rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Trump закликав Чикаго підтримати поліцейську практику «зупинити та обшукати»

Президент Donald Trump підтримує політику поліції «затримати та обшукати». Він також заявив, що доручив Міністерству юстиції тісно співпрацювати з чиказькими чиновниками, щоб нарешті зупинити насильство в одному з найбільших міст у країні.

 

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання учасників конгресу International Association of Chiefs of Police, що відбувся в Orlando.

 «Зростання хвилі злочинності призводить до жахливих страждань у цьому місті», - зауважив президент.

Trump також розповів, що наказав генеральному прокуророві Jeff Sessions «негайно» виїхати до Чикаго і закликав його підтримати метод «зупинити та обшукати». Цей метод використовували у Нью-Йорку, поки його не було визнано неконституційним через надзвичайний вплив на представників меншин.

«Цей метод необхідно грамотно застосовувати, але він працює», - вважає Trump.

Наразі до кінця незрозуміло, що саме наказав президент генеральному прокуророві. Trump прибув до Orlando разом із заступником прокурора Rod Rosenstein.

Поліція Чикаго заявила минулого тижня, що цього року в місті зафіксовано на 102 випадки вбивств та жертв стрілянини менше - порівняно з першими дев'ятьма місяцями 2017 року.

За кілька тижнів до виборів Trump звинуватив демократів у тому, що вони були м'якими до злочинців.

«Демократи борються з нами на кожному кроці. Незалежно від того, чи це стосується правоохоронних органів, чи армії. Вони борються з нами на кожному кроці. І ми перемагаємо», - запевнив Trump.

Він згадав політиків, які часто критикували поліцію через вбивства молодих чорношкірих чоловіків: «Політики, які поширюють небезпечні антиполіцейські настрої, полегшують життя злочинцям і є більш небезпечними для законних громадян».

Президент також різко розкритикував «злих» людей, які виступали проти його кандидатури до Верховного Суду - Brett Kavanaugh. «Це була ганебна ситуація», - прокоментував він.

Trump переконаний, що Kavanaugh буде «вірним захисником верховенства права».

За кілька годин до того, коли Trump звернувся до начальників поліції, невелика група демонстрантів біля Orange County Convention Center організувала протест проти політики, яку проводить президент, та проти самої кандидатури Kavanaugh. Вони тримали у руках плакати з написами: «Сексуальним маніякам - місце у в'язниці, а не у Верховному суді».

Напередодні голосування у ЗМІ з'явилися розповіді однокурсників Kavanaugh про сексуальні домагання з його боку і безсоромну поведінку у студентські роки.

Нагадаємо, Сенат США таки призначив Brett Kavanaugh членом Верховного суду США. Слухання супроводжувалися вуличними протестами. Під час голосування присутні скандували «Ганьба!».

Trump також назвав нещодавнє зменшення рівня безробіття позитивним кроком до зниження рівня злочинності. Він додав, що наполегливо працював над подоланням опіоїдної кризи. За його словами, буде виділено $42 млн на фінансування нових грантів для інноваційних проектів боротьби з епідемією наркотиків.

Ці кошти будуть фінансувати понад 50 інноваційних проектів у межах National Drug Control Policy's High Intensity Drug Trafficking Areas Program, яку ініціює Білий дім.

 

Орест Дейчаківський, екс-радник Гельсінської комісії при Конгресі США: «Резолюція Сенату США по Голодомору документує злочини Росії 1930-х років»

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers