rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Грузії хочуть садити за карти без Абхазії і Південної Осетії

У парламенті Грузії зареєстровано законопроект, згідно з яким складання карти з порушенням територіальної цілісності Грузії стає кримінальним злочином.

 

Про це повідомляє «Грузія Online».

«Згідно із законопроектом, у кримінальному кодексі з'явиться стаття про «виготовлення, виробництво, поширення, рекламування, реалізація, ввезення в Грузію або вивезення з Грузії видання надрукованої карти, складеної з порушенням територіальної цілісності Грузії або іншого продукту, що містить таке зображення», - йдеться в повідомленні.

Автори законопроекту, депутати від правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклій Сесіашвілі й Отар Чрдилелі, вважають, що такий злочин має каратися штрафом або позбавленням волі терміном до 2 років.

Зазначається, що про внесення відповідних змін до КК Грузії заговорили після скандалу на 43-й Всесвітній шаховій олімпіаді, яка відбувалася в місті Батумі з 23 вересня до 6 жовтня.

Тоді делегація з російського Ханти-Мансійська роздала волонтерам подарунки, серед яких була й карта світу, де Грузія була зображена без Абхазії і Цхінвальського регіону (т. з. Південної Осетії).

У результаті, карти було вилучено, а на церемонії закриття Олімпіади голова уряду Аджарії Торніке Рижвадзе передав делегації з Ханти-Мансійська карту Грузії, надруковану відповідно до дотримання міжнародно визнаних кордонів.

Як відомо, центральна влада Грузії не контролює Цхінвальський регіон і Абхазію зі середини 90-х років. Москва визнала «незалежність» цих територій після серпневої війни 2008 року. У відповідь Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Росією та офіційно оголосив ці регіони окупованими територіями.

 

Скандинавські банки заморозили активи «друга Путіна»

Сейм Латвії 13-го скликання знову очолила проукраїнський депутат

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers