rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ САП скерувало до суду обвинувальний акт у справі «бурштинових депутатів»

САП скерувало до суду обвинувальний акт у справі «бурштинових депутатів»

 

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування у справі про незаконний видобуток бурштину в Україні. Обвинувальний акт щодо ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів, скеровано до суду для розгляду по суті.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

«Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні («бурштинова справа»). Обвинувальний акт стосовно ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів України, 5 жовтня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Голосіївського районного суду для розгляду по суті», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що народному депутатові і секретарю Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Верховної Ради України інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка посідає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Народному депутатові, заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка посідає особливо відповідальне становище (ч.4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Помічнику-консультанту народного депутата, який, за даними слідства, виконував роль пособника, інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка посідає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 КК України).

Представнику міжфракційного об'єд­­нан­ня Верховної Ради «Депутатський контроль» та двом його спільникам інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Як відомо, посаду секретаря Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності ВР обіймає Максим Поляков, а посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва - Борис Розенблат.

 

«Самопоміч» і партія «ДемАльянс» утворять передвиборчий союз

 

Об'єднання «Самопоміч» і партія «ДемАльянс» укладають угоду про політичний союз.

Про це повідомляється на сайті «ДемАльянсу».

«Усвідомлюючи ризики, які стоять перед країною, партії «ДемАльянс» та «Об'єднання «Самопоміч» прийняли рішення укласти угоду про політичний союз та спільно боротися за перемогу на президентських, парламентських та місцевих виборах», - йдеться у повідомленні.

У вівторок, 9 жовтня, о 15 год. в Київському міському будинку вчителя заплановано проведення прес-конференції співголови партії «ДемАльянс» (Демократичний альянс) Василя Гацька та голови політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового щодо підписання цього документа. Не виключено, що найближчим часом лідери партій оголосять, хто саме буде кандидатом від цих політсил на президентських виборах.

Як відомо, раніше мер Львова Андрій Садовий оголосив, що братиме участь у виборах президента України.

 

У Франківську медики та вчителі вимагали погашення боргів із зарплати

 

В Івано-Франківську біля будівлі облдержадміністрації відбулась акція протесту представників усіх галузей профспілки. Кількасот медиків і вчителів вимагали погашення мільйонних боргів із зарплати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення про акцію протесту ухвалила Рада профспілок Івано-Франківської області на засіданні Президії Ради. Очікували, що в ній візьмуть участь до 3 тисяч людей. В Івано-Франківську протестують представники усіх галузей профспілки. Освітяни і медики вимагають погашення мільйонних боргів із зарплати та її підвищення. Представники інших галузей профспілки протестують проти підвищення цін на газ і на комунальні послуги та вимагають відновлення виробництва в області», - повідомили у Раді профспілок Івано-Франківської області.

За їхньою інформацією, Рада профспілок області неодноразово зверталась до уряду щодо цієї ситуації, втім, кабмін, кажуть, ігнорує всі їхні спроби діалогу. Водночас, у Раді профспілок області говорять, що відчувають тиск на профспілкові організації та намагання відібрати їхнє майно.

Працівники Ради профспілок області стверджують, що такі акції протесту відбулись у кількох обласних центрах України. Наразі профспілкові лідери готують свої вимоги і резолюції до органів центральної влади. Вже 17 жовтня, у День боротьби з бідністю, Рада профспілок області вийде на спільний протест, який планують провести у Києві.

Раніше в Івано-Франківській обласній раді повідомили про борги освітян, які на 1 вересня сягали десятки мільйонів гривень.

 

КБ «Південне» готується до другого за рік запуску ракети-носія Antares

 

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» готується у листопаді до нового пуску ракети-носія «Антарес», створеної для американської корпорації Orbital ATK за участю низки українських підприємств.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі КБ «Південне».

«Цього року за участі КБ «Південне» було заплановано два запуски модернізованої ракети-носія «Антарес», головним розробником якої є американська корпорація Orbital АТК. У травні з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск восьмої ракети-носія «Антарес». На листопад 2018 року заплановано ще один пуск ракети-носія «Антарес», - розповіли на підприємстві.

Тут зазначили, що основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило конструкторське бюро «Південне», виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконує увесь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним космічним агентством США.

На підприємстві вважають, що проект «Антарес» є вдалим прикладом участі підприємств космічної промисловості України у міжнародних космічних проектах, активізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств, активізації присутності вітчизняної ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.

Також у конструкторському бюро додали, що наприкінці серпня з космодрому Куру у Французькій Гвіані здійснено успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія також розроблений КБ «Південне» і виготовлений ВО «Південмаш».

Цей пуск став дванадцятим у рамках програми Vega і першим у 2018 році. Всього за 6 років роботи Vega вивела на орбіту 27 супутників для 20 замовників з усього світу.

У рамках програми Vega «Південмаш» отримав замовлення на 20 ракетних двигунів, КБ «Південне» супроводжує їх виготовлення та випробування вузлів.

Крім того, торік Європейське космічне агентство заявило про бажання побудувати постійну місячну базу «Місячне село». Науковці вважають, що цей проект може стати новим кроком на шляху освоєння далекого космосу. КБ «Південне» у цьому проекті є першим асоціативним членом.

 

В окупованому Криму діють лише 8 парафій УПЦ КП зі 46

 

Свою діяльність в окупованому Росією Криму припинили 38 зі 46-ти парафій Української православної церкви Київського патріархату.

Про це сказав архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент під час презентації у Києві дослідження «Релігійна окупація: утиски Української православної церкви Київського патріархату в Криму», - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На початок 2014 року у нас було зареєстровано 46 релігійних громад УПЦ КП, було два братства, один монастир. Служили 25 священиків. Зараз у нас залишилось 8 парафій, 9 приміщень, у яких ми звершуємо богослужіння, та 5 священиків», - наголосив владика Климент.

Він уточнив, що Кримська єпархія залишилась у меншості, але намагається по можливості продовжувати богослужіння, частина священиків приїжджають з материка на 1-2 дні, щоби послужити на парафіях, які, здебільшого, розташовані в північній частині Криму.

«УПЦ КП на теренах Криму не перереєстрована. І це була принципова позиція щодо нашої діяльності на території Криму. З 2014-го до 2018-го років завдяки підтримці Української Гельсінської спілки та завдячуючи адвокату Сергієві Зайцю Управління Кримської єпархії проводить 4 судові позови проти РФ. Два безпосередньо стосуються Міноборони РФ, два позови були подані щодо майна у Сімферополі», - сказав архієпископ.

Кілька справ дійшли до Верховного суду. Одна скарга зареєстрована у Страсбурзі в Європейському суді з прав людини.

Водночас, релігієзнавець, професор Олександр Саган додав, що Київський патріархат і до 2014 року був у статусі релігійної меншини і не мав сприяння в жодній сфері, зокрема, і щодо виділення земельних ділянок для будівництва своїх храмів - і це був один з факторів, що стримували розвиток Київського патріархату в Криму.

«А після окупації півострова ФСБ та інші силові структури спеціалізовано працювали на ліквідацію громади Київського патріархату. Це і фізичне перешкоджання, і залякування священиків, і багато інших процедур. Священики їдуть з півострова. Ми можемо говорити про те, що Росія фактично ліквідовує або намагається ліквідувати цю церкву», - наголосив Саган.

Лінія фронту: окупанти стріляють з мінометів і ПТРК, поранено українського бійця

Лінія фронту: окупанти прицільно обстріляли сили ООС біля Станиці та під Водяним

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers