rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ СОТ спробує звести до мінімуму негатив від Brexit

СОТ спробує звести до мінімуму негатив від Brexit

 

Світова організація торгівлі (СОТ) спробує звести до мінімуму можливі негативні наслідки, спричинені виходом Великої Британії з Європейського Союзу.

Про це заявив очільник організації Роберто Азеведо, - повідомляє АР.

«Роль СОТ полягатиме в спробі мінімізувати негативні наслідки, які має Brexit», - сказав він

Азеведо також заявив, що вихід Британії з ЄС, очевидно, матиме наслідки, і, ймовірно, не найкращі.

Як повідомлялося, Велика Британія має залишити ЄС у березні 2019 року. У Європейському парламенті не виключають, що зможуть укласти будь-яку угоду з Лондоном лише за два тижні до Brexit.

 

Вперше в історії: прем'єрка Нової Зеландії взяла на Генасамблею ООН немовля

 

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Арден стала першою главою держави, яка відвідала засідання Генасамблеї ООН з немовлям.

Про це повідомляє ВВС.

«Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн дебютувала в ООН у Нью-Йорку, а також стала першою в організації, хто взяв зі собою свою дитину», - йдеться у повідомленні.

Під час дебютного виступу прем'єр-міністра на Саміті миру пам'яті Нельсона Мандели її тримісячну доньку Неве тримав на руках батько Кларк Гейфорд.

Ардерн взяла доньку у поїздку, оскільки продовжує годувати немовля грудьми і не може залишати дитину надовго.

Як наголошується, поїздка Кларка Гейфорда оплачується зі сімейного бюджету, оскільки він, як чоловік, може відвідувати не всі заходи, на яких має бути присутньою Ардерн, і головна його мета у цій поїздці - догляд Неве.

Як повідомлялося, у червні прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн стала першим в історії обраним лідером держави, яка народила, перебуваючи на посаді. 2 серпня вона повернулася до виконання своїх обов'язків після декретної відпустки.

 

В Австрії виник скандал через спробу МВС обмежити інформацію для медіа

 

Міністерство внутрішніх справ Австрії дало вказівку поліцейським управлінням федеральних земель обмежити надання інформації ЗМІ, які висвітлюють роботу правоохоронців «негативно та однобоко».

Такі наміри міністерства, яке очолює політик від правої Австрійської партії свободи (FPO) Герберт Кікль, викликали критику у впливових медіа країни, опозиції, а також з боку федерального канцлера Себастіана Курца, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, завжди з боку деяких медіа (наприклад, Standard, Falter), як в останній час і з боку Kurier, наявний однобокий та негативний підхід у висвітленні діяльності Міністерства внутрішніх справ чи поліції», - йдеться в розісланому від МВС у поліцейські управління службовому листі, який має, зокрема, у своєму розпорядженні впливова газета Standard.

У листі пропонується «спілкування з такими ЗМІ обмежити лише до необхідного (передбаченого законодавством) рівня», а також не надавати їм ексклюзиви, за винятком лише якщо це забезпечуватиме «можливість нейтрального або навіть позитивного репортажу».

Окрім іншого, в службовому листі також містилися рекомендації прес-службам поліції інформувати громадськість про національність іноземних підозрюваних у здійсненні злочинів, а у випадку біженців та мігрантів - вказувати інформацію, що йдеться про заявника на отримання притулку.

Достовірність листа згодом була підтверджено офіційним представником МВС, який, втім, заявив, що в документі містяться лише рекомендації, а не обов'язкова для виконання інструкція.

Своєю чергою, федеральний канцлер Австрії Курц (від Австрійської народної партії OVP), який наразі перебуває в Нью-Йорку в рамках участі в черговій сесії Генасамблеї ООН, розкритикував плани МВС. «Партії, урядові інститути та офіційні установи несуть особливу й високу відповідальність за вільну та незалежну журналістику в країні. Будь-які обмеження свободи преси є неприпустимими», - цитує канцлера інформагентство АРА.

За словами Курца, в Австрії не буде «обмеження чи бойкоту окремих ЗМІ». Він зазначив, що МВС слід напрацювати нову комунікаційну стратегію та прагнути до чесної роботи з усіма медіа.

Окрім журналістських кіл, з різкою критикою щодо «рекомендацій» МВС виступили і в опозиційний Соціал-демократичній партії Австрії (SPO). Там заявили про наступ на свободу слова, політичну відповідальність за що несе особисто міністр внутрішніх Герберт Кікль.

«Я закликаю Курца до дій на підтримку його відданості свободі слова», - заявив речник SPO Томас Дрозда.

 

У Данії посвідчення водія замінять мобільним додатком

 

Міністерство фінансів Данії заявило про намір запровадити цифрове водійське посвідчення.

Про це повідомляє The Local з посиланням на прес-реліз данського відомства.

«Міністерство фінансів (Данії - ред.) повідомило, що водійське посвідчення стане першим офіційним документом, який переведуть у цифрову версію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, водійські права стануть доступними через додаток.

Відтак, водіям буде достатньо показати свій смартфон, аби довести наявність дійсного посвідчення водія.

Зазначається, що цифрове посвідчення водія не замінюватиме фізичне (пластикове) посвідчення, а буде лише доповнювати його.

Цифрові права будуть доступні через додаток, який відкриватиметься завдяки технології відбитків пальців або безпечного входу в систему.

Очікується, що сам додаток з'явиться до кінця 2020 року.

 

У Болгарії хочуть заборонити новоспеченим водіям їздити без «досвідченого товариша»

 

Водіям-початківцям у Болгарії протягом перших шістьох місяців після отримання посвідчення водія планують заборонити їздити без супроводжуючої особи.

Такий законопроект підготували в МВС, Міністерстві транспорту і Міністерстві регіонального розвитку Болгарії, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Молодим водіям протягом перших шести місяців після отримання посвідчення водія також буде заборонено працювати у службах таксі і возити пасажирів у нічний час доби - з 22.00 години до 6.00 години», - зазначають автори законодавчих поправок.

Окрім того, ініціатори посилення правил дорожнього руху пропонують поправки, згідно з якими за три порушення (протягом двох років) позбавляти водіїв прав з подальшою перездачею іспитів для отримання нових посвідчень.

Перездача іспитів, здебільшого, загрожує водіям за наступні порушення: проїзд на червоний сигнал світлофора, ненадання переваги пішоходам на «зебрі» і перевищення швидкості у населених пунктах, де максимально допустима швидкість становить 50 км/год.

Також молодим водіям буде заборонено сідати за кермо великотоннажних фур.

Зміни наберуть чинності після обговорення і затвердження у парламенті. Необхідність внесення поправок автори законопроекту аргументують зростанням кількості ДТП на дорогах країни.

 

У Канаді дітям віком до 13 заборонять «споживати» рекламу фаст-фуду

 

Обидві палати парламенту Канади підтримали законопроект, яким забороняється рекламувати шкідливу їжу дітям.

Законопроект отримав підтримку як влади, так і опозиції, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не повинен пропагувати нездорову їжу таким чином, аби реклама була спрямована на дітей», - йдеться у тексті документа.

Для набуття чинності законопроект ще повинен отримати підпис генерал-губернатора, що очікується цього тижня.

Після вступу законодавчого акту в дію, Міністерство охорони здоров'я Канади матиме два роки, аби розробити всі необхідні критерії та стандарти.

Спочатку цей законопроект передбачав обмеження реклами шкідливої їжі для осіб віком до 17 років, однак на етапі розгляду у комітетах вік було знижено до 13 років. При цьому обмежень на спонсорство спортивних заходів законопроект не накладає.

Як повідомлялося, у вересні в Канаді також було заборонено продаж і виробництво продуктів харчування із вмістом трансжирів, які суттєвого підвищують ризик серцево-судинних захворювань.

 

У Румунії техніка «розгрібає» перший сніг

 

У повіті Сибіу, розташованому у центральній частині Румунії, випав перший сніг, на дорогах працює снігоприбиральна техніка.

Про це поінформували в Управлінні повіту транспорту, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На частини автомагістралей повіту у вівторок вранці виїхала снігоприбиральна техніка, оскільки товщина снігового покриву в окремих місцях становить 6 см», - йдеться у повідомленні.

За інформацією румунських метеорологів, температура повітря в цьому регіоні досягла в ніч з понеділка на вівторок 6 градусів морозу.

Дорожня поліція попереджує власників автотранспортних засобів не виїжджати на дороги без зимового екіпірування автомобілів.

Синоптики попередили, що негода триватиме до п'ятниці, 28 вересня.

 

В Індонезії врятували юнака, який провів майже 50 днів у відкритому морі

 

Індонезійського юнака Альді Новеля Аделанга, якого віднесло у відкрите море ще в липні цього року, підібрало судно, яке прямувало до Японії.

Таким чином, він провів у відкритому морі 49 днів, - повідомляє CNN.

«Щоразу, коли він бачив великий корабель, сподівався на порятунок, але понад десять кораблів пропливли повз нього, проте жоден із них не зупинився або з нього не помітили Альді. Врешті-решт, його крики про допомогу почули зі судна під панамським прапором, яке і врятувало його 31 серпня», - розповів Фаджар Фірдаус, дипломат у консульстві Індонезії в Осаці, куди доправили юнака.

Увесь цей час Аделанг провів на спеціальній платформі-пастці для риби, на якій він і працював, запалюючи спеціальні ліхтарі, аби приманити рибу.

У середині липня сильний вітер обірвав канат, який з'єднував пастку із дном, і хлопця віднесло у відкрите море.

Наразі юнак цілком здоровий і вже повернувся до родини.

 

В Австралії пляж пішов під воду

 

В Австралії значна частина одного з пляжів пішла під воду. За даними місцевої влади, обвал шириною 300 метрів стався у неділю та понеділок у штаті Квінсленд. Про це повідомляє ВВС.

«Імовірно, цей обвал стався через розмив берегової лінії течією та хвилями», - заявили у департаменті навколишнього середовища та науки штату Квінсленд.

Це - третій подібний випадок у цій зоні за останні роки. У 2015 році подібний обвал «проковтнув» фургон, намети та автомобіль.

Офіційні особи заявили, що останній розмив не пошкодив будівлі, розташовані в цій місцевості. Постраждалих також немає. Водночас, людей закликали уникати цього району.

Пілот гелікоптера Глен Крукшанк заявив, що побачив зміни, коли пролітав над популярним піщаним пляжем півострова у понеділок.

«Цей обвал значно більший, ніж два останні - йдеться про величезний шматок пляжу, який просто затягнуло під воду», - сказав він.

 

Двох міністрів в уряд Молдови призначили без Додона

Скрипаль передав розвідці Британії компромат на главу Радбезу РФ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers