rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У штаті Пенсільванія вибухнув автомобіль, є загиблі

У штаті Пенсільванія вибухнув автомобіль, є загиблі

 

Поліція, Федеральне бюро розслідувань і Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї і вибухових речовин розслідують вибух автомобіля в штаті Пенсільванія, в результаті якого загинули три людини. Про це повідомляє телеканал Fox News.

За інформацією телеканалу, вибух прогримів приблизно о 21:30 в суботу за місцевим часом у місті Аллентаун. Його жертвами стали троє чоловіків, які перебували всередині автомобіля. «З великою ймовірністю злочинець загинув у результаті інциденту», - наводить телеканал слова окружного прокурора Джеймса Мартіна. Прокурор також уточнив, що вибух є поодиноким інцидентом і не становить загрози суспільству.

Про причини вибуху й особи загиблих не повідомляється.

 

Канада, США та Мексика домовилися про заміну NAFTA

 

Канада погодилася приєднатися до Сполучених Штатів і Мексики в торговому договорі, який замінить Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

Про це в неділю ввечері заявили торговельний представник США Роберт Лайтхізер і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, - повідомляє USA Today.

«Канада і Сполучені Штати уклали угоду разом з Мексикою про нову, модернізовану торговельну угоду XXI сторіччя - Угоду між Сполученими Штатами Америки, Мексикою і Канадою (USMCA)», - наголошується у спільній заяві.

Представники США і Канади зазначають, що нова угода «надасть нашим робітникам, фермерам і підприємствам угоду високих стандартів, завдяки якій з'являться більш вільні ринки, більш справедлива торгівля та стале економічне зростання в регіоні».

Нагадаємо, США та Мексика в початку вересня оголосили про завершення переговорів щодо зони вільної торгівлі і висловили намір до кінця вересня скерувати документ на затвердження парламентів. Щоб залишитися стороною угоди, Канада була змушена терміново долучатися до переговорів, через що Христя Фріланд навіть скоротила свій візит до Європи, зокрема, скасувала зустрічі в Києві та Парижі.

 

Через ДНК-тест американець вимагає визнати його чорношкірим

 

55-річний мешканець штату Вашингтон Ральф Тейлор, у сертифікаті про народження якого, як і в сертифікатах про народження батьків, вказано, що вони білі, бореться за право вважатись афроамериканцем, - повідомляє The Seattle Times.

У 2010 Тейлор пройшов ДНК-тест від уже закритої компанії Ancestry­byDNA, який засвідчив, що чоловік на 90% європеоїдної раси, на 6% - американський індіанець і на 4% - афроамериканець.

Тейлор визнає, що він має вигляд білої людини, але вважає себе «расовою меншиною». Через це він, як власник страхової компанії, подався на урядову програму допомоги бізнесменам з меншин, яка сприяє у процесі отримання державних контрактів. Коли Тейлору відмовили, він подав на апеляцію.

Урядовці, які приймають рішення про допуск підприємців до програми допомоги, в офіційному листі підкреслили: «Це - нонсенс стверджувати, що пан Тейлор відчував соціальні чи економічні утиски через своє походження, про яке він навіть не здогадувався до ДНК-тесту».

Однак, Тейлор заявляє, що закон визначає чорношкірих американців як «людей, що мають коріння в будь-якій чорній расовій групі з Африки», а не уточнює достатній відсоток «африканської» крові для цього.

Позивач каже, що за таких умов будь-яка дитина мільйонера, як, наприклад, чорношкірої зірки баскетболу Майкла Джордана, може заявляти про свої «утиски» через колір шкіри.

На адвокатів Тейлор витратив понад 300 тисяч доларів, і не має наміру зупинятись, не обґрунтувавши свою правду, навіть якщо доведеться дійти до Верховного суду США.

 

Трамп підписав бюджет Пентагону

 

Президент США Дональд Трамп підписав раніше ухвалений Конгресом «Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», яким виділяється $250 мільйонів для підтримки України.

«Набув чинності бюджет Пентагону на 2019 рік, у якому збільшено безпекову допомогу Україні до 250 мільйонів доларів», - зазначається у повідомленні.

Таким чином, обсяги допомоги Україні на безпековому та оборонному напрямах по лінії Пентагону збільшено на 50 млн. дол. порівняно з бюджетом 2018 року.

«Високо цінуємо зростаючу підтримку України нашим ключовим стратегічним партнером - Сполученими Штатами Америки, спрямовану на зміцнення обороноздатності нашої держави у протидії російській агресії», - підкреслюють у посольстві.

 

Дональд Трамп-молодший: Через рух #MeToo я більше хвилююся за сина, ніж за доньку

 

Старший син Дональда Трампа заявив в інтерв'ю Daily Mai lTV, що він більше боїться за майбутнє своїх синів в часи міжнародного руху проти сексуальних домагань #MeToo (#ЯТеж).

Дональд Трамп-молодший - батько трьох синів 5, 6 та 9 років і доньок 4 і 11 років. Зараз він у процесі розлучення, і зустрічається з колишньою телеведучою Кімберлі Гілфойл, разом з якою він і дав інтерв'ю.

«У мене є сини й доньки, і тепер, коли я бачу, що відбувається, стає страшно», - заявив він, вочевидь, апелюючи до слухання про призначення судді Бретта Кевено. На запитання про те, за кого Трамп боїться більше - за доньок, які колись можуть стати жертвами домагань, чи за синів, яких можуть звинуватити у цьому, він сказав: «За синів».

«Проблема у тому, що коли люди є справжніми жертвами таких дій, якщо справа стає надто політизованою, це нівелює їхні правдиві свідчення», - сказав син президента США.

Раніше на тлі кампанії #MeToo у відставку пішли кілька відомих діячів американської теле- й кіноіндустрії.

Голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн (Harvey Weinstein), чия справа й каталізувала світову акцію проти сексуальної наруги, був арештований за звинуваченнями у зґвалтуванні, понад 80 жінок заявили про протиправну сексуальну поведінку з його боку.

Також рух активізував політичну активність жінок: на проміжних виборах до Конгресу США в листопаді візьме участь рекордна кількість жінок-політиків.

 

Меланія Трамп розпочала перший сольний міжнародний візит

 

Перша леді Меланія Трамп поїхала у понеділок у свою першу велику міжнародну подорож, у рамках якої вона відвідає чотири країни в Африці протягом найближчого тижня, - пише видання The Hill.

Інформагентство Associated Press повідомило, що перша леді прибула до Гани у вівторок, після чого поїде до Малаві, Кенії та Єгипту.

Меланія Трамп оголосила про свої плани щодо поїздки в Африку минулого тижня під час щорічного засідання Генеральної Асамблеї ООН. Вона назвала місця, які має намір відвідати, чотирма «красивими та дуже різними» африканськими країнами, які досягли «великого прогресу в подоланні деяких зі своїх найбільших викликів».

Очікується, що перша леді під час поїздки висвітлить багато тем своєї кампанії Be Best, зокрема, питання освіти, наркоманії, голоду і цькування.

48-річна Меланія Трамп  започаткувала цього року ініціативу Be Best, спрямовану на протидію знущанню над дітьми.

Президент Трамп не супроводжуватиме першу леді під час подорожі до Африки.

 

Дослідження: жінки є кращими інвесторами, ніж чоловіки

 

Жінки постійно отримують вищий дохід на інвестиції, ніж чоловіки (в середньому, на 0,4 відсотка), а також із часом накопичують більше на своїх рахунках (12,4 відсотка порівняно з 11,6 відсотка).

Такими є результати дослідження бостонської компанії Fidelity, яка надає фінансові послуги. Компанія проаналізувала справи понад восьми мільйонів клієнтів.

Незважаючи на те, що жінки вміло інвестують, вони не роблять це дуже часто. Загалом, жінки інвестують на 40 відсотків менше грошей, ніж чоловіки, згідно з опитуванням цифрової інвестиційної платформи Wealthsimple.

Інше опитування, проведене консультаційною фірмою Lexington Law, в якому людям ставили запитання, що б вони зробили, якби мали зайву тисячу доларів, чоловіки на 35 відсотків частіше заявляли, що вони б інвестували гроші.

Жінки часто не усвідомлюють своєї здатності керувати грошима, - зазначається на сайті Fidelity. Незалежно від рівня освіти, особистих або професійних досягнень, багато жінок все ще сумніваються у власних здібностях ефективного інвестування. Коли жінок запитували, які фінансові життєві навички вони воліли б опанувати раніше, найпоширенішою відповіддю було «як інвестувати й отримувати максимальний результат зі своїх грошей», - повідомляється на сайті компанії.

Різниця 0,4 відсотка в доході на інвестиції між жінками та чоловіками на перший погляд може здатися незначною, але вона може мати значний вплив з часом, - зазначається в матеріалі.

Крім того, жінки регулярно заощаджують більший відсоток зі своєї зарплати порівняно з чоловіками: 9% і 8,6% відповідно. Те саме стосується позаробочих рахунків, як пенсійні чи брокерські: 12,4% для жінок порівняно з 11,6% для чоловіків, згідно з інформацією Fidelity.

 

У аеропорту Грінвілл розбився літак: пілоти загинули, двоє пасажирів - у критичному стані

 

У США в аеропорту Грінвілл внаслідок аварії літака загинули двоє людей, ще двоє госпіталізовані у критичному стані. Про це повідомляє Fox Carolina News.

«Пілот і його помічник загинули. Двоє пасажирів, що вижили - подружня пара - перебувають у лікарні у критичному стані», - йдеться у повідомленні.

Директор аеропорту Джо Фрешер заявив, що літак приземлився на злітно-посадковій смузі, але з невідомих причин продовжив рух, викотився за межі смуги і, проїхавши через зелені насадження, зупинився на узбіччі дороги.

 

Жінка знайшла в парку США алмаз майже в три карати

 

Мешканка штату Колорадо знайшла алмаз майже в три карати в національному парку штату Арканзас, - передає AP.

Літня жінка зі штату Колорадо, яка побажала залишитися анонімною, знайшла алмаз майже в три карати в парку «Кратер алмазів» штату Арканзас.

Знайшовши камінь, жінка спершу вирішила, що це скло, і віддала його синові. Коли ж через годину жінка принесла знахідку співробітникам парку, ті повідомили, що це алмаз в 2,63 карата - найбільший із 256 дорогоцінних каменів, знайдених у парку цього року.

Парк розташований на розораній землі - зруйнованій давній поверхні трубки вулканічного походження. Тут відвідувачі можуть шукати алмази і залишати собі все знайдене.

Мін’юст США судиться з Каліфорнією через закон про нейтралітет у мережах

Daley пожертвував $500 тисяч на власну виборчу кампанію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers