rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Шановні громадяни України!

Наприкінці березня та жовтня 2019 року в Україні відбудуться вибори президента України та вибори до Верховної Ради України.

 

На сьогодні чинним законодавством України забезпечено повною мірою можливість участі у виборчому процесі всім громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном. Водночас, реалізація такої можливості багато у чому залежить від вас самих.

Так, для включення до списку виборців на закордонній виборчій дільниці громадянин України за кордоном може:

1) у будь-який зручний для себе час (зокрема, поза межами виборчого процесу):

n особисто подати до Гене­ра­ль­ного консульства України в Чикаго заяву про включення до Реєстру або зміну виборчої адреси (якщо громадянина вже включено до Реєстру);

n звернутися особисто або надіслати документи поштою до Генерального консульства України в Чикаго для постановки на консульський облік;

2) безпосередньо під час виборчого процесу особисто подати до дільничної виборчої комісії, яка працюватиме у приміщенні Генерального консульства, заяву щодо помилок чи неточностей у попередньому списку виборців не пізніше, ніж за п'ять днів до дня голосування.

3) Мати дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

При поданні заяви про включення до Реєстру або зміну виборчої адреси в Реєстрі рекомендуємо попередньо перевіряти своє включення до Реєстру та виборчу адресу. Дізнатися, чи включені ви до Реєстру, та перевірити, чи правильно вказано в Реєстрі ваше прізвище, ім'я, по-батькові та виборчу адресу можна за допомогою онлайн сервісу «Особистий кабінет виборця» (https://www.drv.gov.ua/ords/f?p=111:LOGIN) на веб-сторінці «Державний реєстр виборців».

Для цього потрібно зареєструватися в «Особистому кабінеті виборця» і зробити відповідний запит. Орієнтовно протягом однієї доби ви отримуєте відомості щодо своїх даних у Реєстрі на електронну адресу, вказану при реєстрації.

Зважаючи на надзвичайно стислі терміни формування списків виборців під час виборів, відповідні заяви мають подаватися виборцями заздалегідь.

Звертаємо увагу, що найдоступнішим шляхом включення виборця до Реєстру або зміни його виборчої адреси в Реєстрі є взяття на консульський облік з огляду на наступне:

- громадянин може надіслати документи поштою, а заяви подаються виключно особисто;

- на даний час за взяття на тимчасовий консульський облік не стягується консульський збір; тобто, процедура є безкоштовною.

- Генеральне консульство щомісяця подає відповідні відомості до органу ведення Реєстру, а заяви пересилаються виключно дипломатичною/командирською поштою (заяви, надіслані технічними засобами зв'язку, не приймаються).

 

Таким чином, для того, щоб реалізувати своє право голосу за межами України, необхідно:

- бути включеним до списку виборців на закордонній виборчій дільниці, яка розташована у приміщенні Генерального консульства України в Чикаго. До списку виборців на закордонній виборчій дільниці включаються громадяни України, яким виповнилося або на день голосування виповниться вісімнадцять років та які за своєю виборчою адресою, згідно з даними Державного реєстру виборців, належать до цієї закордонної виборчої дільниці.

- особисто прибути на відповідну закордонну виборчу дільницю в день голосування;

- мати при собі документ, що підтверджує громадянство України та є підставою для отримання виборчого бюлетеня на закордонній виборчій дільниці (дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України).

 

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у виборах та сподіваємося на ваше розуміння щодо необхідності завчасного подання необхідних документів.

Свята Покрова – покровителька України!

Мистецький ракурс параду буковинської вишиванки в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers