rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Це цікаво

Німцям пропонують комфортні розлучення

52-річний бізнесмен з Німеччини Бернд Дресслер надає посередницькі послуги охочим розлучитися, інформує ВВС. За доставку неприємної звістки партнерові засновник "агентства розлучень" бере комісійні: 20 євро за телефонний дзвінок, 50 євро за розмову особисто. Суворість і прямота Дресслера закріпили за ним кличку "Термінатор". Сам він називає свою фірму "Агентством знайомств навпаки".

"Впродовж 30 років існують агентства знайомств. Але, якщо Ви хочете знайти собі партнера, спершу Вам доведеться розірвати старі узи. Я думаю, що мій бізнес такий же, тільки навпаки", - каже він.

Сповіщення про розлучення може бути послане у привітній формі або у вигляді офіційного документа. Більшість клієнтів "Термінатора" не бажають будь-якого контакту з своїм колишнім партнером. Досить назвати три причини для передбачуваного розриву відносин - і охочий це зробити може вирушати у своїх справах: інформуванням осоружної сторони займеться агентство. "Прийшов час для подібних послуг. Багато пар нещасливі через свої відносини і хочуть припинити їх без зайвих сварок". Дресслер зізнається, що ніколи не стикався у своїй роботі із надто емоційною реакцією. "Я всього лише посередник", - каже бізнесмен.

Піночет торгує медалями, аби віддати борги

Колишній чилійський диктатор Аугусто Піночет вимушений розлучитися зі своїми медалями і орденами для того, щоб забезпечити свої поточні потреби і сплату податків. За повідомленням чилійської газети El Mercurio, за останні місяці Піночет продав декілька своїх пам'ятних нагород. Медалі екс-диктатора купують бізнесмени з числа його прихильників, щоб підтримати Піночета. Экс-диктатор як колишній головнокомандуючий армії і довічний сенатор отримує щомісячну пенсію, проте цієї суми не вистачає на погашення поточних витрат, оплату послуг служби безпеки, шофера і прислуги.

Тим часом офіційний представник Піночета виступив із спеціальною заявою, в якій спростував інформацію про продаж нагород. Нагадаємо, що минулого тижня апеляційний суд Сантьяго ухвалив розморозити рахунки генерала. Піночету дозволили узяти з банку 60 тисяч доларів для сплати податків і на особисті витрати.

Колишній чилійський диктатор Аугусто Піночет був заарештований у Лондоні в жовтні 1998 року, а в березні 2000 року його депортували на батьківщину. Слідство у його справі ведеться до цих пір. Піночету було пред'явлено в цілому більше 200 позовів про масові вбивства, викрадання, жорстоке ставлення. Судовий розгляд більшості з них був припинений у зв'язку з поганим станом здоров'я Піночета. На початку 2005 року, коли Піночету виповнилося 89 років, Верховний суд Чилі ухвалив притягнути колишнього диктатора до суду у справі про вбивство 119 дисидентів в 1975 році. В результаті колишнього президента повністю виправдали. У листопаді 2005 року 90-річний Піночет був поміщений під домашній арешт у зв'язку із звинуваченнями в несплаті податків і фальсифікації документів, а також у зв'язку із звинуваченнями у приховуванні інформації про своє фінансове становище.

Звинувачення стверджувало, що в зарубіжних банках він тримає 27 мільйонів доларів. Проте пізніше суд виніс ухвалу про умовне звільнення екс-диктатора з-під домашнього арешту після внесення застави у розмірі 10 мільйонів песо (19 тисяч доларів).

Майже 50% британців готові проміняти секс на довге життя

Майже 50% британців могли б відмовитися від сексу, якщо за це буде обіцяно, що вони доживуть до 100-річного ювілею. Такі підсумки дослідження, проведеного приватною страховою компанією Bupa, націленого на виявлення ставлення до старості і сприйняття цього періоду життя, пише The Financial Times.

Майже дві третини жителів країни вважають, що набагато важливіше прожити життя розумно і дожити до похилого віку, ніж бурхливо згоріти, померши молодим. Від сексу в обмін на те, щоб дожити до 100 років, готові відмовитися 48% жінок і 31% чоловіків.

Три чверті британців вважають, що людині не варто припиняти працювати через вік, хоча в ході окремого дослідження, обнародуваного в четвер організацією Help the Aged, було встановлено, що третина тих, хто планує працювати після настання пенсійного віку, побоюються, чи приймуть працедавці їх на роботу, не зважаючи на новий закон проти вікової дискримінації.

Примітно, що молоді і літні люди не сходяться на думках про те, коли починається старість. Молодь 16-24 років вважає, що вона починається в 60 років. Люди старше 75 років вважають, що старість приходить лише після 70 років

Не кожен голий викладач може купити підручник з історії (математична задачана виживання)

У львівському коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша вартість 1 години праці викладача вищої категорії - 8 гривень 60 копійок.

Вартість 1 години роботи демонстратора пластичних поз (так тепер називають натурників) - 10 гривень.

Міністерство освіти України випустило підручник з історії України для 9 класу для шкіл з польською мовою навчання (Всього в Україні є 3 загальноосвітніх школи з польською мовою навчання). Тираж даного підручника - 150 примірників. Вартість одного підручника - (вказана на обкладинці) - 487 гривень.

Звичайно, книжки є лише у бібліотеці. Ніхто не хоче її брати, щоб загубивши, відшкодовувати її вартість у 5-ти кратному розмірі. Цікаво, що наступного року, учнів у 9 класах шкіл з польською мовою навчання буде більше, але чомусь нікому не прийшло в голову, що коли випустити книгу тиражем не 150 примірників, а принаймні в 5 разів більшим, то попит на нього все одно буде, не тільки в учнів 9-х класів і навіть поза межами України, але вартість підручника суттєво знизиться. Пофіг. Не свої ж гроші з кишень виймаємо, а державні!.

А наразі ставимо запитання: для наших шановних читачів: скільки підручників з історії України може купити голий викладач з Львівського коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша?

Китайський жебрак заробляєбіля $3000 на місяць

Невідомий жебрак у місті Урумчі, столиці Синьцзян-Уйгурського автономного району (СУАР) на заході КНР, зумів "заробити" у серпні 2006 року 25,16 тисяч юанів ($3,18 тис.).

Цей факт підтверджено записами в загубленому щоденнику жебрака, знайденому місцевим журналістом. Свій щоденник жебрак виготовив з обгорткового паперу.

У серпні щоденний прибуток автора щоденника від його промислу становив у середньому 2,87 тис. юанів ($362,8) у "робочий" день. Тому 16 серпня, наприклад, він дозволив собі відпочити, пославшись на сильний дощ у той день.

Відповідно до спостережень журналіста, котрий знайшов щоденник, в Урумчі багато товаришів щасливого жебрака "заробляють" по кілька сотень юанів на день. Найчастіше це вдається старим та підліткам.

В американських будинках телевізорів більше, ніж людей

Лише 19% американських сімей мають один-єдиний телевізор, а в 50% їх три або більше. Тобто, в будинку середньостатистичного американця телевізорів сьогодні більше, ніж людей - такі результати дослідження, проведеного компанією Nielsen Media Research.

Виявляється, в США в типовому будинку на 2,55 людини нині припадає 2,73 телевізори. Цей "поріг рівності" було подолано протягом останніх двох років.

Наприклад, у порівнянні з 1975 роком абсолютна більшість - 57% - американців володіли одним "ящиком", і лише в 11% їх було три або більше.

В середньому телевізор в американських будинках працює 8 годин 14 хвилин на добу - більше третини дня. Це на годину довше, ніж було десятиріччя тому.

При цьому той самий середньостатистичний американець безпосередньо дивиться телевізор 4 години 35 хвилин щодня.

Причин збільшення кількості "ящиків", за даними Nielsen Media Research, кілька. Передусім, з тих пір, як телевізори стали плоскими, вони з'явилися там, де раніше їх ніколи не було: у ванній кімнаті, наприклад.

В той же час "телек", як і раніше, не дуже зручно перетягувати, тому американці вважають за краще встановлювати в кожній кімнаті по окремому телевізору.

Крім того, із зростанням числа телеканалів, орієнтованих на глядачів певного віку і з певними інтересами, у кожного члена сім'ї з'явилася необхідність мати особистий "ящик".

В Черкасах встановили пам'ятник варенику

Єдиний в Україні пам'ятник варенику урочисто був відкритий у Черкасах.

Як повідомляє «УНІАН», майже двометровий вареник встановили на майданчику біля входу в готель «Росава», директор якого Микола Петренко і є ідейним натхненником його створення.

З нагоди відкриття пам'ятника відбувся святковий концерт «Черкаський край - пісенна долина», а також «Варенична олімпіада», учасники якої змагалися в майстерності кидання вареників в баскетбольне кільце, пірнання в сметану за варениками.

Організатори свята до дня відкриття пам'ятника виготовили найбільший у світі вареник. Його довжина досягає 174 см, ширина - 75 см. Вага цього кулінарного виробу - 72,5 кг. За словами Петренка, цей вареник має всі шанси увійти до Книги рекордів Гіннесса.

Американець поставив рекорд за 20 доларів

Бездомний американець стрибнув з 15-метрового моста в річку за 20-доларовою банкнотою, що випала у нього з рук. Щоб повернути гроші, сміливцю після запаморочливого піруету довелося ще проплисти близько 90 метрів.

47-річний Марк Джорджио, прогулюючись по мосту над річкою Манаті в місті Палметто у Флориді, перераховував гроші. У цей момент одна з купюр вилетіла у нього з рук і впала у воду. Джорджио не роздумуючи прямо в одязі стрибнув за нею.

"Я отримав свої гроші назад, чорт забери, - сказав він, коли його наскрізь промоклого оглядали прибулі на місце події медики. "Двадцять баксів - великі гроші, коли ви на мілині", - пояснив він свій вчинок.

В річці сміливця підібрали рибалки і довезли його до берега. Джорджио отримав кілька подряпин і від медичної допомоги відмовився. Прибула на місце поліція вирішила його не заарештовувати.

Авто обiйдеться й без... водiя

Китайський автовиробник FAW представив нову модифiкацiю свого представницького седана "Hongqi HQ3". Автомобiль вiдрiзняться вiд стандартної версiї здатнiстю перемiщатися самостiйно, без водiя.

Безпiлотний "Hongqi HQ3" був представлений публiцi на мiсцевому автошоу в Китаї. Автомобiль змiг розiгнатися до швидкостi 60 кiлометрiв за годину. Проте, зi слiв творцiв, його розрахункова максимальна швидкiсть сягає 150 кiлометрiв за годину.

Орiєнтуватися в просторi автомобiлю допомагають двi зовнiшнi камери. Бортовий комп\'ютер здатний розрiзняти дорожнi перешкоди, розмiтку, перетин вулиць, а також вiдрiзняти їх вiд тiней дерев i мостiв.

Стандартна ж версiя китайського представницького седана була показана на Московському автосалонi у вереснi цього року. Автомобiль оснащено двома бензиновими моторами: це трилiтровий

двигун потужнiстю 230 кiнських сил, а також 4,3-лiтровий V8 потужнiстю 280 кiнських сил. З цим двигуном максимальна швидкiсть авто становить 250 кiлометрiв за годину.

Розсипана Україна

Погляд на нарiд галицький зблизька i трохи збоку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers