rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У Німеччині студенти розробили «сонячний» електрокар

У Німеччині студенти розробили «сонячний» електрокар

 

У Мюнхені студенти створили особливий електричний автомобіль. На даху та капоті у нього - сонячні батареї.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Німецькі студенти розробили електрокар зі сонячними батареями на даху та капоті. У них уже замовили сім тисяч автомобілів. І ціна доступна», - йдеться у повідомленні.

Цей електрокар Sion пройшов довгий шлях від прототипу, який збудували кілька студентів у гаражі в Мюнхені. У 2016 році юнаки почали збір коштів через краудфандингові платформи на втілення проекту. Їм вдалось зібрати близько мільйона євро. Стартап Sono Motors презентував фінальну версію електрокару Sion в липні 2017 року.

 

У США створили акумулятор з паперу і бактерії

 

Title  

Фахівці-інженери з Нью-Йоркського Університету розробили портативну батарею, засновану на паперовому субстраті. Вона живиться від бактерії.

Про це повідомляє Science Daily.

Команда інженерів створила такий паперовий акумулятор, застосовуючи 3D-принтер, на якому роздрукувала тонкі аркуші декількох металів і металевих з'єднань для проведення електричного заряду. Потім вони помістили на ці шари так звані екзоелектрогени - бактерії з яскраво вираженими провідними властивостями. Завдяки тому, що вони можуть переносити електрони за межами своїх власних клітин, їх застосування дозволяє ефективно і швидко живити невелику ділянку акумулятора. При цьому заряджені частинки з легкістю проходять через природну клітинну мембрану бактерій, створюючи таким чином щось на зразок постійного провідника. Використовуючи таку структуру акумулятора, фахівці зуміли живити калькулятор і світловипромінювальний діод середньої потужності.

Керівник проекту Сюкхун Чой зауважив, що розробка даного типу акумулятора була навіяна думкою про папір як про найдешевший взаємозамінний матеріал. До того ж, він наділений стовідсоткової площею покриття.

Проект фахівців яскраво демонструє те, що можна створювати досить ефективні та якісні акумулятори, використовуючи дешеві і легкозамінні матеріали - як у випадку з паперово-бактеріальним типом акумулятора.

Транспортний соціалізм: як це – жити у країні з безкоштовним транспортом

Тест-драйв Hyundai Santa Fe: ставка на ефект

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers