rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Генпрокурор перевірить, чи губернатор належно відреагував на поширення легіонельозу в Будинку ветеранів

 

Офіс генерального прокурора штату Іллінойс Lisa Madigan розпочав розслідування дій адміністрації губернатора штату Bruce Rauner під час кризи, пов'язаної з поширенням легіонельозу в Будинку ветеранів.

Eileen Boyce, прес-секретар генпрокурора штату, розповіла, що влада перевірить, чи були порушені закони та чи мешканці, їхні родини, співробітники закладу та громадськість «були своєчасно та належним чином поінформовані».

Нагадаємо, впродовж останніх трьох років у Будинку ветеранів померли чотирнадцять осіб і десятки захворіли на легіонельоз.

Натомість, Patty Schuh, прес-секретар Rauner, запевняє, що адміністрація не приховувала інформацію від родин мешканців закладу, депутатів чи платників податків.

 

Церква не толеруватиме приховування порушень, - Blase Cupich

 

Title  

Церква не застосовуватиме подвійні стандарти для єпископів, які зловживають чи приховують правопорушення, і не толеруватиме будь-які приховування порушень. Про це у понеділок заявив кардинал Blase Cupich.

Таку заяву він оприлюднив у зв'язку з гучними звинуваченнями у сексуальних домаганнях на адресу окремих католицьких священиків.

Cupich взяв участь у синоді в Римі, що тривав протягом місяця.

Протягом вихідних Ватикан повідомив більш детальну інформацію про те, що Папа Франциск знав про звинувачення у сексуальних домаганнях колишнього архієпископа Вашингтонського, кардинала Theodore McCarrick.

Папа Франциск розпорядився, щоб McCarrick присвятив життя молитвам на самоті і відмолюванню гріхів, допоки церква вивчає звинувачення про те, що він майже півсторіччя тому чинив насильницькі дії сексуального характеру щодо 16-річного прислужника.

Раніше кардинала звинувачували у тому, що, будучи висвяченим на єпископа, він чинив схожі дії щодо кількох молодих священиків. McCarrick стверджує, що не пам'ятає цього. Потім ще один чоловік виступив зі звинуваченнями у тому, що McCarrick розбещував його, коли йому було 11 років.

У червні Нью-Йоркська єпархія заявила: інформація про те, що McCarrick застосовував насильство до неповнолітнього, є достовірною та обґрунтованою. Дані передали у поліцію та Ватикан.

Тим часом у Ватикані наголосили: «Святий Престол згодом повідомить про висновки стосовно цього питання» і запевнили, що триває ретельне розслідування кожного звинувачення.

У заяві також йдеться про те, що Ватикан усвідомлює, що рішення, яке було прийняте щодо McCarrick, не відповідає «сучасним підходам до таких питань».

Cupich переконаний, що Папа Франциск не вагатиметься, дотримуючись шляху притягнення винних до відповідальності.

«Як зазначив він під час свого візиту до США у 2015 році: «Ми будемо йти шляхом істини, куди б  цей шлях нас не привів», - написав Cupich.

 

Emanuel переконує, що поліцію Чикаго очікують «фундаментальні зміни»

 

Міський голова Чикаго Rahm Emanuel заявив, що чиказькій поліції ще доведеться багато що змінити, коли нарешті буде запроваджено поліцейську реформу.

Про це він заявив у понеділок, вперше після оприлюднення вироку копу Jason Van Dyke, вбивці підлітка Laquan McDonald. Суд визнав Van Dyke винним у вбивстві другої степені.

Нагадаємо, поліцейський у жовтні 2014 року 16 разів вистрілив у підлітка, через що той загинув. Проте, відео з вбивством підлітка було оприлюднене значно пізніше і викликало хвилю протестів.

Emanuel також відреагував на нові коментарі від президента Donald Trump, який сказав, що генеральний прокурор Jeff Sessions повинен прибути до Чикаго, аби «допомогти сповільнити цю страшну хвилю вбивств».

Emanuel відзначив зміни, які відбулися в поліції Чикаго після вбивства McDonald. У той же час, коли його запитали, чи шкодує про те, що це відео не було продемонстровано раніше, він не дав прямої відповіді на це питання.

«Ми дотримувалися певної політики. Ми вже запровадили фундаментальні зміни», - зауважив він.

Переговори щодо нового поліцейського контракту, вочевидь, уже не відбудуться в останні місяці перебування Emanuel на посаді мера Чикаго.

«Необхідно спробувати змінити жахливу угоду, яку місто Чикаго уклало з ACLU і яка пов'язує руки правоохоронним органам», - наголосив президент під час зустрічі з копами. «Необхідно серйозно розглянути можливість використання методу «зупинити та обшукати» - це працює. Він призначений для вирішення таких проблем, з якими зіштовхується Чикаго».

Emanuel відхилив цю пропозицію.

«Невдала політика, яку він (Trump) пропонує, не може бути реалізована у місті, яке працює разом із громадами над тим, аби побудувати не лише довіру, але й співпрацю», - наголосив Emanuel.

 

Призначена нова дата судового розгляду справи Aaron Schock

 

Судовий розгляд справи щодо корупційних дій, у яких звинувачують колишнього члена Палати представників США Aaron Schock, відбудеться у червні у федеральному суді Чикаго. Про це повідомляє Associated Press.

Колишній конгресмен Іллінойсу колись був республіканською «зіркою», і йому виборці жертвували величезні суми. Тепер його звинувачують у нецільовому використанні коштів виборчої кампанії. Так, екс-конгресмен витратив кошти кампанії на особисті потреби та екстравагантне оздоблення його офісу на Капітолійському пагорбі у стилі серіалу «Downton Abbey».

Chicago Tribune повідомляє, що республіканець з Peoria постане перед судом 10 червня. Головуватиме на процесі окружний суддя США Matthew Kennelly.

У травні Федеральний апеляційний суд відмовився зняти звинувачення стосовно Schock. Розгляд справи по суті може тривати місяць.

Справу мали спочатку розглядати у Федеральному судді штату Іллінойс. Але суддя цього суду взяв самовідвід після того, коли його відсторонили від розгляду окремої справи через неправомірне спілкування з прокурорами.

 

Amazon планує створити у Чикаго понад 6000 робочих місць

 

Компанія Amazon працевлаштує понад 6 тисяч сезонних і штатних працівників у Чикаго. Про це у компанії повідомили у вівторок.

У рамках наймання нових працівників гігант роздрібної онлайн-торгівлі організував ярмарок праці у північному передмісті Mundelein.

Мешканці округу Lake впродовж дня відвідували захід, щоб подати заявку на отримання роботи у компанії.

Раніше цього місяця Amazon збільшила мінімальну заробітну плату для всіх працівників США до $15 за годину. У компанії також заявили, що наполягатимуть на збільшенні мінімальної заробітної плати, встановленої державою. Її рівень наразі становить $7,25 за годину.

Під час зарахування на роботу в північному передмісті один із претендентів на посаду Anthony Colletti заявив, що шукав офісну роботу протягом шести місяців після того, коли його посада у медичній компанії була виведена за межі штату.

«Це - важко, коли ти - старший», - каже Colletti. «Ненавиджу це казати, але коли ти - трохи старший, важче знайти роботу. Я продовжую шукати посаду, тож сподіваюсь, що незабаром щось знайду».

Amazon найняв підрядника для проведення співбесід із кандидатами на посади у вівторок. Спілкувалися з кандидатами у Double Tree, що на 510 East IL-83.

Орест Дейчаківський, екс-радник Гельсінської комісії при Конгресі США: «Резолюція Сенату США по Голодомору документує злочини Росії 1930-х років»

Trump закликав Чикаго підтримати поліцейську практику «зупинити та обшукати»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers