rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Міжнародна акція «Запали свічку пам’яті» в Норт-Порті, Флорида

Українська громада в південно-західній Флориді долучилася до Міжнародної акції «Запали свічку пам'яті». Мета акції - об'єднати українців усього світу та іноземних громадян задля пам'яті про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ сторіччя.

 

Title  
 Роман Чайковський, Дарія Томашоска, Богдан
Боднарук, Леся Попель, Нестор Олесницький,
Віра Боднарук, Галя Ліснича, Олег Савків,
Неля Лехман (запалює свічку)
 

Українці в Норт-Порті, Флорида, також відзначили 85-ї роковини Голодомору-геноциду 1932-33 років.

4-го жовтня вони вшанували пам'ять загиблих і запалили свічку на площі перед українською церквою Входу в храм Пресвятої Богородиці в Норт-Порті.

Інформаційна кампанія, присвячена 85-м роковинам Голодомору, стартувала 1 вересня, за 85 днів до Дня пам'яті жертв Голодомору, який цього року відзначається 24 листопада. Від 1-го вересня до 24-го листопада цього року символічну свічку пам'яті запалюють українські громади всього світу в пам'ять про загиблих, щоб світ нарешті довідався про штучний голод, організований Сталіним і його режимом.

Роман Чайковський, голова Флоридського відділу Американського комітету визнання Українського голодомору геноцидом, привітав присутніх і запалив першу свічку пам'яті. Після цього всі присутні запалили свої свічки, а члени громадських організацій прочитали імена 85-ти дітей віком від 2 місяців до 14 років, які померли з голоду в Луганській області.

Молитву за померлих відправили о. Василь Петрів, о. Іван Фатенко та о. Олег Сацюк. На завершення всі проспівали «Боже, послухай благання» та гімн України.

Подальші відзначення 85-ї річниці Голодомору-геноциду відбудуться 1-го листопада в міській раді Норт-Порту, де буде прочитана прокламація, що 24-го листопада 2018 року визначено Днем Пам'яті Українського Голодомору-геноциду в Норт-Порті.

А 17-го листопада відбудеться пропам'ятний концерт у Веніс,Флорида, за участю світової слави українських виконавців Соломії Івахів, Володимира Винницького, Наталії Хоми, Зої Рожко, Олега Чмира та жіночого ансамблю бандуристок Північної Америки.

Щира подяка організаторам імпрези: Романові Чайковському, Нелі Лехман, Дарії Томашоскій, Богданові Боднаруку, Христі Чайковській, Лесі Попель, Катерині Стецюк, Ліді Дигдало та членам Громадського комітету за проведену роботу з нагоди відзначення сумних роковин.

Фото Христини Чайковської

 

Вони загинули за нас

Їхнє життя обірвалося у вересні 2018-го...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers