rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Співробітники-бумеранги Як повернутися в компанію, де колись працював

Повернення на колишню роботу «по другому колу» не є рідкісним випадком. Топ-менеджери і HR-и ставляться до такого явища доволі спокійно. Та й хороші фахівці, зазвичай, у дефіциті. Причому, робота на одному місці 20 або 30 років без будь-яких змін перестала бути приводом для гордості.

 

Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна зібрали поради для співробітників, що повернулися в компанію, - як себе поводити з начальством, підлеглими і колегами, що очікувати та як максимально згладити можливі гострі кути.

Головні плюси повернення на колишню роботу:

 

Вам знайомі стандарт, норми і корпоративна культура компанії. Зв'язки з колегами вже налагоджені, а тип управління керівництва - звичний.

Ви знайомі начальству. Всі перевірки пройдені, бос знає ваші сильні і слабкі сторони. Формальності, звичайно, залишаться, але авторитет уже напрацьований.

Обмін досвідом. В іншому місці ви отримали досвід, навчилися вирішувати якісь робочі питання в іншому порядку, ніж є нормою на «старій новій» роботі. Чому б не об'єднати досвід і прийти до «спільного знаменника»?

Поради «старим-новим» співробітникам:

 

Не спалюйте мости - йдіть мирно і підтримуйте зв'язок з колишніми колегами. Наприклад, ви завжди можете обговорити курси підвищення кваліфікації, професійні виставки та інші заходи.

Стримуйте емоції. Не поливайте брудом колишніх колег і начальство - ні теперішніх, ні попередніх. Хтозна, в який момент і куди доведеться повернутися?

Обговоріть умови вашого повернення: посаду, фінансові питання. Цілком можливо, що, отримавши досвід в іншому місці, ви зможете претендувати на підвищення.

Не «закручуйте гайки». Якщо ви прийшли на посаду начальника і тепер керуєте колишніми колегами, - дайте їм (і собі) час на адаптацію, не вимагайте занадто багато, але і не заохочуйте панібратство.

Заслужіть довіру керівництва. Погодьтеся, що керівник має право думати: одного разу покинувши компанію, ви можете зробити це ще раз. Доведіть, що для вас ця робота є цінною. Будьте готовими до того, що спочатку вас будуть перевіряти.

Шукайте перспективу й уникайте критики. «А ось у нас робили так» - не найкраща фраза для фахівця, що повернувся у компанію. Постарайтеся знайти баланс між підходами до вирішення питань у різних фірмах.

Не розповідайте про те, чому ви взагалі пішли. Але продумайте версію, яка би пояснювала причину вашого звільнення.

І пам'ятайте, що у поверненні на попереднє місце роботи немає нічого поганого. Головне, щоб ви чітко уявляли, навіщо це робите, і бачили перспективу для подальшого кар'єрного зростання.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

Підприємництво: сплячий гігант

Виступ перед великою аудиторією: 10 секретів гарного оратора

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers