rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Hillary Clinton приїхала до Чикаго, аби підтримати Pritzker

 

Hillary Clinton приїхала до Чикаго, аби підтримати демократа, кандидата на посаду губернатора штату Іллінойс J. B. Pritzker.

Clinton взяла участь у роботі круглого столу, який відбувся у понеділок у Чикаго за участі Pritzker та його кандидата на посаду заступника губернатора, члена Палати представників штату Julian Stratton. У виборчому штабі Pritzker розповіли, що вони обговорили важливість лідерства.

Pritzker кинув виклик чинному губернаторові, республіканцю Bruce Rauner, який цієї осені балотуватиметься на другий термін.

Clinton народилася та виросла в Іллінойсі. Pritzker, бізнесмен-мільярдер і співвласник готелю Hyatt, був головним донором президентської кампанії Hillary Clinton.

Минулого тижня Pritzker виділив $20 млн на власну передвиборчу кампанію. Усього бізнесмен уже витратив на вибори понад $146 млн.

 

Політичні партії Іллінойсу обговорили питання сексуальних домагань

 

Лідери основних політичних партій Іллінойсу оприлюднили доповідь, яка стосується сексуальних домагань в уряді штату Іллінойс. Доповідь є результатом проведення Illinois Anti-Harassment, Equality and Access Panel.

Подібний захід відбувся вперше. Її організував голова Демократичної партії в Іллінойсі Michael Madigan.

У доповіді йдеться про те, що партії обирають дедалі більше жінок на державні посади, фінансують кампанії з жорсткою політикою боротьби із сексуальними домаганнями, проводяться відповідні дослідження кожного окремого випадку домагання.

Madigan заявив, що деякі рекомендації вже втілюються у життя, а також наголосив на тому, що обрання жінок у владні інституції залишається пріоритетом для його партії.

За словами Tim Schneider, очільника Республіканської партії в Іллінойсі, сексуальні домагання є неприйнятними серед членів його партії.

«Ми раді, що ця важлива доповідь привернула увагу, на яку вона заслуговує», - зауважив Schneider.

 

В Іллінойсі стартує дострокове голосування

 

У штаті Іллінойс минулого четверга розпочалося дострокове голосування. Виборцям, аби проголосувати, попередньо доведеться відвідати офіс Клерка їхнього округу або місцевий офіс виборчої комісії.

У Чикаго проголосувати можна у Loop. Зареєструватися можна за адресою: 175 W. Washington St. Дільниця працює з 9 год. ранку до 5 год. вечора з понеділка до суботи. У неділю проголосувати можна з 10 години ранку до 4 години вечора. Про це повідомляють у Чиказькій виборчій комісії.

Дільниця у «Loop Super Site» - наразі єдине місце, в якому мешканці Чикаго можуть голосувати до 22 жовтня. Тоді у кожному з 50 районів буде відкрита власна виборча дільниця. 31 жовтня ще чотири додаткові дільниці запрацюють в університетах Чикаго, - заявили чиновники.

Кожен виборець у штаті, який ще не зареєструвався для участі у голосуванні, зможе це зробити під час самої процедури голосування. Реєстрація онлайн-виборців також доступна на сайті Виборчої комісії штату Іллінойс до 21 жовтня.

6 листопада в Іллінойсі відбудуться вибори губернатора та його заступника, генерального прокурора штату, секретаря штату, контролера, скарбника, а також окремих членів Палати представників та Сенату.

За даними виборчої комісії штату, у 2016 році під час президентських виборів достроково проголосували 1,4 млн виборців Іллінойсу. Два роки тому - 497 тисяч виборців.

 

В окрузі DuPage загинула перша жертва лихоманки Західного Нілу

 

В окрузі DuPage від лихоманки Західного Нілу помер чоловік похилого віку, мешканець одного з передмість.

Він є першою жертвою вірусу цього року.

Пенсіонеру було 65 років. Він підхопив вірус ще у вересні, - повідомили чиновники відділу охорони здоров'я округу DuPage.

Цього року було зареєстровано 14 випадків інфікування вірусом лихоманки Західного Нілу, - кажуть чиновники. Район і досі має третій рівень ризику - найвищий за шкалою.

Більшість інфікованих людей не мають жодних яскраво виражених симптомів. Але кожен п'ятий інфікований страждає від гарячки, головного болю, болю в тілі, суглобах, висипу, діареї та блювоти.

У невеликої частини інфікованих людей - менше, ніж 1 відсотка - виникають серйозні неврологічні захворювання, зокрема, запалення мозку та прилеглих тканин, - повідомляє відділ охорони здоров'я. Люди похилого віку - в найбільшій зоні ризику, оскільки можуть померти або впасти у кому.

 

Чикаго отримає понад $12 млн на модернізацію аеропорту Midway

 

Чикаго отримає більше, ніж $12,5 млн федеральних коштів на модернізацію міжнародного аеропорту Midway.

Сенатори США Dick Durbin, Tammy Duckworth та мер Чикаго Rahm Emanuel оголосили про фінансування минулого вівторка.

Грант буде використаний на покращення освітлення злітно-посадкових смуг, льотного поля, а також заміну покриття у терміналах.

Durbin переконаний, що кошти допоможуть Midway модернізуватися, і, як наслідок, зменшити затримку польотів для більш, ніж 21 млн пасажирів, які щороку користуються послугами аеропорту.

Duckworth вважає, що грант також сприятиме збільшенню робочих місць в Іллінойсі.

 

Працівники ще чотирьох готелів припинили страйкувати

 

Працівники ще чотирьох готелів Чикаго підписали новий контракт, за який вони боролися впродовж трьох тижнів страйку.

Як йдеться у прес-релізі, працівники готелів Hilton у місті, зокрема, Palmer House, Drake, Hilton Chicago та DoubleTree Chicago Magnificent Mile, ратифікували нову угоду в суботу.

Загалом, 3500 працівників готелів підписали нові колективні угоди, які гарантують оплату медичного обслуговування працівників, навіть якщо вони звільняються взимку. Всього 15 готелів нещодавно підписали контракти з профспілкою UNITE HERE Local 1. Тим часом працівники 11 інших готелів, зокрема, Hyatt Regency Chicago, продовжують страйкувати.

Профспілка UNITE HERE Local 1 презентує інтереси понад 15 000 працівників готелів з усього Чикаго.

 

На Illinois Tollway встановлять електричні зарядні станції

 

На Illinois Tollway вздовж I-294 планують встановити зарядні станції для електромобілів.

Illinois Tollway планує виділити $4 млрд для відновлення та розширення 22-мильної ділянки I-294, - повідомляє Chicago Tribune. Шосе простягається недалеко від штату Вісконсин через західні передмістя Чикаго, поблизу штату Індіана.

Компанія, зокрема, встановить звичайні та швидкісні зарядні станції, а також так звані «smart-powered lanes», які заряджають електромобілі, допоки ті рухаються дорогою. Зарядження автомобіля відбуватиметься наступним чином: зарядні технології, розташовані під тротуаром, передаватимуть електроенергію на приймач на дні електричних транспортних засобів.

Попит на електричні транспортні засоби зростає. Kevin Artl, головний операційний директор Tollway, зауважив, що компанія хоче бути готовою до цього.

«Це, безумовно, те, до чого пристосовується ринок, і чим користуються споживачі», - каже Artl. «Компанія Tollway є організацією, яка орієнтується на споживача. Ми хочемо бути готовими до того, чим наші споживачі користуватимуться у найближчі десять, двадцять, тридцять, сорок років, оскільки будуємо дороги протягом останніх 50 років».

Агентство вивчає попит на зарядні електричні станції, тож чиновники, ймовірно, знають, як діяти протягом наступних двох років, припустив Artl. Він зазначив, що вартість дослідження додана у загальний бюджет проекту.

Michael Sturino, президент Illinois Road and Transportation Builders Association, заявив, що інфраструктура електричних зарядних станцій сприятиме використанню електричних транспортних засобів. Наразі багато водіїв бояться залишитися без можливості підзарядити авто до того, коли доїдуть до наступної станції.

«Це дійсно може стати ініціатором змін і дозволить перестати хвилюватися (через можливість підзарядити авто - ред.), принаймні, тим водіям, які користуються системою Tollway», - сказав він.

 

Anthony Rizzo пожертвував дитячій лікарні 2 мільйони доларів

 

Anthony Rizzo, перший бейсмен Chicago Cubs, вкотре здійснив велику пожертву на потреби Lurie Children's Hospital.

Title  
 Фото зі сторінки Anthony Rizzo Family
Foundation у «Twitter»
 

Rizzo вже пожертвував мільйони доларів лікарні через свій Anthony Rizzo Family Foundation. Цього разу він виділив $2 млн, щоб допомогти дітям, які борються з раком. Про це йдеться на сторінці фонду у «Twitter».

Rizzo також приніс подарункові картки Amazon пацієнтам у лікарню, щоб вони могли купувати собі подарунки, допоки намагаються одужати.

Минулого року Rizzo оголосив, що його фонд профінансує всього на потреби програми $3,5 млн, щоб допомогти сім'ям, чиї діти борються з раком. Rizzo також має досвід боротьби з цією хворобою. Гравцю було діагностовано лімфому Ходжкіна, коли йому було лише 18 років.

Минулого літа лікарня назвала кімнату очікування на його честь після першої великої пожертви гравця.

У штаті Пенсільванія вибухнув автомобіль, є загиблі

Daley пожертвував $500 тисяч на власну виборчу кампанію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers