rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Знову вересень кличе у школу...

Про свято у «Рідній школі» м. Детройт з нагоди початку нового навчального року.

 

Засмагле літечко, прощай,

В віконце вересень постукав.

У «Рідну школу», у світ Знань

Він поведе мене за руку.

 

Ще літо ласкаво дихало теплом й не всі повернулись з літнього відпочинку, коли вересень вступив у свої права і покликав дітей за шкільні парти, до «Рідної школи». У цей по-осінньому прохолодний ранок на шкільному подвір'ї кипіла активна підготовка до шкільного свята Першого дзвоника, яке символізує початок нового навчального року. Школа, уквітчана синьо-жовтими прапорами, кульками, різнобарвними квітами, барвистими вишивками широко відчинила двері своїм школярам у світ знань, навчаючи їх про нашу рідну землю, щоб вони змалку зростали у любові, любові до свого, рідного, українського...

Title Title 

 

Енергійно й піднесено розпочала шкільне свято директор «Рідної школи» Ольга Новачинська, яка привітала всіх й представила ведучих свята, одинадцятикласників Ольгу Бобало й Дениса Тростінського. Піднесено й гордо школярі виконували державні гімни, уважно слухали настанови духовного наставника, пароха Української католицької церкви святого Йосафата отця М. Дацишина, ЧСВВ.

Особливим було це свято для наймолодших учнів, які сьогодні вливались у шкільну сім'ю й ставали повноправними учнями школи.

Title Title 
 Отець Маріо благословить шкільну сім’ю на
щасливий рік
 Учні Рідної Школи під час Молебня

 

Першокласники - Олеся Баран, Марко Гуль, Олександр Капустяник, Ярослав Ільків - тривожним і ще невпевненим голосом промовляли:

Благослови нас, добрий Боже!

Благослови, Пречиста Мати.

Хай ваша ласка нам поможе

Щасливо рік новий почати!

Отець Маріо поблагословив усіх батьків, школярів, гостей, учителів, скропив усю рідношкільну сім'ю свяченою водою, щоб Святий Дух витав над нами, оберігав нас, а навчальний рік був щасливим та успішним.

Title Title 
 Учні 10 класу з улюбленим учителем Мгр. А. Переклітою Учень 11 класу Михайло Іваськів та учениця
1 класу Ніна Смит

 

Окрасою шкільного свята були учні 3 класу: Ярослав Шуль, Ангеліна Шевчук та Андрій Нісевич, які виконали пісню «Школа чекає нас», підготовану вчителькою музики пані Мирославою Борищук. Вони, разом із своїми друзями Марічкою Волошин, Софією Сабало, Артемом Дармограєм, декламували вірші про Україну, школу, вчителів та знання. На подвір'ї панувала піднесена й святкова атмосфера, кипіли радісні розмови, батьки поспішали зареєструвати нових учнів, інші - закупити нові підручники.

Великою радістю наповнювались душі вчителів, які вітали колишніх випускників, що привели сьогодні вже своїх дітей до «Рідної школи», серед них - Наталя та Святослав Пилипчаки зі своїми синами Данилком та Стефаном, д-р Тарас та Орися Лісовські з донечкою Сонею, Ірина Нихолат зі сином Данилком та донечкою Софійкою, Наталя та Джеф Сміт зі своїми донечками Ніною та Євою, бо розуміють, що «нероздільні у сердечку мова-ненька й рідний край».

Title Title 
 Біля мікрофону ведучі
Першого Дзвоника
 Внесення державних прапорів. Віддають шану Діана Шуль та Антон Ґрін

 

Шкільне свято не обійшлось без вітального слова директора. Пані Оля знову наголосила на цінності та важливості «Рідної школи» у житті української дітвори, що проживає у діаспорі. Директор нагадала всім присутнім про те, що незабаром школа українознавства святкуватиме своє 70-річчя, що за всі ці роки свого існування й служіння українській громаді педагоги завдяки плідній співпраці з батьками продовжують нелегку місію виховання української молоді з тією ж метою, яку мали її першозасновники, та новим кличем: «Змалку зростай з Україною в серці». Вона зазначила, що «...тільки з вашою підтримкою, шановні батьки, наша мета може уквітчатись успіхом».

Завершуючи своє звернення, директор школи представила присутнім педагогічний колектив школи, нових учителів, серед яких: отець Валерій Кандюк, Леся Осипова та Надія Михайлюк; нових асистентів учителів, серед яких наші матуранти - Юлія Матрифайло, Антін Перекліта та Тетяна Білоус.

Школа радісно учнів стрічає:

Все найкраще - завжди для дітей!

Срібний дзвоник нехай пролунає

Для батьків, учителів і дітей.

Майбутні випускники цього 2018-2019 навчального року розпочали піснею дзвоника навчальний рік, а передав його в руки першокласниці Ніни Сміт одинадцятикласник Михайло Іваськів. Учні 11-го класу за руки провели першокласників через шкільний поріг під відлуння слів ведучої:

Благослови всіх, Боже, школярів

У добрий час, у добрую годину.

Щоб дух любові у серцях горів,

Благослови цю, Боже, світлу днину!

 

Фото Миколи Волошина,
Віталія Ількова та Ярини Баран

Михайло Семенюк: «Бути українцем у Хорватії – велика честь»

Президент ЗУАДК-у відвідує українських поранених воїнів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers