rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ На Донбасі підірвався КрАЗ, що їхав ремонтувати водогін Горлівка – Торецьк

На Донбасі підірвався КрАЗ, що їхав ремонтувати водогін Горлівка - Торецьк

 

Автомобіль компанії «Вода Донбасу», який їхав для виконання ремонтних робіт на водогоні Горлівка-Торецьк, потрапив на вибуховий пристрій, водій отримав контузію.

Про це повідомляється на сайті компанії.

«Сьогодні бригада аварійно-відновних робіт Часовоярського РВУ після отримання погодження виїхала для виконання ремонтних робіт на водогоні Горлівка-Торецьк. Дорогою до місця ймовірного прориву автомобіль КрАЗ, який віз екскаватор, потрапив на вибуховий пристрій, унаслідок чого пошкоджена кабіна автомобіля, середній міст, відірваний бензобак. Водій контужений, інші члени бригади не постраждали», - йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що роботи з відновлення водопостачання міста Торецька наразі призупинені.

Раніше у вівторок повідомлялося, що в Донецькій області нарешті отримані гарантії безпеки для проведення ремонту з відновлення водопостачання Торецька, який із 15 жовтня залишався без води. Повідомлялося також, що з метою мінімізації наслідків надзвичайної ситуації у Торецьку привозять питну і технічну воду населенню та об'єктам інфраструктури, а також встановлені пожежні колонки на чотири пожежні гідранти (два - в Торецьку і два - в смт. Сєверне) для самостійного забору технічної води населенням. Крім того, функціонує додатково сім колодязів питної води.

З 15 жовтня водопостачання міста Торецьк і трьох селищ Залізне, Південне, Щербинівка у Донецькій області припинено через пошкодження водопроводу Горлівка - Торецьк.

Водопостачання цих населених пунктів тривалий час здійснювалося через пошкоджений водогін Горлівка - Торецьк діаметром 900 мм від Горлівської фільтрувальної станції № 2. Водопровід був пошкоджений унаслідок бойових дій. До ділянки, яка розташована в «сірій» зоні, аварійно-відновні бригади отримали доступ лише наприкінці 2016 року. У серпні 2017 року ці роботи були продовжені, усунули 32 ушкодження. Після запуску водогону за даними приладів обліку води були зафіксовані витоки. Компанією «Вода Донбасу» був поданий запит на погодження виконання ремонтних робіт.

 

Порошенко прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів чотирьох країн

 

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів в Україні Держави Ізраїль, Держави Катар, Королівства Бельгія та Республіки Ісландія.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, зокрема, що президент та посол Ізраїлю Йоель Ліон «висловили задоволення інтенсивною динамікою політичного діалогу» між країнами та рівнем українсько-ізраїльської співпраці.

Окрему увагу було приділено питанню поглиблення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, зокрема, важливості підписання найближчим часом Угоди про зону вільної торгівлі між Кабінетом міністрів України та урядом Держави Ізраїль.

Сторони обговорили також співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Водночас, під час розмови з послом Катар в Україні Гаді Аль-Гаджрі співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності підтримки високого рівня політичного діалогу, а також посилення взаємодії у торговельно-економічній, інвестиційній та енергетичній сферах.

За даними АП, наголошувалося на важливості започаткування у листопаді роботи Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва, а також якнайскорішої ратифікації двосторонніх угод про сприяння та взаємний захист інвестицій, запобігання подвійному оподаткуванню.

Президент України подякував катарській стороні за незмінну чітку підтримку суверенітету і територіальної цілісності у рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Глава держави привітав завершення внутрішньодержавних процедур щодо набуття чинності з 2 листопада 2018 року Угодою про взаємне скасування безвізових вимог між Україною та Катаром та початок безвізового режиму поїздок для громадян обох країн.

Під час зустрічі з послом Королівства Бельгія Алексом Ленардсом співрозмовники підтвердили «обопільну зацікавленість» у підтриманні позитивної динаміки двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також висловилися за необхідність посилення політичного діалогу.

Порошенко подякував Бельгії за чітку та незмінну позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також практичну допомогу, яка надається бельгійською стороною в контексті подолання наслідків російської агресії. Окрему увагу було приділено посиленню співпраці в рамках ООН, враховуючи членство Бельгії в Раді Безпеки в період 2019-2020 років.

Під час розмови з послом Республіки Ісландія Арні Тор Сігурдссоном глава Української держави наголосив на важливості активізації торговельно-економічного співробітництва між Україною та Ісландією. Президент України подякував уряду Ісландії за солідарність з нашою державою у питанні суверенітету і територіальної цілісності, а також чітку політику санкцій.

 

Народний депутат організував розкрадання $20 мільйонів з держбанку - САП

 

Національне антикорупційне бюро розслідує заволодіння коштами у сумі 20 млн дол. державного банку, організоване народним депутатом.

Про це повідомляє у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Під наглядом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, предметом якого є організоване народним депутатом України та приведене до виконання його близькими родичами та бізнес-партнерами заволодіння 20 млн доларів США державного банку шляхом зловживання службовим становищем, підроблення документів та їх використання за сприяння високопосадовців банківської установи, що стало можливим внаслідок їхнього зловживання службовим становищем», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі у причетності до вчинених протиправних діянь підозрюються більше, ніж десять осіб.

 

Прокурори читають обвинувальний акт у справі Насірова вже більше, ніж 10 місяців

 

Прокурор САП під час судового засідання у справі колишнього голови ДФС Романа Насірова у вівторок зачитав 48 сторінок обвинувального акту.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці САП у Facebook.

«Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вимогу сторони захисту розпочали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акту, який складається зі 774 сторінок. Упродовж судового засідання, що відбулось 23.10.2018, прокурорами зачитано 48 сторінок обвинувального акту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що адвокат обвинуваченого заявив клопотання про ознайомлення з матеріалами провадження та відкладення у зв'язку з цим судового розгляду. Для ознайомлення з матеріалами провадження останньому необхідний орієнтовний термін у 240 днів, на які захисник просив відкласти судовий розгляд.

Не заперечуючи права сторони захисту на ознайомлення з матеріалами як судового провадження, так і з матеріалами, зібраними під час досудового розслідування, колегією суддів відмовлено у відтермінуванні судового розгляду.

Наступне судове засідання у справі Насірова відбудеться 31 жовтня.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Він обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС. Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов'язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

 

Цьогоріч Україна втричі скоротила експорт аміаку

 

Україна за січень-серпень 2018 року експортувала аміаку 40,06 тис. тонн, що у 3 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За січень-серпень 2018 року експорт українського аміаку становив 40,06 тис. тонн (на 9,43 млн доларів). За відповідний минулорічний період постачання цієї продукції становили 120,71 тис. тонн (на 36,88 млн доларів).

У той же час, за вісім місяців поточного року в Україну імпортовано 257,23 тис. тонн аміаку (на 76,37 млн доларів), за аналогічний період минулого року імпорт аміаку становив 238,55 тис. тонн (на 59,68 млн доларів).

Майже 50% загального обсягу експорту українського аміаку цьогоріч було відправлено до Туреччини. Водночас, майже 100% імпортованого аміаку має походження з Російської Федерації.

За січень-серпень 2018 року експорт українських азотних добрив становив 326,39 тис. тонн (на 62,6 млн доларів). За відповідний минулорічний період було доправлено цієї продукції 424,94 тис. тонн (на 76,92 млн доларів).

Імпорт азотних добрив в Україну за вісім місяців становив 921,44 тис. тонн (на 191,16 млн доларів), за аналогічний період минулого року було ввезено 1,25 млн тонн (на 240,7 млн доларів) азотних добрив.

Майже 43% загального обсягу експорту українських азотних добрив цьогоріч було відправлено до Туреччини. Водночас, майже 62% імпортованих азотних добрив має походження з країн колишнього СРСР.

Як повідомлялося, 26 березня 2018 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі подовжила та посилила антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну аміачної селітри (один із найпопулярніших в Україні видів азотних добрив) з Російської Федерації, зокрема, встановлено антидемпінгове мито для ПАТ «Дорогобуж» у розмірі 29,25%, для інших постачальників із РФ - 42,96%.

 

Ада Роговцева стала прабабусею

 

Одна з найвідоміших жінок України, актриса Ада Роговцева стала прабабусею у 81 рік. Правнука подарував онук Олексій Степанков.

Про це повідомила у Facebook онучка Ади Роговцевої Дарина Степанкова.

Українська акторка театру та кіно Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року, у Глухові, Чернігівської області. Роговцева є народною артисткою УРСР (1967), народною артисткою СРСР (1978), Героєм України (2007). Дружина українського актора Костянтина Степанкова (Волощука).

Лінія фронту: окупанти намагалися знищити ТЕС у Щасті, один військовий загинув

Лінія фронту: сім ворожих обстрілів за день, «найгарячіше» – під Кримським

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers