rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Туреччині знайшли докази загибелі саудівського журналіста

У Туреччині знайшли докази загибелі саудівського журналіста

 

Турецькі слідчі, які працювали у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, знайшли докази загибелі журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Haberler.

«Згідно з першими даними, отриманими співробітниками служби безпеки, що розслідують зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, є ознаки того, що він загинув», - поінформувало видання без надання подробиць.

Як відомо, вночі турецькі правоохоронці провели 9-годинний обшук консульства Саудівської Аравії у зв'язку з підозрою у вбивстві опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Правоохоронці не виключають, що під час слідства буде також проведено обшук резиденції консула Саудівської Аравії та проведено допити осіб, які можуть бути причетні до подій 2 жовтня, коли опозиційний чинній владі саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зайшов у будівлю консульства та зник.

Держсекретар США Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії для переговорів з королем Салманом із приводу зникнення та ймовірного вбивства саудівського журналіста. Очікується, що Помпео відвідає Туреччину, де йому буде представлено проміжні результати розслідування, яке триває.

 

ЄС запроваджує санкції за розповсюдження хімічної зброї

 

Рішення щодо санкцій проти осіб та юридичних суб'єктів, причетних до розповсюдження і виробництва хімзброї, яке було прийнято у Люксембурзі Радою ЄС на рівні міністрів закордонних справ, було оприлюднено у вівторок в Офіційному журналі ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«15 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення (Спільна зовнішня політика та політика з безпеки) 2018/1544 щодо обмежувальних заходів проти розповсюдження та використання хімічної зброї. Це рішення накладає обмеження на пересування, заморожування фондів та економічних ресурсів для певних осіб, суб'єктів та установ, які несуть відповідальність за надання фінансової, технічної або матеріальної підтримки, чи будь-яке залучення у виробництво або використання хімічної зброї, або підготовку до використання хімічної зброї, а також проти тих, хто допомагає таким діям або підбурює до них», - йдеться у документі.

Високому представникові ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки та Європейській Комісії доручено розробити проект документа з імплементації цього рішення Ради всіма країнами-членами Європейського Союзу.

Прийняте рішення ухвалено в рамках Стратегії ЄС проти розповсюдження зброї масового знищення від 2003 року та міжнародним конвенціям із заборони виробництва, розповсюдження та застосування хімічної зброї.

 

У Чорногорії арештували «Нічних вовків» Путіна

 

Поліція Чорногорії затримала чотирьох байкерів російського прокремлівського клубу «Нічні вовки», що супроводжували сербського патріарха Іринея під час його візиту до країни.

Про це пише Balkan Insight.

«Поліція Чорногорії ненадовго затримала чотирьох членів російського прокремлівського байкерського клубу «Нічні вовки», що супроводжували главу сербської православної церкви в країні», - йдеться у повідомленні.

Лідер «Нічних вовків» Олександр («Хірург») Залдостанов заявив, що в понеділок поліція затримала чотирьох членів чорногорського відділення російського пропутінського мотоклубу, коли вони супроводжували сербського православного патріарха Іринея, що відвідав Чорногорію.

Як зазначається, в поліції Чорногорії пояснили, що байкерів затримали для перевірки паспортів та з'ясування, з якою метою вони супроводжували патріарха. Поліція відпустила затриманих через кілька годин, оскільки підстав для арешту не було.

Найбільший в Росії мотоклуб «Нічні вовки» добре відомий своїми тісними зв'язками з президентом Володимиром Путіним. Організація фінансується Кремлем, а також співпрацює з Російською православною церквою.

 

Польська PGNiG подала на Єврокомісію до суду через угоду з «Газпромом»

 

Польська нафтогазова компанія PGNiG подала скаргу до суду ЄС на Єврокомісію за угоду з «Газпромом», в якій Брюссель відмовляється карати російську компанію за зловживання монопольним становищем на європейському ринку.

Про це з посиланням на свої джерела інформує РАР.

«PGNiG подала до суду на Єврокомісію, оскаржуючи в суді ЄС її рішення щодо угоди з Газпромом», - зазначає агентство з посиланням на неназване джерело.

Як інформувало агентство, у травні Єврокомісія оприлюднила рішення, яке остаточно підтвердило угоду з «Газпромом» у справі зловживань російською компанією своєю позицією в Центрально-Східній Європі.

Зокрема, Єврокомісія визнала, що «Газпром» зловживає монополією у Центральній та Східній Європі, порушує законодавство ЄС у сфері конкуренції, та зобов'язала російського монополіста забезпечити вільне постачання газу за конкурентними цінами.

Тоді PGNiG висловило розчарування рішенням Єврокомісії не штрафувати ПАТ «Газпром» за зловживання монопольною позицією на європейському ринку.

 

Південна Корея, КНДР і ООН проводять нараду щодо демілітаризації кордону

 

КНДР, Південна Корея і Командування ООН розпочали у вівторок свою першу тристоронню нараду для обговорення демілітаризації кордону між двома Кореями.

Про це заявили в міністерстві оборони Південної Кореї, повідомляє Channel NewsAsia.

«Перша зустріч Півдня, Півночі та Командування Організації Об'єднаних Націй з роззброєння Спільної зони безпеки відбулася у вівторок о 10:00 у Пханмунджомі», - заявив міністр оборони Сеула Сон Йон Му.

За інформацією ЗМІ, тристороннє засідання пройшло в закритому режимі.

На зустрічі у вівторок була проведена оцінка прогресу у сфері видалення наземних мін та охоронних пунктів, коригування обладнання для прикордонного спостереження і способів взаємної перевірки зусиль щодо демілітаризації.

Як повідомлялося, 18-20 вересня у Пхеньяні проходив триденний міжкорейський саміт, основними питаннями якого були припинення ядерної програми КНДР і врегулювання конфлікту між двома країнами. За підсумками саміту лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін підписали угоду, яка передбачає зниження напруженості та ризиків при військових сутичках.

Перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР відбулися в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом у квітні і травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

 

У Канаді за рік витратили $14 мільярдів на кібербезпеку

 

Протягом минулого року канадські приватні компанії витратили на кібербезпеку 14 млрд доларів.

Про це йдеться у новому опитуванні Статистичного агентства Канади.

«Канадські підприємства повідомили про те, що витратили 14 млрд дол. на упередження, виявлення та відновлення від кібернетичних інцидентів у 2017-му», - сказано у документі.

З цієї суми 8 млрд дол. було витрачено на зарплати експертів та консультантів, 4 млрд було вкладено в оновлення відповідного програмного забезпечення та обладнання, а решта, 2 млрд, пішли на інші методи захисту та відновлення після нього.

При цьому, минулого року певної кібератаки зазнала кожна п'ята канадська компанія. «Із тих компаній, які зазнали нападу, 39% не могли визначити її мотив, 38% заявили, що зловмисники намагалися викрасти гроші або вимагали викуп. Чверть підприємств зазнали кібератаки, що мала на меті отримання неавторизованого доступу і ще у 23% бізнесів злодії намагалися викрасти особисту або фінансову інформацію», - зазначає Статистичне агентство.

У відомстві також додали, що великі компанії більш, ніж удвічі частіше зазнавали кібернападу, ніж малі підприємства.

 

Туристи платитимуть податок ще на одному португальському курорті

 

Відомий португальський курорт Алгарве у високий сезон, починаючи з 2019 року, запровадить туристичний «зелений податок».

Про це повідомляє otpusk.com.

«Влада провінції Алгарве в Португалії вирішила запровадити курортний збір. Він повинен компенсувати збитки, які завдають екології численні туристи. Відповідно до ухваленого закону, відпочивальникам на Атлантичному узбережжі з березня до листопада доведеться сплачувати по 1,5 євро на добу. Водночас, тариф однаковий незалежно від виду об'єкта розміщення та його зірковості», - йдеться в публікації.

За підрахунками експертів, податок дасть змогу отримувати близько 20 мільйонів євро на рік. Частину коштів скерують на розвиток туристичної інфраструктури.

Від сплати збору звільнять туристів, які перебувають у місцевих готелях понад 7 ночей, а також дітей віком до 12 років.

Запровадити «зелений податок» в Алгарве планувалося ще влітку 2018 року. Однак, місцеві готельєри переконали чиновників перенести нововведення. Варто зазначити, що в інших регіонах Португалії туристичний податок уже застосовується. Так, з 1 березня 2018 року туристи сплачують збір розміром 2 євро за добу в Порту. У 2016 році податок запровадили для туристів, що прибувають до Лісабона. Тут іноземні гості сплачують 1 євро на добу.

Раніше податок з туристів почали збирати в популярному японському місті Кіото. Сума збору становить від 200 до 1000 єн (від 1,8$ до 8,9$ відповідно) залежно від вартості проживання. Отримані кошти влада має намір скерувати на розвиток і просування туризму.

 

Меган Маркл в Австралії подарували кенгуру

 

Title 
 Меган та Гаррі у Сіднеї.
Фото The Royal Family/Facebook
 

Принц Гаррі і Меган Маркл отримали перші подарунки для майбутньої дитини під час свого світового турне.

Про це повідомляє Associated Press.

Іграшкового кенгуру і крихітні уггі подружжю вручили генерал-губернатор Австралії сер Пітер Косгроув і його дружина леді Лінн Косгроув.

Також під час свого візиту до Сіднея Меган і Гаррі відвідали місцевий зоопарк, де побачили коал, названих на їхню честь.


 

Нагадаємо, Принц Гаррі і його дружина Меган, герцогиня Сассекська, навесні 2019 стануть батьками.

У річницю загибелі мальтійської журналістки в Єврокомісії нагадали про свободу слова

У Грузії хочуть садити за карти без Абхазії і Південної Осетії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers