rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Очевидне-неймовірне: дрон ОБСЄ зафіксував біля Золотого вогневі позиції бойовиків

Очевидне-неймовірне: дрон ОБСЄ зафіксував біля Золотого вогневі позиції бойовиків

 

Українська сторона СЦКК зафіксувала чергові порушення Мінських домовленостей з боку збройних формувань РФ, зокрема, безпілотник ОБСЄ на ділянці розведення поблизу Золотого виявив ознаки облаштування бойовиками вогневих позицій.

Про це йдеться у повідомленні СЦКК на сайті Міноборони.

«Відповідно до звіту Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ від 24 вересня на тимчасово окупованих територіях у Саханці зареєстровано два 82-мм міномети 2Б14 «Поднос», встановленs на облаштованій позиції з боєприпасами, підготовленими до використання. Це є прямим порушенням встановлених ліній відведення та ознакою підготовки бойовиків до нової провокації. Крім того, БПЛА СММ ОБСЄ на ділянці розведення поблизу Золотого виявив ознаки облаштування бойовиками вогневих позицій, що є прямим порушенням комплексу заходів з виконання Мінських угод», - зазначається у повідомленні.

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях і не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах населених пунктів Заїченко, Безіменне, Вознесенівка та Новоласпа.

 

Вибуховий «Молот»: безпековий комітет ВР чекає на Луценка і Полторака

 

Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони 27 вересня планує заслухати інформацію глави ГПУ Юрія Луценка про висновок експертів за фактом загибелі та травмування військових на Рівненському полігоні.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

«Комітет з питань національної безпеки і оборони 27 вересня заслухає інформацію генерального прокурора Юрія Луценка та директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна про висновок експертів за результатами проведення комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної на вибухотехнічної експертизи, що була призначена в кримінальному провадженні за фактом загибелі та травмування військовослужбовців Збройних сих України під час проведення бригадних тактичних навчань на 233 Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

До участі у засіданні Комітету також запрошено міністра оборони України Степана Полторака.

За попередньою інформацією, засідання профільного комітету розпочнеться об 11:00 27 вересня.

Як повідомлялося, 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет «Молот», унаслідок чого троє бійців-контрактників загинули та дев'ятеро отримали поранення. Слідчий експеримент показав, що розрив міномета М120-15 «Молот» стався через його подвійне заряджання.

Окрім того, розрив міномета «Молот» і травмування двох бійців сталося 23 вересня на позиціях однієї з військових частин на Донеччині.

 

Денісова хоче почути звіт Авакова про те, як розслідують напади на активістів

 

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням поінформувати її до 1 жовтня про хід розслідування нападів на громадських активістів.

Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Денісова нагадала про напади в Одесі на голову організації партії «Сила людей» Олега Михайлика та активіста «Правого сектора» Сергія Стерненка, у Херсоні - на громадську активістку, керуючу справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

«Не можу залишатися осторонь цих питань, які потребують термінового розслідування та покарання винних. Звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до 1 жовтня поінформувати мене про хід розслідування цих резонансних справ та про всі заходи, яких було вжито правоохоронцями», - написала Денісова.

За її словами, правоохоронні органи повинні терміново реагувати на всі справи, де так жорстоко порушується право на життя людини, а передусім - громадських активістів.

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча, голову міської організації партії « Сила людей» Олега Михайлика. Для розслідування нападу на Михайлика створили посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої ввійшли співробітники СБУ.

У вівторок, 25 вересня, стало відомо, що правоохоронці затримали трьох підозрюваних у нападі на Михайлика.

 

У Кропивницькому виготовлятимуть системи безпеки для реакторів США

 

Компанії «Curtiss-Wright Corporation» (Сполучені Штати Америки) та «Radics LLC» (Україна) у Кропивницькому підписали Угоду про стратегічне партнерство.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

«Відповідно до угоди, американська компанія поставлятиме продукцію, вироблену в Україні на базі платформи RadICS, для атомних станцій, дослідницьких ядерних установок і національних лабораторій Міністерства енергетики США. Одним із кроків реалізації угоди стане надання українською компанією «Radics LLC» інжинірингової підтримки американській компанії «Curtiss-Wright Corporation» щодо реалізації процесів розробки програмного забезпечення для АЕС, яке відповідає всім вимогам Комісії з ядерного регулювання США (NRC)», - йдеться в повідомлені.

Як зазначили в прес-службі ОДА, угоду підписали віце-президент корпорації «Curtiss-Wright Corporation» Курт Мітчелл та директор компанії «Radics LLC» Антон Андрашов.

У відомстві також додали, що офіційне партнерство між компаніями «Radics LLC» і «Curtiss-Wright Corporation» для світової атомної спільноти буде оголошено на 11 Міжнародному семінарі з використання програмованих логічних інтегральних схем на АЕС.

«Radics LLC» було створено кілька років тому як дочірню компанію ПАТ «НВП «Радій» для роботи за американськими нормами і стандартами. Потужності ПАТ «НВП «Радій» розташовані на території Кропивницького.

 

П'ять сіл на адмінмежі з окупованим Кримом залишилися без води

 

На Херсонщині, у Генічеському районі, біля адмінмежі з анексованим Росією Кримом, через борги знеструмлені водонапірні башти у п'яти населених пунктах.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла у вівторок секретар Чонгарської сільської ради та виконкому Лілія Бессонова.

«24 вересня Генічеський РЕЗ і ЕМ (підрозділ АТ «Херсонобленерго» - ред.) через заборгованість 40 тис. гривень за спожиту комунальним підприємством «Атлант-Чонгар» електроенергію відключив від електропостачання водонапірні башти у п'яти населених пунктах Чонгарської сільської ради, які обслуговує дане комунальне підприємство. Приїхали, відключили, опломбували. Наразі до цих башт немає доступу (щоб їх знову запустити в роботу - ред.). В результаті, без централізованого водопостачання залишилися мешканці цих населених пунктів, а також військові і прикордонники, які перебувають у нас на території Чонгара», - розповіла Бессонова.

Що ж до інших трьох населених пунктів сільради, то їх дане комунальне підприємство не обслуговує. Енергопостачання до об'єктів водозабезпечення оплачується там коштом або інших підприємств, або ж місцевих мешканців (як, наприклад, у селищі Сиваш), - повідомила секретар сільської ради.

За її словами, даний борг у КП «Атлант-Чонгар» утворився через дві проблеми: через великі неплатежі населення, а також через обіцянку деяких депутатів сільської ради заплатити за водокористування населення з коштів бюджету сільради.

«На сході громади села Миколаївка вони пообіцяли за 15 днів поливного сезону травня оплатити повністю за всі села сільради за водокористування. Але на сесії не виділили ці кошти, відмовилися. Що ж до заборгованості абонентів комунальному підприємству «Атлант-Чонгар», то вона на даний час становить 266 тис. гривень», - зазначила Бессонова.

Вона додала, що енергетики підключать насоси водонапірних башт до електроживлення лише після того, коли КП «Атлант-Чонгар» повністю погасить наявну заборгованість.

Наразі на території зневоднених населених пунктів сільради триває збір коштів для погашення заборгованості.

 

Харківський «махінатор» з облради отримав підозру і втік до Росії

 

Депутату Харківської обласної ради оголошено про підозру в земельних махінаціях.

Про це кореспондентові Укрінформу розказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

«Слідче управління прокуратури Харківської області проводить досудове розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом). У рамках кримінального провадження оголошено про підозру 50-річному депутату Харківської обласної ради. За попередніми даними слідства, депутат став одним із співзасновників обслуговуючого кооперативу, до статутних документів якого внесли недостовірні відомості про мету створення», - зазначила Дубовик.

За її словами, «на папері» обслуговуючий кооператив мав забезпечити житлом (будівництво житла) членів кооперативу: «Насправді землю, яку абсолютно безкоштовно отримали члени кооперативу від Харківської міськради, розділили на ділянки по 0,2 га та розпродали під приватну забудову. Збитки громади склали понад 400 млн грн.».

Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження виїхав до Російської Федерації. У зв'язку з цим прокуратурою Харківської області скеровано повний пакет документів для звернення до Інтерполу з метою оголошення підозрюваного у міжнародний розшук, - додала Дубовик.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Комінтернівський райсуд Харкова призначив вирок 3-м розкрадачам міської землі, яки діяли за т. зв. кооперативною схемою, по 5 років тюрми з відтермінуванням вироку на 3 роки у зв'язку з розкаянням винних.

З 2008 до 2016 років за «кооперативною схемою» у Харкові безкоштовно отримано близько 1000 га землі, зокрема, в Лісопарку.

 

В Одесі згорів санаторій «Червоні зорі»

 

В Одесі 25 вересня спалахнула масштабна пожежа в санаторії «Червоні зорі».

Як повідомляє видання «Думська» з посиланням на очевидців, займання виникло на другому поверсі занедбаного корпусу.

Інформації про постраждалих і загиблих наразі немає. На місце події прибули чотири пожежні розрахунки, які намагалися запобігти поширенню вогню на сусідні будівлі. Дах обвалився разом з перекриттями.

Пожежа сталася на відстані п'яти метрів від приватних житлових будинків, людей з яких евакуювали. За словами місцевих мешканців, таким чином хтось розчищає місце для будмайданчика.

Заступник голови ГУ ДСНС України в Одеській області Олександр Крицький розповів, що загорівся двоповерховий нині не задіяний корпус. За його словами, вся база «Червоні зорі» на даний момент не заселена.

Полум'я охопило приблизно 500 квадратних метрів, а на території санаторію не було протипожежних джерел води. Пожежні підключалися до гідрантів по сусідству.

На лінії фронту поранено трьох українських бійців

Лінія фронту: окупанти гатили на Луганському напрямку з мінометів і БМП

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers