rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ 12 продуктів для чоловічого здоров’я

Не можна обійти увагою тему здоров'я представників сильної статі, пов'язану з неправильним харчуванням. За статистикою, з 10 основних причин серйозних відхилень у чоловічому здоров'ї чотири причини пов'язані з неповноцінним або неправильним харчуванням, зокрема, «чоловіча слабкість», рак, діабет і серцеві захворювання.

 

На жаль, більшість чоловіків абсолютно неправильно харчуються, воліючи вживати жирну, смажену, гостру їжу, а не більш здорову, а пиво і міцніші напої - замість сухого червоного вина. Подібний постійний раціон після 30, зазвичай, згубно позначається на здоров'ї.

12 наведених у цій статті продуктів - дуже корисні для здоров'я. Важливо, щоб вони були присутніми у щоденному раціоні кожного чоловіка.

Ягоди

 

Інтелект - головне для чоловіка!

Ягоди (журавлина, чорниця, лохина, малина, полуниця і вишня) покращують як інтелектуальні здібності, так і роботу серця. Пріоритет тут належить лісовим ягодам.

Дослідники вважають, що люди розумнішають найбільше від журавлини. Друге місце посідає чорниця, яка, крім розумових здібностей, покращує ще слух і зір. Вишні, хоч і не є лідером у списку «покращувачів розуму», але є справжнім джерелом корисних елементів і різноманітних сполук. Тому їх також варто додавати у щоденний раціон.

Гарбузове насіння

 

Title  

Багато чоловіків віком від 40 років страждають від аденоми передміхурової залози. Експеримент, проведений у США, свідчить, що вживання екстракту гарбузового насіння дійсно допомагає зменшити ймовірність виникнення цього захворювання.

Гарбузове насіння є одним із кращих джерел вітаміну E, який:

- є антиоксидантом;

- сповільнює старіння клітин;

- зміцнює судини;

- сприяє розсмоктуванню тромбів і запобігає їх утворенню.

  Title

Помідори

 

Характерний смак помідора сприяє виробленню організмом шлункового соку, а речовини, що містяться у ньому, допомагають засвоюватися білкам. Крім того, високий вміст вітаміну C у помідорах забезпечує організм колагеном, який зміцнює стінки кровоносних судин.

Чудова особливість помідорів ще й у тому, що вони містять велику кількість унікального антиоксиданту - лікопену, що має антиракову дію завдяки своїй здатності припиняти поділ ракових клітин. Він допомагає чоловікам уникнути неабияких проблем «нижче від пояса».

До речі, лікопен, окрім помідорів, є і в гранаті, болгарському перці, кавуні і шипшині, проте, його вміст там - значно менший.

Морква

 

Морква містить значну кількість бета-каротину, який є потужним антиоксидантом і перетворюється організмом на вітамін A, здатний підсилювати імунітет, а також не дає утворюватися вільним радикалам, активним формам кисню, що викликають пошкодження клітин.

Крім того, морква - багата на калій, що знижує кров'яний тиск, а також має велику кількість дієтичних волокон, які нормалізують роботу кишківника і стимулюють кишкову перистальтику.

Молоко і сир

 

Бездоганним чоловічим напоєм є... молоко. Молоко і сир - чудові джерела білка для сильних м'язових клітин.

Британські вчені з Кардіфського університету визначили, що 1/2 літра не знежиреного молока, випитого за день, на 60% зменшує ризик формування чоловічого метаболічного синдрому.

Метаболічний синдром - зниження чутливості до інсуліну та збільшення маси вісцерального жиру, що призводить до порушення обміну речовин.

Молочний кальцій може, до певної міри, замінити малорухливим чоловікам фізичні вправи. Він підсилює синтез організмом білка і заважає йому накопичувати жир.

М'ясо та «метаболічний синдром»

 

 Title 

Чоловіки навіть на інтуїтивному рівні мають схильність до м'яса. Безумовно, без надходження з їжею якісного тваринного білка може знизитися лібідо і працездатність.

Але не всі м'ясопродукти - однаково корисні. Шматок курячої грудинки або нежирної телятини підуть на користь, а напхані хімією та жирами напівфабрикати і ковбаси додадуть лише непотрібних кілограмів і спричинять так званий «метаболічний синдром». Все це разом із чоловічим жирком створить проблеми печінці, серцю і може стати причиною «чоловічих невдач».

Борошно грубого помелу і цільнозернове

 

Для того, щоб у чоловіка було все нормально з «чоловічою силою», крім білка, потрібні: вітаміни С, Е, В6, В12, селен, цинк і фолієва кислота (вітамін В9). Щоб отримати їх у необхідній кількості, треба їсти хліб із борошна грубого помелу або з додаванням цільнозернового борошна.

Борошно грубого помелу - великі частинки борошна отримують при простих помелах, алейроновий шар (кілька шарів клітин, розташованих під оболонкою, складається на 30-50% із білка і містить у великій кількості вітаміни групи B, мінеральні речовини, цукор і клітковину) залишається у борошні.

У зерні злакових майже всі вітаміни та мінеральні речовини сконцентровані в оболонці, алейроновому шарі та зародку, тому від пшеничного борошна вищого ґатунку користі буде мало.

Соєві боби

 

Багато хто знає, що соєві боби містять фітогормони, які дуже корисні для жінок. Але навряд чи багатьом відомо, що соєві боби є чудовою їжею і для чоловіків. Наприклад, японські чоловіки страждають від раку простати рідше, ніж західні, а все тому, що вони багато їдять продуктів зі соєвих бобів, які багаті ізофлавонами, що знижують ризик виникнення цієї небезпечної недуги.

Ізофлавони сої також позитивно впливають на серцево-судинну систему і здатні зменшити рівень холестерину. Щоденне вживання сиру тофу і соєвого молока знизять холестерин у крові та зменшать загрозу виникнення серцевих захворювань.

Понад те, соєві боби - ефективні проти остеопорозу, який часто буває у чоловіків «за 60». Вживання соєвих бобів забезпечує нас лецитином, який, своєю чергою, додає сили під час навчання, покращуючи короткочасну пам'ять.

Зелені листові овочі

 

У раціоні «справжнього мачо» обов'язково мають бути зелені листові овочі. Так, зелень петрушки і кропу знижує ризик захворювань простати, а в зеленому листовому салаті дуже багато вітамінів групи B, насамперед, фолієвої кислоти (B9), що наділяє «чоловічою енергією».

До речі, потрібні вітаміни містяться також у квасолі, довгозерновому рисі, яйцях, горосі, але найбільше «чоловічого вітаміну» - в печінці.

 Title 

Риба

 

Риба містить велику кількість речовин, здатних впливати на психологічне здоров'я чоловіка, його потенцію та якість сперматозоїдів. Плюс до всього, у жирних сортах морських риб містяться вітамін D і Омега-3 жирні кислоти, які щодня повинні бути у чоловічому раціоні.

Безліч досліджень довели що Омега-3:

- мають протизапальну, загальнозміцнюючу та антиоксидантну дію;

- стабілізують рівень ліпідів у крові та підтримують роботу серця;

- позитивно впливають на роботу мозкових клітин і клітин імунної системи;

- знижують ризик виникнення серцево-судинних хвороб, атеросклерозу і розладу психічних функцій;

- покращують настрій, допомагаючи регулювати виділення серотоніну;

- перешкоджають накопиченню жиру та утворенню жирової тканини;

- сповільнюють пошкодження кінцевих ділянок хромосом ДНК та їхнє скорочення.

Жир риб також є джерелом цінного вітаміну D, якого, особливо у зимовий період, не вистачає нашому організмові.

 

Вітамін D:

- регулює засвоєння і рівень вмісту в крові фосфору і кальцію;

- захищає від виникнення діабету, застуди, захворювань очей та шкіри;

- сприяє попередженню карієсу зубів;

- приходить на допомогу при боротьбі з остеопорозом;

- збільшує швидкість загоєння переломів.

Морепродукти

 

Морепродукти підвищують чоловічі сексуальні можливості. Чоловічий еякулят містить велику кількість цинку. Коли чоловікові не вистачає цього мікроелемента, це негативно позначається на кількості та якості його «насіння».

Устриці, креветки і краби можуть похвалитися високим вмістом цинку. В одній невеликій устриці його практично стільки ж, скільки потрібно для задоволення щоденної потреби людського організму в цьому елементі (15 мг). Крім того, устриця - багата на глікоген, який не тільки корисний для печінки, а й годує та підсилює людський організм.

Червоне виноградне вино

 

Title  

Професор, хімік і винороб з Німеччини Міхаель Попп вважає, що червоне вино обов'язково має бути у раціоні осіб «сильної» статі, оскільки шкірка винограду містить значну кількість ресвератрола.

Науково доведено, ресвератрол захищає судини і серце, перешкоджає відкладенню жиру, а також підсилює потенцію завдяки здатності втручатися в обмінні процеси і підвищувати вміст окису азоту в крові.

 

Фото зі сайта Pixabay

Джерело: «Просто про їжу»

Страйкбол та закон – юридичні аспекти обігу страйкбольної зброї в різних країнах світу

Стислий огляд револьверного ліхтарика Grip Light від компанії Hyskore

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers