rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Madigan заявив, що недостатньо зробив для захисту жертв сексуальних домагань

 

Спікер парламенту Іллінойсу Michael Madigan заявив, що боротьба зі сексуальними домаганнями у Капітолію стала його «особистою місією». Він визнав, що мав швидше реагувати на всі звинувачення, аби «виправити помилки минулого».

Title  
 Фото зі сторінки Michael Madigan у «Twitter» 

Чиказький демократ висловив свою думку минулого четверга у Chicago Tribune.

Цього року в рамках руху #MeToo деяких депутатів-демократів та працівників політичних та урядових організацій Madigan неодноразово звинувачували у сексуальних правопорушеннях. Madigan зазнав нищівної критики через те, що він не одразу звільнив своїх працівників у відповідь на звинувачення.

«Ані мені, ані нам разом не вдалося в Капітолію зробити достатньо, щоб кожний міг надійно, конфіденційно і безпечно повідомляти про сексуальні домагання», - заявив Michael Madigan.

Наразі триває внутрішнє розслідування всіх звинувачень у сексуальних домаганнях. Керівник адміністрації Madigan переглядає процедуру розгляду подібних звинувачень, щоб усі скарги вчасно надходили до Madigan та швидко проходили процедуру розгляду.

 

Rauner наклав вето на законопроект, який забороняє роботодавцям вимагати історію заробітної плати

 

Губернатор штату Іллінойс Bruce Rauner наклав вето на законопроект, який забороняє роботодавцям вимагати у претендентів на посаду історію їхньої заробітної плати.

Метою законопроекту було усунення розриву в оплаті праці між чоловіками та жінками.

Rauner у п'ятницю зазначив, що законопроект Палати представників № 4163 «суттєво нагадує» законопроект, на який він уже накладав вето у 2017 році. Він запевнив, що також прагне подолати розрив в оплаті праці між чоловіками і жінками, але вважає, що депутатам Іллінойсу треба орієнтуватися на законопроект, уже прийнятий у штаті Массачусетс.

У штаті Массачусетс роботодавці не можуть вимагати історії заробітної плати, якщо такі дані не є у вільному доступі, або особа претендує на іншу посаду в межах однієї компанії. Роботодавці можуть вимагати надати історію заробітної плати лише після того, коли людині вже запропонували роботу.

Автор законопроекту, демократ з Elgin, член Палати представників Anna Moeller заявила, що намагатиметься зробити все, аби подолати вето Rauner.

 

Gery Chico балотуватиметься на посаду мера Чикаго

 

Gery Chico, колишній очільник адміністрації екс-мера Чикаго Richard M. Daley, балотуватиметься на посаду мера Міста вітрів.

  Title
  Фото зі сторінки Gery Chico у «Twitter»

Він став останнім підтвердженим кандидатом на посаду міського голови Чикаго. Chico приєднався до більш, ніж десятка суперників після резонансної заяви мера Rahm Emanuel про те, що він не братиме участь у виборах.

«Чикаго розташоване на перехресті можливостей, - заявив Chico. - Вони завжди були, але ви повинні працювати, щоб дати мешканцям та діловим спільнотам можливість розвиватися і процвітати».

Chico балотувався на посаду сенатора США у 2004 році та на посаду міського голови Чикаго у 2011 році. Він розповів, що зосередиться на вирішенні найболючіших питань, пов'язаних, зокрема, з «насильством, освітою, працею та економічним розвитком».

«Це - ті проблеми, які найбільше турбують наше місто та його мешканців, їх потрібно швидко вирішувати, - вважає Chico. - Незалежно від вашого минулого, незалежно від того, в якому районі ви виросли, незалежно від того, якою мовою ви розмовляєте, настав час об'єднати наші зусилля і зробити так, аби наше місто процвітало».

Chico також очолював раду Chicago Public Schools, був президентом Chicago Park District та головою City Colleges of Chicago.

Chico наразі є останнім кандидатом з-поміж величезної кількості претендентів на посаду міського голови Чикаго. Нещодавно про свої амбіції заявив Bill Daley, колишній очільник адміністрації Білого дому та син екс-мера Чикаго Richard J. Daley.


 

Президент ради округу Кук Toni Preckwinkle минулого четверга також заявила, що висуватиме свою кандидатуру на посаду міського голови Чикаго.

Раніше цього місяця на прес-конференції, присвяченій останньому спалаху насильства у місті, Emanuel розповів, що більше не змагатиметься за посаду мера Чикаго. Він очолює Чикаго з 2011 року.

«Це було роботою всього мого життя, - зауважив він. - Але це - не робота на все життя. Ви наймаєте нас, щоб ми досягали результату і передавали факел, коли вже зробили все можливе для досягнення тієї мети, заради якої ви нас винайняли».

Кандидати на посаду губернатора Іллінойсу взяли участь у телевізійному форумі

 

Кандидатури на посаду губернатора Іллінойсу взяли участь у першому телевізійному форумі. Захід відбувався на телеканалі NBC 5.

Політичний оглядач NBC 5 Carol Marin насамперед запитала демократа J. B. Pritzker про туалети в маєтку «Gold Coast».

«Ви зберегли сотні тисяч доларів, які мали би виплатити у вигляді податків на майно, від'єднавши (від мережі водопостачання та водовідведення - ред.) туалети в маєтку «Gold Coast». Перш за все, хто від'єднує всі свої туалети?»

Pritzker у відповідь заявив, що коли багато мешканців округу Cook були вимушені платити більші податки за нерухомість, його сім'я призупинила свій житловий проект під час проведення оцінки майна.

Натомість, губернатору Rauner довелося пояснити свій коментар, сказаний на початку цього року. Тоді він заявив, що «не контролює» штат Іллінойс. Rauner підтвердив сказане і додав, що політична корупція, про яку він говорив, поширюється під керівництвом очільника парламенту Mike Madigan. Він вважає, що Madigan міцно закріпився у політиці Іллінойсу.

Marin зазначила, що кандидат від Лібертаріанської партії Kash Jackson був помічений у неповазі до суду через те, що не виплачував аліменти. Вона запитала, чому виборці повинні бути впевнені у його спроможності впоратись з бюджетом Іллінойсу, який складає $38 млрд.

«Я є чудовим прикладом того, що відбувається, коли хтось із членів нашої громади потрапляє під дію судової системи», - зауважив Kash, ветеран військово-морського флоту. «Я служив моїй країні протягом 20 років, а потім приїхав додому, до Іллінойсу, і повинен був боротися, щоб бути батьком. Ви бачите, округ Lake, як і решта округів штату Іллінойс, підтримує постанови, які іноді вдвічі перевищують рекомендації на національному рівні».

За словами Kash, суддя округу Lake заявив, що йому доведеться віддати 40% свого доходу. На його думку, депутати, які пишуть закони, що розраховують розмір допомоги на дітей, є прикладом невдалого законодавчого органу штату Іллінойс.

Сенатора Sam McCann запитали, чи має він якийсь зв'язок із профспілкою у Вашингтоні, яка фінансувала кампанію Madigan. Зокрема, Marin запитала McCann, чи він бере участь у губернаторських перегонах, щоб відібрати голоси у Rauner.

«Ми беремо участь у виборах, щоб перемогти», - каже McCann. «Я беру участь у виборах, щоб стати наступним губернатором штату Іллінойс. Я особисто нестиму відповідальність. Адміністрація McCann візьме на себе відповідальність за уряд штату та губернатора, адже мешканці Іллінойсу страждають упродовж останніх чотирьох років. Ні, останніх 20 років».

McCann також зауважив, що пишається підтримкою «тих, хто працює» і кілька разів згадував про свою зацікавленість у співпраці з федеральним урядом, щоб допомогти штату Іллінойс.

Залишилося менше, ніж сім тижнів до дня виборів. Імовірно, ще не відомі імена всіх кандидатів. Rauner і Pritzker продовжують обмінюватися взаємними звинуваченнями. Вони витратили мільйони доларів на рекламу з власної кишені після того, коли виграли праймеріз у березні.

 

У Чикаго двоє осіб захворіли на легіонельоз

 

Двоє людей захворіли на легіонельоз після того, коли скористалися послугами одного з чиказьких готелів, розташованих у центрі міста. Про це у п'ятницю заявили чиновники департаменту охорони здоров'я Чиказької міськради.

Постраждалі зупинилися у готелі Embassy Suites, що розташований на 600 North State Street. Обоє негайно звернулися по медичну допомогу і наразі проходять лікування.

«Поки що невідомо, чи був джерелом бактерій готель Embassy Suites, а також що саме спричинило занепокоєння двох людей», - кажуть чиновники. «Потенційна загроза локалізована, керівництво готелю повністю співпрацює з дослідниками. Безпосереднього ризику для громадськості немає».

У Hilton, компанії-засновниці Embassy Suites, не одразу погодилися прокоментувати ситуацію.

Легіонельоз - це серйозний вид пневмонії. Люди можуть захворіти легіонельозом, вдихаючи пару, що містить бактерії Legionella pneumophila, кажуть у департаменті охорони здоров'я. Симптоми хвороби - висока температура, кашель, задишка та сильний головний біль.

За рекомендацією департаменту охорони здоров'я Embassy Suites закрила всі джерела води під час проведення випробувань та ретельної дезінфекції. Це значно зменшить ризик захворювання легіонельозом, якщо бактерії справді проникли на територію готелю.

«Ми працюємо над тим, щоб запобігти захворюванню інших людей», - каже д-р Julie Morita, уповноважений CDPH. «Особи, які вважають, що вони могли захворіти, і в яких розвиваються симптоми легіонельозу, повинні звертатися по медичну допомогу».

За словами чиновників, під ризик насамперед потрапляють люди віком від 50 років, які курять або мають ослаблену імунну систему.

Якщо у вас є вищезазначені симптоми, і ви протягом останніх двох тижнів перебували в Embassy Suites на 600 North State Street, зверніться до свого лікаря, - рекомендують чиновники.

«Чумацький Шлях до Північної Америки»: як група відчайдухів покращує імідж України у світі

Генпрокурор Jeff Sessions розкритикував мера Rahm Emanuel

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers