rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Патріарх Варфоломій зустрінеться з дітьми правоохоронців, які загинули на Донбасі

Патріарх Варфоломій зустрінеться з дітьми правоохоронців, які загинули на Донбасі

 

Патріарх Константинопольський Варфоломій зустрінеться з дітьми співробітників Міністерства внутрішніх справ, які загинули на Донбасі.

Зараз діти відпочивають у Мармарисі, - повідомили Укрінформу в посольстві України в Туреччині.

«Після тижневого відпочинку діти загиблих правоохоронців-учасників АТО відвідають Стамбул, де зустрінуться з Патріархом Константинопольським Варфоломієм», - розповіли в посольстві.

Група дітей прибула з України у понеділок, упродовж тижня вони відпочиватимуть на Середземному морі, відвідуватимуть екскурсії. Загалом, на відпочинок до Туреччини приїхали 16 дітей, батьки яких служили у підрозділах МВС України та загинули в АТО.

Організаторами поїздки виступили МВС України, Посольство України в Туреччині, Українська спілка культури і солідарності та спонсори.

На відкритті табору гостей вітали посол України в Туреччині Андрій Сибіга, мер Мармарису Алі Аджар та голова Української спілки культури і солідарності Олена Топчу.

 

У Швейцарії арештували майно Курченка

 

Компетентні органи Швейцарської Конфедерації за поданням Генеральної прокуратури України арештували майно «олігарха-втікача» Сергія Курченка.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Під час розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один з колишніх службових осіб ПАТ «Брокбізнесбанку» отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який за даними слідства перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти загальною сумою 2 млн доларів США.

«Департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно створення злочинної організації Віктора Януковича та її структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших», - додали у ГПУ.

Як повідомлялося, олігарха-втікача Курченка в Україні підозрюють, зокрема, у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні в її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема, заволодінні чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах, ухиленні від сплати податків, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто, створенні та придбанні суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло великої матеріальної шкоди.

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. Його оголошено у розшук.

 

Рада не дозволила притягнути Колєснікова та Вілкула до відповідальності

 

Верховна Рада не підтримала подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова (фракція «Опозиційний блок»).

За підтримку подання проголосувало 163 депутати за мінімально необхідних 226, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це питання сьогодні продемонструвало реальну готовність народних депутатів до зняття недоторканності. Я вважаю це великим соромом сьогодні українського парламенту і це великий сором усіх нас», - заявив голова парламенту Андрій Парубій після результатів голосування сесійної зали за подання щодо Колєснікова.

Раніше того ж дня депутати не підтримали також подання ГПУ від 18 вересня про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності співголови фракції «Опоблок» Олександра Вілкула.

8 жовтня регламентний комітет визнав законним подання ГПУ на Колєснікова і Вілкула.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, представляючи подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Колєснікова зазначив, що йому інкримінується зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 с. 364 ККУ).

За словами Луценка, Колєсніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи ДП «Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади» у місті Дніпропетровськ.

За його словами, це призвело до «знищення оборонного підприємства», яке мало б забезпечувати армію ракетами «Смерч», «Ураган», «Град».

Колєсніков, своєю чергою, заперечив свою причетність до відчуження стратегічних об'єктів.

 

ГПУ просить Францію видати корупціонера-втікача Малиновського

 

Генпрокуратура підготувала матеріли для екстрадиції громадянина України Дмитра Малиновського, якого затримали у Франції за шахрайство.

Про це повідомила у четвер у Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Сарган зазначила, що «воскреслий» громадянин використав завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни.

«За результатами досудового слідства вказаній особі заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)», - написала вона.

Раніше прокуратура міста Київ повідомила у Facebook, що Генеральною прокуратурою України скеровано запит до компетентних органів Французької Республіки щодо видачі 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Досудовим розслідуванням, яке проводить столична прокуратура, встановлено, що вказаний чоловік у березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на постачання мінеральних добрив виробництва ПАТ «Одеський припортовий завод» заволодів грошовими коштами приватної компанії у сумі понад 12 млн. євро, які були перераховані як передплата за товар», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах.

Наголошується, що 1 серпня 2018 року слідчим підрозділом прокуратури міста Київ його було оголошено у міжнародний розшук.

5 жовтня 2018 року зазначена особа була затримана правоохоронними органами Французької Республіки.

 

Бабине літо: Київ побив температурний рекорд 1916 року

 

Столична температура побила історичний температурний рекорд 1916 року. Про це повідомляє Український Гідрометцентр у Facebook.

«На 15 годину 16 жовтня 2018 року температура становила 23°. До цього найвища температура для 16 жовтня у Києві була 22,3° у 1916 році», - йдеться у повідомленні.

 

У Зоні відчуження створюють бібліотеку звуків Чорнобиля

 

Арт-проект «Бібліотека звуків Чорнобиля» створюють у Зоні відчуження. Про це повідомляє у Facebook прес-служба Українського культурного фонду.

«Команда арт-проекту Artefact вже створює у Зоні відчуження бібліотеку звуків Чорнобиля. У рамках проекту буде встановлено інтерактивну скульптуру, саундтрек до якої запишуть світові та українські музиканти. Після цього бібліотеку звуків буде викладено у відкритий доступ, щоб будь-який митець міг представити своє бачення саундтреку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Artefact - арт-проект за участю міжнародних та українських митців, що єднає медіа, digital та арт.

«Проект присвячений актуальній проблемі маніпулювання інформацією, фейкових новин, пост-правди та має за мету звернути увагу суспільства на необхідність свідомого споживання та поширення інформації, а також підвищити медіаграмотність суспільства», - повідомили у фонді.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду та за сприяння Державного агентства України з управління зоною відчуження.

 

Кір не відступає - за тиждень понад 700 нових хворих

 

В Україні за тиждень показники захворюваності на кір зросли на 28%, здебільшого, хворіють діти.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«Упродовж 41-го тижня 2018 року на кір захворіли 707 людей - 189 дорослих і 518 дітей. Це суттєво більше, ніж попереднього тижня - майже на 28%.

Захворюваність на кір серед дітей залишається високою. Ризик захворіти збільшується, зокрема, через спільне перебування дітей школах та дитсадках», - наголосили у МОЗ.

«Всього з початку року від ускладнень кору померло чотирнадцять людей: десятеро дітей і четверо дорослих. Станом на 10 жовтня 2018 року в Україні наявні 654 363 дози вакцин», - зазначили у міністерстві.

У відомстві акцентували, що найчастіше хворіють на кір діти у віковій категорії 5-9 років (їх частка становить 41% серед усіх дітей).

«Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, або ви не пам'ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років», - рекомендують у МОЗ.

Лінія фронту: окупанти прицільно обстріляли сили ООС біля Станиці та під Водяним

Лінія фронту: окупанти намагалися знищити ТЕС у Щасті, один військовий загинув

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers