rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: окупанти намагалися знищити ТЕС у Щасті, один військовий загинув

У вівторок, 23 жовтня, впродовж дня бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовий загинув.

 

Про це інформує прес-центр штабу ООС.

«Противник проводив прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Станиці Луганської, Мар'їнки, Старогнатівки та Гнутового. Під час бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув», - йдеться у вечірньому зведенні.

У штабі заявили, що в усіх випадках проведення вогню противником сили ООС вживали адекватних заходів.

У понеділок, 22 жовтня, бойовики обстріляли місто Щастя в Луганській області, намагаючись знищити ТЕС.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони України Максим Праута.

«У вечірній час доби ворог із гранатометів різних типів, кулеметів та стрілецької зброї інтенсивно обстрілював наші позиції в районі населених пунктів Кримське, Щастя та Золоте-4. Зокрема, українські військовослужбовці, які виконують бойові завдання поблизу Щастя, перебували під вогнем гранатометів протягом трьох годин. Аби придушити активність противника, наші війська були змушені відкривати вогонь у відповідь», - розповів він.

«Щастя зазнало обстрілу з 80-мм артилерії. Більше, ніж 50 мін випустив ворог у напрямку міста, ймовірно, намагаючись знищити Щастинську ТЕС. Терористи добре розуміють, що альтернативних джерел електрогенерації сьогодні немає, та й робота ТЕЦ сьогодні під питанням через відсутність вугілля», - написав заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

Клименко зазначив, що електропідстанцію у Кремінній, яка з'єднає Луганщину з Об'єднаною енергетичною системою України, побудують лише наступного року.

«На щастя, попри щільний вогонь противника, руйнувань та жертв немає. Вражає цинізм російських найманців, адже вони чудово розуміють, що в області станеться техногенний колапс у разі зупинки ТЕЦ. Першими постраждають люди похилого віку та діти», - наголосив він.

Клименко також висловив сподівання, що проблеми, які були обговорені під час зустрічі за підтримки посла США Марі Йованович стануть поштовхом до посилення політичного тиску на Російську Федерацію та активізації миротворчих процесів на Донбасі.

Посол США в Україні Йованович 22 жовтня під час візиту до Луганської області відвідала КПВВ «Станиця Луганська».

 

На Донбасі підірвався КрАЗ, що їхав ремонтувати водогін Горлівка – Торецьк

Лінія фронту: сім ворожих обстрілів за день, «найгарячіше» – під Кримським

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers