rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Рівень безробіття у США – найнижчий за півсторіччя

Рівень безробіття у США - найнижчий за півсторіччя

 

Рівень безробіття у США знизився до 3,7 відсотка, найнижчий рівень із грудня 1969 року, - повідомило Міністерство праці США в п'ятницю, - пише видання The Hill.

Водночас, економіка США додала 134 тисячі робочих місць у вересні, що значно нижче від очікувань - 184 тисяч.

Проте, в липні та серпні було на 87 тисяч робочих місць більше, ніж спочатку повідомлялося, і цифри наблизилися до 190 тисяч на місяць після переоцінки, що є ознакою сили ринку праці.

Економіка додавала робочі місця 96 місяців поспіль, починаючи з жовтня 2010 року, під час президента Обами. Це - найбільш тривалий період зростання робочих місць в історії.

Поєднання низького рівня безробіття та низької інфляції, які зараз спостерігаються у США, вказують на те, що економіка країни переживає «надзвичайний період», - заявив у четвер голова Ради керівників Федеральної резервної системи США Джером Павел.

 

Голова Google таємно відвідав Пентагон після відмови компанії від контракту на БПЛА

 

Гендиректор Google Сундар Пічаї зробив таємний візит у Пентагон, під час якого зустрівся з низкою офіційних осіб у спробі знизити напруженість між відомством і компанією. Напруженість виникла через відмову Google продовжити контракт на участь в одній із програм міноборони, - повідомила газета The Washington Post.

Йдеться про проект під назвою Maven, який передбачає застосування штучного інтелекту для підвищення точності наведення бойових безпілотних літальних апаратів (БПЛА). У червні 2017 року Пентагон приступив до фінансування даної програми, яка повинна забезпечити впровадження технологій штучного інтелекту у військовій галузі.

Однак у квітні цього року близько 4 тисяч співробітників Google підписали колективний лист, висловивши протест керівництву компанії проти її участі в проекті. Працівники, які виступили проти Maven, заявили, що Google не слід займатися військовим бізнесом і мати стосунок до створення бойових технологій. У результаті, в червні стало відомо, що корпорація має намір дотримуватися умов чинного контракту стосовно проекту Maven аж до його закінчення в березні 2019 року, проте продовжувати його не буде.

Як зазначає The Washington Post із посиланням на джерела, Пічаї відвідав Пентагон у рамках свого візиту до Вашингтона минулого тижня. У міноборони він зустрівся з низкою військових і цивільних офіційних осіб, які працюють у підрозділі, відповідальному за розробку проекту Maven. Деталі розмови не розголошуються.

Видання зазначає, що відмова Google продовжити контракт стала ключовим подразником у відносинах між компанією і Пентагоном. Рішення Google також викликало невдоволення серед низки законодавців у Конгресі.

У Google відмовилися від офіційних коментарів. У Пентагоні заявили, що «не дають коментарів із приводу деталей приватних зустрічей». «Лідери міністерства (оборони США) на регулярній основі зустрічаються з партнерами по галузі, щоб обговорити інноваційні технології, - наводить газета заяву представника відомства. - Ці зустрічі спрямовані на підтримку триваючого діалогу, націленого на вирішення технологічних викликів у майбутньому».

 

Американська компанія заплатить 1,6 млн доларів за недбале поводження з небезпечними відходами

 

Верховний суд округу Йоло зобов'язав американську мережу супермаркетів Whole Foods Market заплатити 1,6 млн дол. за недбале поводження з небезпечними відходами. Про це повідомляє waste360.com.

«Протягом останніх 5 років на території штату Каліфорнія компанія порушувала правила утилізації небезпечних відходів, таких, як батареї, легкозаймисті рідини та інші токсичні, реактивні матеріали», - йдеться в повідомленні.

1 млн 643 тис. дол. заплатить Whole Foods Market California і ще дві афільовані компанії.

«Більше, ніж 200 тис. дол. зі сплаченої суми будуть скеровані на різні природоохоронні проекти, включаючи боротьбу з екологічними порушеннями в інших округах, яким наразі не вистачає грошей на це», - йдеться в повідомленні.

 

Шторм «Майкл» став ураганом: які штати першими потраплять під удар

 

Національний центр ураганів США перекваліфікував тропічний шторм «Майкл», який набирає сили в Мексиканській затоці, на ураган першої категорії.

Про це поінформували в Центрі в понеділок.

Зокрема, на карті прогнозу стихія, яка зародилася в Карибському басейні й отримала ім'я «Майкл», позначена станом на понеділок вже не як тропічний шторм, а як ураган зі швидкістю вітрів від 118 до 176 км/год. Станом на вечір вівторка за місцевим часом стихія набрала потужності урагану підвищеної категорії, коли швидкість вітрів перевищує 176 км/год.

Очікується, що «Майкл» досягне американського узбережжя в першій половині дня середи. Основний удар візьмуть на себе штати Флорида, Алабама й Джорджія. Синоптики прогнозують, що стихія просуватиметься далі на північний схід США.

Південні штати США вже готуються до удару стихії. Зокрема, губернатор штату Флорида оголосив надзвичайний стан у майже половині округів.

Головна відмінність між штормом і ураганом полягає в потужності стихії, яка вимірюється, головним чином, швидкістю вітрів. Тропічний шторм, який є звичним явищем для північноамериканського континенту в період зі серпня до жовтня, має швидкість вітрів від 62 км/год. Якщо цей показник перевищує 118 км/год., стихія перетворюється на ураган.

 

Американські економісти отримали Нобеля за дослідження зміни клімату

 

Title  

Американські вчені Вільям Нордгаус та Пол Ромер, які першими адаптували економічну теорію до питань екології та технологічного прогресу, отримали Нобелівську премію з економіки.

Дослідження цих вчених допомогло просунутись на шляху до забезпечення довготермінового економічного зростання та зміцнення добробуту людей, - повідомляє Reuters.

Автор теорії ендогенного зростання на основі технічного прогресу, Пол Ромер із Нью-йоркського університету, не очікував на премію. «Мені двічі телефонували зранку, і я не відповів, бо гадав, що це - спам, тому я не очікував на премію», - зауважив дослідник.

Коментуючи свої дослідження, він наголосив: «Гадаю... багато людей думають, що захист навколишнього середовища є дуже витратним і складним і воліють його ігнорувати, - заявив науковець у спілкуванні з пресою. - Ми, безперечно, можемо досягти значного прогресу у захисті навколишнього середовища, не поступаючись постійним зростанням».

Вільям Нордгаус з Єльського університету був першим, хто створив кількісну модель для ілюстрації взаємозв'язків між економікою та кліматом.

За лічені години перед оголошенням про присудження премії група ООН зі зміни клімату попередила про ризики частих теплових хвиль, повеней та посух у деяких регіонах, а також ризик зникнення деяких видів у випадку, якщо суспільство не переосмислить свій спосіб життя.

Крім наукової роботи, Пол Ромер до минулого року був головним економістом Світового банку. Вільям Нордгаус відомий своїми працями з економічної історії, а також дослідженням, яке передбачило, що військова операція США в Іраку може коштувати аж два трильйони доларів.

 

Водій траку ледь не викинув виграшний лотерейний білет

 

Мешканець американського штату Північна Кароліна виграв 200 тис. дол. в скретч-лотерею, - передає UPI.

Ім'я переможця - Френк Кларк. Також відомо, що лотерейний білет коштував 5 дол.

«Я перевірив лотерейний білет. І хотів його викинути, оскільки вирішив, що білет програшний. Але моя дружина зупинила мене і вирішила перевірити ще раз білет, адже у неї зір кращий, ніж у мене. Як виявилося - білет був з виграшем у 200 тис. дол.», - згадує американець.

Переможець вирішив витратити грошовий приз на покупку вантажівки.

«Впродовж останніх 38 років, ще до того, коли вийшов на пенсію, я працював водієм вантажівки. І якщо придбаю особисту вантажівку, то зможу і далі заробляти гроші за кермом», - розповів він.

Американець вирішив забрати одноразову виплату грошового призу. Після вирахування податків сума його виграшу склала 141 тис. дол.

 

Квартиру Манафорта у Trump Tower конфісковано на користь держави

 

Помічники спецпрокурора США Роберта Мюллера приступили до конфіскації на користь держави нерухомості екс-керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це повідомляє телеканал Fox News.

«Команда спеціального радника Роберта Мюллера в п'ятницю приступила до конфіскації квартири у Trump Tower, яка належить колишньому голові кампанії Трампа Полу Манафорту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ця квартира згадується серед чотирьох інших об'єктів нерухомості у Нью-Йорку, які спецрадник Мюллер має намір конфіскувати. Крім того, конфіскації підлягають, щонайменше, три банківські рахунки та один страховий поліс Манафорта.

У вересні він уклав угоду про співпрацю зі слідством спецпрокурора Роберта Мюллера щодо російської справи.

Згідно з домовленістю, Манафорт погодився позбутися кількох активів, включно з квартирою у Trump Tower і банківськими рахунками.

Орест Дейчаківський, екс-радник Гельсінської комісії при Конгресі США: «Резолюція Сенату США по Голодомору документує злочини Росії 1930-х років»

Trump закликав Чикаго підтримати поліцейську практику «зупинити та обшукати»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers