rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Українські освітяни перейматимуть досвід США

«Ми на сьогодні маємо де-факто лінійну, не автономну, слабко орієнтовану на запити ринку праці систему освіту. Американці - 3D систему, яка де-факто інтегрована в запити довколишнього світу через максимальне сприяння побудови власної освітньої траєкторії людини».

 

Про це повідомив перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський, який перебуває з робочим візитом у США разом із заступником Міністра освіти і науки України Юрієм Рашкевичем, керівником Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олегом Шаровим, народним депутатом Олександром Марченком.

Українські освітяни провели низку зустрічей, зокрема, з представником Державного департаменту США - Ентоні Коліха, директором Управління світових освітніх програм Бюро з питань освіти та культури та представниками програми CCAP, Джефрі Айяла Мілліган - доктором філософії, професором кафедри освітнього лідерства та політичних досліджень та директором Інституту навчальних систем у державному університеті штату Флорида, Вільмою Фуентес - доктором філософії, заступником віце-президента з навчальної роботи в коледжі Санта-Фе, доктором Джорджом Бішопом - колишнім віце-президентом з академічних справ, Державний коледж Gulf coast.

«Під час зустрічі директори українських коледжів презентували свої напрацювання по напрямку того, що вони вже встигли вивчити стосовно системи освіти та організації коледжів у США. Узагальнивши інформацію, можна сказати наступне: на думку американців, освіта - не розкіш, це - економічний імператив, який кожен працьовитий і відповідальний студент повинен мати змогу собі дозволити. Головна особливість ком'юніті коледжів полягає в тому, що вони є інститутами масової освіти, масового доступу, відкриті практично для будь-якого бажаючого. Їх ключова ідея - «the open-door colleges».

Різносторонні, багатоаспектні за функціональним призначенням ком'ю­ніті коледжі - американський винахід (American invention), що презентує особливу ланку освіти. Освітні програми та послуги в ком'юніті коледжах завдяки своїй доступності, невисокій вартості, різноманітним програмам фінансової підтримки дають шанс на здобуття освіти за рівнем вищої, ніж середньої, людям, які, у більшості випадків, ніколи б не навчались ні в коледжі, ні в інституті, ні в університеті», - написав нардеп.

 

Фото з  ФБ-сторінки О. Співаковського

Більше фото і відео на тему можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007910328632

https://facebook.com/spivakovsky.alexander

https://facebook.com/profile.php?id=100004228697707

 

В Україні візьмуться за концепцію розвитку післяшкільної неуніверситетської освіти

Лола. Історія першого львівського собаки-візитера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers