rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп вважає Євросоюз найбільш «ворожим» до США союзником

 Трамп вважає Євросоюз найбільш «ворожим» до США союзником

 

Президент США Дональд Трамп вважає, що жоден із союзників Вашингтона не ставиться настільки вороже до Сполучених Штатів, як Європейський Союз. Про це американський лідер заявив в інтерв'ю телеканалу CBS.

«Хто такий союзник? У нас чудові стосунки багато з ким. Але ніхто не поводиться з нами настільки погано, наскільки це робить Європейський Союз. Європейський Союз був створений для того, щоб використати нас у сфері торгівлі, саме це він і зробив», - сказав він.

Ведуча на це зауважила, що заяви Трампа звучать вороже. «Знаєте, що вороже? Те, як вони поводяться з нами. Ми до них не є вороже налаштованими», - відповів американський лідер.

«Саме ми були в дурному становищі необачної країни протягом багатьох років», - додав Трамп.

 

Ураган «Майкл» вивів з ладу американські винищувачі

 

Ураган «Майкл», що налетів на південний схід США, завдав потужного удару по американській авіабазі «Тіндалла», пошкодивши кілька літаків.

Про це повідомляє військове видання Air Force Times.

«Наразі невідомо, скільки літаків, що стояли всередині ангарів на військово-повітряній базі «Тіндалла» у Флориді, зазнали пошкоджень від удару стихії», - йдеться в репортажі.

Прес-секретар ВПС Енн Стефанек заявила, що деякі літаки були залишені в ангарах через необхідність проведення технічного обслуговування або з міркувань безпеки, проте всі ці ангари були пошкоджені, коли шторм 4 категорії налетів на узбережжя Мексиканської затоки минулої середи. «Ми припускаємо, що літаки, припарковані всередині, також можуть бути пошкоджені, але ми не будемо знати суму збитків, поки наші екіпажі не зможуть безпечно ввійти в ці ангари й оцінити завдані збитки», - сказала Стефанек. Керівництво не уточнює, скільки саме винищувачів залишалося в ангарах.

Тим часом, користувачі на сторінці «Форуму ВВС» у Facebook стверджують, що чотири винищувачі F-22 Raptor з 43-ї ескадрильї не змогли вилетіти і, можливо, були пошкоджені.

На фотографіях, поширених у соціальних мережах, показано ангар з F-22, у якому повністю відсутній дах; ЗМІ стверджують, що десять таких літаків могли бути пошкоджені буревієм. Також видання публікує зображення сильно пошкодженого літака QF-16. Інші соцмережі виклали фото пошкодженого тренувального MU-2.

Літаки, як вважають джерела ЗМІ, підлягають відновленню, але ремонт буде коштувати дуже дорого.

Керівництво ВВС заявило, що спеціальна група 23-ї ескадрильї спецпризначення почала польоти на базі «Тіндалла» у четвер. Вже очищено злітно-посадкову смугу. Завдання ескадрильї - допомогти у відновленні функціонування бази та наданні гуманітарної підтримки.

Чикаго за тиждень

Мнучін планує взяти участь у конференції в Саудівській Аравії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers