rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято у катедрі святої Софії

Щороку 30 вересня православна церква вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, які постраждали за християнську віру. Християнська громада міста Чикаго мала змогу долучитися до вшанування святих мучениць у катедрі святої Софії УПЦ КП, в якій минулої неділі відбулося храмове свято.

Title Title 

 

Title Title 
Title Title 

 

У нашому затишному храмі, більше, ніж зазвичай, заповненому людьми, свято видалось особливо душевним і благодатним. Разом з настоятелем нашого храму отцем Олексієм Касперуком Святу Літургію відслужили о. митр. прот. Борис Забродський, о. митр. прот. Віталій Лілікевич, о. митр. прот. Василь Думка, о. митр. прот. Михаїл Плескун, о. прот. Ярослав Василик, о. прот. Михайло Васенда, о. прот. Дмитрій Бігун.

Title Title 

 

Title Title 
Title Title 

 

Після Літургії святі отці посвятили воду та разом з парафіянами помолилися за мир в Україні. По закінченні відправи парафіяни та гості були запрошені до прицерковної зали, де продовжили святкування. З привітальним словом до громади звернувся голова Управи Віктор Войтихів, який принагідно із вдячністю згадав жертводавців та будівничих нашої катедри.

Title Title 

 

Title Title 
Title Title 

 

Святковий обід розпочався з молитви та благословення їжі. Під час святкування парафіяни та гості продовжили вітання, звернені до настоятеля о. Олексія та громади. Так, від імені сестринства виступили голова, шановна Люба Путренко та Марія Войтихів. Музичний супровід святкування дарувала вокально-танцювальна студія «Елегія» під керівництвом невтомної та завжди жвавої Світлани Поляк. Цього разу дитячу студію представляли Іван Когут, Марічка Гарматюк, Ксеня Левкович, Вікторія Ключенко, Марічка Бенько, Соломія Михайлюк та Анастасія Чорній. Гості свята щирими оплесками дякували діточкам за їхній талант та можливість насолодитися чудовою українською піснею.

Title Title 

 

Title Title 

 

Title
 

 

Важко передати словами, які смачні і запашні страви були подані до святкового столу, за що особлива подяка сестринству та всім небайдужим людям, які дбають про добро своєї громади. Нехай Господь укріпить їх та всіх нас у християнській вірі. Хай наші серця повняться радістю, душа - щирою молитвою, а домівки - спокоєм, щоб ми, наслідуючи приклад святих мучениць, плекали у своєму житті, у родинах та серцях найбільші моральні чесноти - віру, надію і любов.

Коралі для кралі

Благодійний вечір в Українському Інституті Модерного Мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers