rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У річницю загибелі мальтійської журналістки в Єврокомісії нагадали про свободу слова

У день, коли на Мальті загинула журналіст-розслідувач Дафна Каруана Галізія офіційні особи Єврокомісії вшанували її пам'ять, а також інших журналістів, які загинули під час виконання професійних обов'язків.

 

Про це йдеться у спільній заяві єврокомісарів.

«Сьогодні виповнюється рік з моменту вбивства Дафни Каруани Галізії. Ми вшановуємо її важку роботу та непримиренність Дафни, Яна Куцяка та багатьох інших журналістів, які пожертвували всім, що мали, - інколи навіть власним життям, - для пошуку правди. Це нагода для Європи призупинитися на хвилину та подумати про те, що є для нас важливим: про свободу говорити вільно», - йдеться у заяві.

У документі також зазначається, що Європейська комісія залишається на твердих позиціях щодо захисту свободи слова та вільних медіа.

«Демократія не може вижити, якщо журналісти не можуть говорити вільно, якщо вони зазнають цензури, якщо їм не дозволяють готувати критичні матеріали стосовно влади, й особливо, якщо вони зазнають утисків, образ, погроз, а інколи навіть гинуть просто за те, що виконують свою роботу», - зазначається у документі.

Представники Європейської Комісії наголосили, що ті, хто скоїв ці вбивства, мають постати перед правосуддям.

«Ми хочемо правди. Ми маємо надіслати чіткий сигнал усім журналістам - в Європі їм працювати безпечно. Якщо журналісти замовкають, замовкає й демократія. Цього не станеться в Європі. Не на наших очах», - наголосили представники Єврокомісії.

У Туреччині знайшли докази загибелі саудівського журналіста

У Грузії хочуть садити за карти без Абхазії і Південної Осетії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers