rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Фіскали за 302 мільйони купили у дрібного трейдера комп’ютери Dell

Державна фіскальна служба України 8 жовтня за результатами тендера замовила ТОВ Науково-виробниче підприємство «Віт» персональних комп'ютерів на 302,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 

Цьогоріч доправлять 15 800 моноблоків Dell OptiPlex 5260 All-in-One діагоналлю 21,5'' із чотири-ядерним процесором Intel Core i3-8100 6 МБ 3,6 ГГц, оперативною пам'яттю 4 ГБ, жорстким диском SATA 500 ГБ, операційною системою Windows 10, клавіатурою і мишею по 19 114 грн.

Також з міркувань безпеки у комп'ютерів для фіскалів вимагається відсутність модуля Wi-Fi, можливість відімкнення USB-портів у BIOS, наявність TPM-модуля і слоту для замка типу Kensinqton. Гарантійний термін має становити три роки. Товар оплатять протягом 90 банківських днів після постачання.

В Інтернет-магазинах моноблоки Dell OptiPlex 5260 All-in-One діагоналлю 21,5'' з чотирьохядерним процесором Intel Core i3-8100 3,6 ГГц, вдвічі більшою оперативною пам'яттю 8 ГБ, вдвічі меншою пам'яттю SSD 256 ГБ, операційною системою Windows 10, модулем Wi-Fi, клавіатурою і мишею продають у півтора-два рази дорожче від тендерної ціни фіскалів - по 33-35 тис. грн.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 316,00 млн грн.

НВП «Віт» з Вишневого зі статутним капіталом 400 грн. належить місцевому мешканцеві Олександру Власюку, Світлані Власюк із Києва та Володимирові Фощану з Крюківщини. До цього тендера фірма з 2011 року отримала державних підрядів лише на 2,20 млн грн. Переможець подав авторизаційний лист від ТОВ «Делл Україна» саме для тендера ДФС та два аналогічні договори: за 2016 рік з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна на 88 тис. грн. і за 2017 рік з ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» на 165 тис. грн.

Олександр Власюк і Володимир Фощан також володіють ТОВ Науково-виробниче підприємство «ОСІТ» («Охоронні системи і телефонія») та ТОВ Науково-виробниче підприємство «ОСТ» разом із Михайлом Фощаном. Крім того, Власюк володіє ТОВ Науково-виробниче підприємство «НТЦ Технологія» сам і ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Блік-С» разом з Анатолієм Волянюком і Валерієм Зарубіним.

Конкурентами були ТОВ «АйТі-Солюшнс», ТОВ «Уліс Сістемс» і ТОВ «Едвансед Ком'юнікейшн Технолоджі», останні двоє з яких не знижували ціну під час аукціону.

Ще дві фірми не допустили до торгів. ТОВ «Інвест Трейдінг Груп» не завантажило цілу низку документів і не сплатило тендерне забезпечення, а ТОВ «Альтаір і К» не принесло копію сертифіката щодо виробника або виробництва обладнання на систему управління якістю ISO 9001:2008, IDT або пізніших версій (для вітчизняного виробника ДСТУ ISO 9001:2009 або пізніших версій).

Закупівлю провели з другої спроби. Нагадаємо, перші торги ДФС скасувала, відхиливши ТОВ «Ековудінвест» і ТОВ «Інвест Констракшн» з моноблоками Dell OptiPlex 5260 All-in-One за авторизаційні листи від представника замість виробника та новіші сертифікати ISO 9001:2015 замість старіших, які вимагала тендерна документація, а ТОВ «Альтаір і К» і ТОВ «ІТ-Інтегратор» з моноблоками інших виробників - за невідповідність технічним вимогам.

 

Джерело:
«Наші Гроші»

 

Бронетанковий завод заплатив 4 мільйони за неіснуючі двигуни, які підмінили сміттям

У Терентьєва втаємничили завдання для різних обласних відділень АМКУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers