rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Скрипаль передав розвідці Британії компромат на главу Радбезу РФ

Розвідувальні служби Великої Британії отримали від екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля секретну інформацію про корупційні схеми 1990-х років за участю глави Радбезу РФ і колишнього керівника ФСБ Миколи Патрушева.

 

Про це повідомляє видання The New York Times.

«Сергій Скрипаль, колишній російський шпигун, який був отруєний нервово-паралітичною речовиною цієї весни, постачав інформацію секретній розвідці Британії про корупційну схему 1990-х років, яка сягнула найвищого рівня - керівника Ради безпеки РФ та близького союзника Володимира Путіна Миколи Патрушева», - йдеться у книзі журналіста ВВС Марка Урбана «Справа Скрипаля. Життя і майже смерть російського шпигуна» (The Skripal Files: The Life and Near Death of a Russian Spy).

У своїй книзі Урбан розмістив фрагменти з інтерв'ю зі Сергієм Скрипалем, записаного в 2017 році.

За словами Скрипаля, інформація про корупцію на найвищому рівні суворо засекречена. Офіцер ВМС РФ, який працював у російській військовій розвідці разом з ним, був схоплений під час передавання інформації західним спецслужбам, - розповів Скрипаль. Він додав, що ця людина була знайдена мертвою в 2004 році. Ймовірно, чоловіка задушили у військовому госпіталі після допиту російськими спецслужбами. Офіційною версією смерті було самогубство, однак у чоловіка були відрізані пальці, що може свідчити про тортури.

Британська розвідка вважає, що Скрипаль уникнув тієї ж долі лише тому, що під час російських допитів він не згадав корупційну мережу, що вела до Патрушева.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія у березні були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як «Новичок».

В Організації заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердили російське походження «Новичка».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» і «Руслан Боширов» (дані паспортів, з якими вони прибули до Лондона) - офіцери ГРУ.

 

Від землетрусу в Індонезії загинуло понад 1300 осіб

Уряд Македонії запустив процедуру перейменування країни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers