rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Виступ перед великою аудиторією: 10 секретів гарного оратора

Незалежно від професії, багатьом доводиться мати справу з виступом перед аудиторією - чи то презентація нового проекту, захист бюджету компанії на рік або аргументація перед інвесторами підвищення зарплати персоналу. Очевидно, що керівникам без навичок ораторського мистецтва не обійтися.

 

Та й менеджерам середньої ланки нерідко доводиться брати слово на нарадах чи планерках. Вміючи тримати увагу аудиторії і володіючи вмінням переконувати, ви тим самим підвищуєте свою цінність на ринку.

Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали низку порад, дотримуючись яких можна навчитися виступати перед будь-якою аудиторією.

1. Не говоріть про те, в чому не компетентні. Знання предмета додає впевненості у собі. Навіть якщо аудиторія не буде засипати вас каверзними питаннями, ваша невпевненість буде відчуватися у кожній фразі. А довіра до співрозмовника - одне з головних правил переконання. Якщо ви - фахівець з бухобліку підприємств на єдиному податку, то кажіть тільки про нього, не намагайтеся охопити аудит ТОВ - вам не повірять.

2. Не переконуйте в тому, в що самі не вірите. Важко буде переконати інвесторів виділити додатковий бюджет, наприклад, на підготовку запуску ракети в космос за 3 місяці, якщо ви самі не впевнені в успіху цього задуму.

3. Не прописуйте детально кожну частину доповіді, обмежтеся покроковим планом або переходами від однієї частини до іншої - це дасть вам можливість думати і відслідковувати реакцію аудиторії, в іншому випадку ви читатимете з аркуша завчений урок. І не намагайтеся завчити свій текст напам'ять - обов'язково зіб'єтеся і втратите думку.

4. Практикуйтеся. Робіть міні-доповіді або імпровізовані презентації перед своїми родичами і друзями. Підійде будь-яка тема: святкування найближчого дня народження, похід у великий торговий центр, планування відпустки. Аргументуйте, переконуйте, опонуйте. Головне - говоріть, говоріть...

5. Скиньте швидкість. Не намагайтеся за стислий термін наздогнати всі свої думки - вони значно швидші, ніж процес мовлення. Ви починаєте затинатися, губитеся, повторюєте вже сказане. Тому нервуєте ще більше і відходите від запланованої теми. Більш корисний підхід - думати повільніше. Сконцентруватися на одній думці просто. Коли ви помічаєте, що думки майнули далеко вперед, - просто поверніться назад і повторіть потрібну ідею.

6. Продовжуйте говорити, навіть якщо збилися або заплуталися. Виправляючи помилку, ви ризикуєте заплутатися ще більше. Просто зробіть вигляд, що нічого не сталося і йдіть далі за своєю думкою.

7. Попрацюйте над промовою: не сипте малозрозумілими термінами, метафорами, позбудьтеся слів-паразитів, уникайте штампів і стереотипів, а також риторичних запитань. Говоріть коротко і по суті.

8. Використовуйте момент залученості. Апелюйте до своїх слухачів. Визначте момент під час виступу, коли ви звернетеся до аудиторії з якимось питанням, із проханням щось назвати, перелічити - це допоможе присутнім сконцентрувати свою увагу на обговоренні теми і підвищить ефективність сприйняття вашого матеріалу.

9. Придумайте заспокійливий ритуал. Перед великим публічним виступом ви хвилюєтеся, серце б'ється прискорено, дихання збивається, піт котиться градом. Саме час «перезавантажитися». Для когось досить буде глибоко вдихнути 3 рази поспіль, хтось може за 5 хвилин до виходу випити кави - «і нехай весь світ зачекає», когось заспокоїть перегляд фотографій зі сімейного відпочинку.

10. Пам'ятайте: ваша аудиторія хоче вас почути. Вас не будуть виганяти зі сцени. Присутні витрачають свій час, щоб послухати саме вас. Коли ви нервуєте перед виступом, на думку спадає щось на кшталт: «А якщо комусь не сподобається те, що я скажу?». Ці слова не даватимуть вам спокою, і так мона дійти і до питання: «А якщо всі мене ненавидять?». Просто повірте, що це не так.

Взагалі, спілкування є невід'ємним атрибутом багатьох процесів життя, і ринок праці не є винятком. «Високий рівень комунікативної компетентності» - не лише гарні слова для резюме, а й обов'язкова складова для досягнення конструктивних результатів: при пошуку нової роботи, клієнтів чи замовлень.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Співробітники-бумеранги Як повернутися в компанію, де колись працював

Підприємництво: сплячий гігант

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers