентського комітету Британії стверджує, що уряд недооцінює серйозну загрозу, яку становить Росія», - йдеться у повідомленні.

Голова комітету Палати громад британського парламенту з культури, преси та спорту Даміан Коллінз вважає, що уряд не розглядає загрозу у сфері інформаційної безпеки як важливе питання. Він дорікнув у вівторок уряду, що той повністю схвалив лише три рекомендації комітету зі 42. Зауваження з'явилися через три місяці після того, коли впливовий парламентський медійний комітет попередив про ризики в інформаційній сфері через маніпулювання інформацією.

«Країна повинна побачити більш скоординований підхід уряду щодо боротьби з кампаніями дезінформації, організованими російськими агентствами, що прагнуть зруйнувати основу нашої демократії», - додав парламентарій.

Як повідомлялось раніше, голова комітету Палати громад британського парламенту з культури, преси та спорту Даміан Коллінз заявив, що обсяг дезінформації, яку поширюють через Інтернет, зростає так швидко, що фейкові новини починають витісняти реальні.

 

Французька поліція «виселила» 1800 мігрантів зі стихійного табору

 

На півночі Франції поліція вивезла із несанкціонованого табору близько 1800 мігрантів.

За даними місцевої поліції, операція розпочалася у вівторок зранку, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Зону розміщення табору, що розташований у комуні Гранд-Сінт, у вівторок планує відвідати новий міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер.

Поліція провела операцію у примусовому порядку на прохання керівництва міста та за рішенням суду.

 

У Камеруні 85-річного президента переобрали на сьомий термін

 

Згідно з інформацією Конституційної ради країни, президент Камеруну Поль Бія виграв вибори з результатом у 71,3% голосів і переобрався на сьомий термін.

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на місцеві джерела.

«За даними Конституційної ради, 85-річний Поль Бія отримав понад 71 відсоток голосів на виборах 7 жовтня», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Бія виграв з результатом 71,3% голосів, значно випередивши кандидата від опозиції Мориса Камто, який отримав 14,2%.

Конституційна рада, призначена Бією, відхилила всіх 18 судових позовів щодо виборів. Крім того, після голосування уряд заборонив усі опозиційні мітинги.

Політична напруга була високою протягом двох тижнів з моменту голосування, оскільки опозиція заявила про перемогу на основі власних підрахунків.

 

У Канаді перенесли вибори через проблеми з Інтернетом

 

Близько десятка населених пунктів у канадській провінції Онтаріо були вимушені подовжити на добу місцеві вибори через проблеми з Інтернетом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, щонайменше, 5 населених пунктів поблизу Оттави із сукупним населенням близько 50 тисяч осіб оголосили надзвичайний стан та подовжили голосування. На такий крок пішла і низка містечок з інших регіонів провінції.

У компанії «Dominion Voting», яка забезпечує в цьому регіоні технічну сторону телефонного та Інтернет-голосування, заявили, що помітили проблеми з доступом до Інтернету, які завадили нормальній роботі послуги, всього за дві години до закриття виборчих дільниць.

При цьому у компанії запевнили, що цілісність виборчої системи та безпека голосування не були порушені. «Хочемо запевнити виборців у Онтаріо, що ми працюватимемо над тим, аби ця проблема не повторилася у майбутньому. Важливо зазначити, що цілісності системи ніколи нічого не загрожувало й вона залишається надійною», - йдеться у заяві компанії.

У понеділок у канадській провінції Онтаріо проходили муніципальні вибори, які минули, здебільшого, без надзвичайних ситуацій.

 

В Італії помер один із засновників United Colors of Benetton

 

В Італії після хвороби помер співзасновник італійської роздрібної мережі одягу United Colors of Benetton Джільберто Бенеттон.

Про це повідомляє Reuters.

«Гільберто Бенеттон, співзасновник італійської роздрібної мережі одягу United Colors of Benetton ... помер у 77-річному віці», - йдеться у повідомленні.

Колишній глава сімейного холдингу Edizione, який контролює найбільшу в Італії інфраструктурну групу Atlantia (ATL.MI), помер після нетривалої хвороби.

Як відомо, 1965 року у маленькому містечку на північному сході Італії Джільберто Бенеттон разом зі своїми братами і сестрою - Лучіано, Джуліаною і Карло - заснував Benetton Group. Уже до 2000 року група нараховувала кілька тисяч магазинів по всьому світу, випускаючи одяг під брендами United Colors of Benetton і Sisley.

 

На телевежі в Стамбулі з'явиться майданчик із краєвидом Європи й Азії

 

У Стамбулі зводять футуристичну телевежу, яка стане найвищою будівлею міста.

Нещодавно було опубліковано нові фото амбітного архітектурного проекту, - повідомляє 34travel.

З оглядового майданчика телевежі Чамлиджа відкриватиметься краєвид Європи й Азії. Якщо все піде за планом, то піднятися туди можна буде вже наступного року.

Будівля матиме висоту 369 метрів. Її зводять за проектом студії Melike Altэnэєэk Architects. Згідно з дизайнерським задумом, у стороннього спостерігача створюватиметься враження, ніби вежа рухається: її видимий силует змінюватиметься залежно від точки огляду.

Споруда виконуватиме не лише свою головну - телекомунікаційну - функцію, а й претендує на те, щоб потрапити до всіх туристичних гайдів. Всередині телевежі облаштують виставкові простори, кафе й магазини, а найголовніше - на ній з'явиться оглядовий майданчик із краєвидом міста й Босфору. Із зовнішніх ліфтів, які підніматимуться на 180 метрів, можна буде милуватися Віфінським півостровом і Чорним морем.

Офіційне відкриття вежі призначено на кінець 2019 року. Місцева влада розраховує, що нову атракцію щороку відвідуватимуть 4,5 млн туристів.

У Грузії хочуть садити за карти без Абхазії і Південної Осетії

Сейм Латвії 13-го скликання знову очолила проукраїнський депутат

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers