rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ «Південукргеологію» підозрюють у сплаті 2,5 мільйона фіктивним фірмам, документи яких загубилися

Індустріальний райсуд Дніпра надав слідчим СУ ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області доступ до документів казенного підприємства «Південукргеологія» Держслужби геології і надр України (місто Дніпро), які перебувають на зберіганні в ПАТ «Банк «Кліринговий дім». Про це написав Максим Шевєлєв у «БюроUA».

 

Східний офіс Держаудитслужби провів ревізію фінансово-господарської діяльності казенного підприємства за 2015-2017 рр. і встановив фінансові порушення на загальну суму 9,95 млн грн., з яких порушення, що призвели до втрат ресурсів, склали 2,45 млн грн.

Згідно з даними перевірки, у 2017 «Південукргеологія» відобразила господарські операції щодо оприбуткування товарів, робіт та послуг, які підприємство не отримало. В результаті, «Південукргеологія» безпідставно перерахувала кошти фірмам на загальну суму 1,59 млн грн. Зокрема, ТОВ «Нормінг» на суму 760 тис. грн., ТОВ «Інтер Опт Торг» - 300 тис. грн., ТОВ «Марвел Стиль» - 227 тис. грн., ТОВ «Фірма Валентра» - 200 тис. грн., ТОВ «Сіті Буд Інвест» - 102 тис. грн. гривень. Під час ревізії порушення не були відшкодовані.

За інформацією слідчих, на запит про надання для перевірки договорів, рахунків, видаткових накладних, платіжних доручень або виписок банку про придбання у згаданих приватних підприємств товарів, заступник головного бухгалтера вказала, що документи щодо співпраці з ТОВ «Нормінг» втрачені, про що свідчить відповідна заява до поліції. Водночас, за даними слідства, в заяві йшлося про викрадення ноутбука, а не документів.

Що стосується взаємин казенного підприємства з «Марвел Стиль», «Сіті Буд Інвест» і «Фірмою Валентра», то спочатку заступник головного бухгалтера зазначила, що у вересні 2017 року при складанні звіту через вірусну атаку операції по цих фірмах було проведено в бухгалтерському обліку без підтверджуючих документів, а потім повідомила, що вона не має жодної інформації щодо взаємовідносин з «Марвел Стиль», «Сіті Буд Інвест» і «Фірмою Валентра».

Прояснити ситуаціє не зміг і головний інженер казенного підприємства.

Крім того, за місцем реєстрації вищезгадані контрагенти казенного підприємства не перебувають, тому провести зустрічну звірку співробітники Держаудитслужби не змогли.

Слідчі вважають, що гроші, отримані КП «Південукргеологія» з держбюджету, в подальшому перераховуються на фіктивні підприємства і потрапляють у тіньовий сектор економіки.

Як повідомляли у 2017 році «Наші гроші», головне слідче управління Нацполіціі розслідувало розтрату коштів «Південукргеологія» (шляхом проведення фіктивних операцій з ТОВ «Нормінг» і ТОВ «Елемент Тауер» на суму 6 млн грн.) у рамках кримінальної справи про завдані посадовцями «Нафтогаз України» збитки на суму 203 млн грн.

ТОВ «Нормінг» було засноване в Києві у вересні 2016 року і записане на мешканця Дніпропетровської області Олександра Бутова. Керівником вказаний Валерій Чудлай, який також є засновником низки фірм.

Від «Наших грошей»:

Із 28 вересня 2017 року т. в. о. гендиректора «Південукргеології» є Валентин Панченко. У 2015-2016 рр. казенним підприємством керував Микола Фощій, у подальшому до 11 вересня минулого року - Костянтин Всеволодський, і недовготривалий час у вересні 2017 р. - Станіслав Данилов.

 

Джерело: «Наші гроші»

 

Комунальники в Кременчуці розіграли закупівлю хлору за рекордними цінами між знайомими фірмами

Працівниця Мін’юсту вимагала 200 тисяч гривень щомісяця за незакриття реєстраційного підприємства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers