rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Ніккі Гейлі залишиться постпредом США при ООН до кінця року

Чинний постійний представник США Ніккі Гейлі, яка у вівторок заявила про намір піти в відставку, продовжить виконання обов'язків до кінця цього року, щоб забезпечити плавний перехід на цій посаді.

 

Про це вона заявила під час зустрічі з президентом Дональдом Трампом в Овальному кабінеті, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я не піду (з посади - ред.) до кінця року», - підкреслила Гейлі, назвавши свою роботу на посаді посла США при ООН «честю всього життя».

Вона зауважила, що впродовж цього періоду зосереджуватиметься на тому, щоб переконатися, що все приведено до належного стану для того, щоб передати справи новому послу.

Сам же глава Білого дому позитивно оцінив зусилля Гейлі на посаді в ООН. «Вона була для мене дуже особливою, вона зробила неймовірну роботу», - сказав президент.

При цьому Трамп зазначив, що багато людей «дуже зацікавлені» в тому, щоб бути наступниками Гейлі в Організації Об'єднаних Націй.

Гейлі 9 жовтня заявила, що вирішила піти з посади постійного представника США при ООН. Трамп прийняв її відставку і подякував за роботу.

Трамп також повідомив, що Гейлі ще півроку тому попередила його, що хоче «взяти перерву» після двох років перебування в ООН.

Ніккі Гейлі була призначена постпредом в ООН в січні 2017 року. У 2017 році в одному з інтерв'ю Гейлі заявила, що погодилась на посаду постійного представника США при ООН за певної умови. Вона сказала, що озвучила свою позицію під час розмови з президентом, зауваживши, що хоче «бути частиною процесу прийняття рішень», а не просто персоною, що озвучує чужі думки. За її словами, Трамп погодився з цим і зауважив, що саме через це він запросив її на цю посаду.

Американське видання Axios, котре одним з перших повідомило про відставку Гейлі з посиланням на власні джерела, зазначає що рішення Гейлі шокувало низку високопосадовців, які відповідають за зовнішню політику в адміністрації президента США.

Вона пішла у відставку після того, коли пропрацювала в ролі тимчасового голови Ради Безпеки ООН протягом місяця.

У квітні вона мала суперечку з Білим домом, коли помічник Трампа заявив, що вона передчасно оголосила про нові санкції проти Росії.

Економічний радник Білого дому Ларрі Кудлов розповів журналістам, що пані Гейлі «поспішила», спробувавши передбачити політику країни. Він списав цей інцидент на те, що Гейлі «заплуталась».

За декілька годин Ніккі Гейлі заявила Fox News: «З усією повагою, я не плутаюсь».

Орест Дейчаківський, екс-радник Гельсінської комісії при Конгресі США: «Резолюція Сенату США по Голодомору документує злочини Росії 1930-х років»

Trump закликав Чикаго підтримати поліцейську практику «зупинити та обшукати»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers