rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгену

Канцлер ФРН Ангела Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгенської зони й цінує її участь у захисті зовнішніх кордонів ЄС.

 

Про це вона заявила у вівторок на прес-конференції в Берліні з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, - повідомляє кореспондент «Укрінформу» в Німеччині.

«Що стосується бажання Хорватії приєднатися до Шенгенської зони, воно для мене виглядає більш ніж природним», - сказала Меркель.

При цьому вона нагадала, що для того існує чітка процедура, необхідно виконати певні критерії. «Хорватія досягла на цьому шляху великого прогресу», - сказала канцлер. Вона позитивно оцінила діяльність хорватської поліції щодо захисту зовнішніх кордонів ЄС.

Пленкович зазначив, що вступ до Шенгенської зони є завданням його країни, копітка робота над яким тривала кілька років. У даний час Загреб очікує на оцінку його зусиль з боку Європейської комісії.

Раніше Пленкович заявляв, що Хорватія сподівається отримати політичне рішення про приєднання країни до Шенгенської зони до свого головування в Європейському Союзі в 2020 році.

На початку літа цього року Європарламент більшістю голосів закликав приєднати до Шенгенської зони Хорватію, Румунію та Болгарію.

 

ЄС готує альтернативу китайському «Шовковому шляху»

Людей, котрі отруїли Скрипаля, «здав» інший російський агент

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers