rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 10 дивовижних і неповторних населених міні-островів

1. Острів Лорето

 

Title
 

 

Напевно, саме його описував великий поет у своїх безсмертних творах. Розташований в Італії на водах озера Ізео, цей прекрасний острів тішить око своєю казковою архітектурою. Тут розташовано замок у неоготичному стилі, парк і маленький порт.

2. Острів Серця

 

Title
 

 

Тепер ми перенесемося на острів Серця, розташований у США, поблизу міста Олександрія-Бей. Острів названий так через схожість своїми обрисами з людським серцем. У 1900 році закоханий мільйонер Джон Болдт придбав цей символічний острів. Закохані провели тут чотири щасливі роки, під час яких був побудований справді унікальний замковий комплекс. Після смерті Луїзи невтішний Болдт назавжди залишає це романтичне гніздечко.

Протягом багатьох років замок грабували, допоки уряд не наважився викупити острів. Відтоді острів Серця є одним з найбільш популярних у США місць для вінчання. Вся виручка, отримана від проведення весільних церемоній і туризму, використовується виключно на підтримку цього диво-острова.

3. Зараз ми вирушимо до Греції, на острів Понтіконісі

 

Title
 

 

На острові розташований монастир, прихований від сторонніх очей зарослями мирта, сосни і кипариса, а його узбережжя слугує притулком для морських котиків і декількох видів птахів. Що стосується природних ресурсів, то у водах, що оточують острівець, мешкає така кількість риби, якій позаздрив би сам Нептун. Острівець знаменитий тим, що це - одне з найбільш улюблених туристами місць у Греції.

4. Острів Вісовац

 

Title
 

 

Для того, щоб познайомитися з цим острівцем, нам доведеться відвідати чарівну Хорватію. Саме тут, неподалік від міста Ськрадіна, розташоване проточне озеро, на водних просторах якого розташовується острів Вісовац.

Знаменитий острів своїм монастирем францисканців, який був закладений у XVII сторіччі. На затишних монастирських подвір'ях ростуть кипариси, пахнуть троянди і лілії. А в ставках плавають золоті рибки. Перші згадки, пов'язані з цим міні-острівцем, датуються 1345 роком. Саме тоді Людовик Анжуйський подарував цей острів князеві Угриничу. Якщо вам колись пощастить побувати тут, обов'язково відвідайте монастирський музей, в якому зберігається колекція рідкісних рукописних книг і творів мистецтва.

5. Острів на озері Блед, Словенія

 

Title
 

 

Наступна наша зупинка - Словенія, тут розташований острів, на якому, за твердженням археологів, були виявлені споруди 9-11 сторіч. На даний момент на острові розташовується християнський храм, куди з'їжджаються для вінчання наречені з усієї Словенії. Це пов'язано з тим, що раніше тут був храм, що належав слов'янській богині любові - Ладі.

6. Острів Дарк

 

Title
 

 

Тепер відвідаємо штат Нью-Йорк. Тут, біля міста Хаммонд, що входить в округ Сент-Лоуренс, розташований острів Дарк. Лише кілька метрів відділяють острів від кордону між США і Канадою. З південного боку острова проходить судноплавний канал. Завдяки тому, що з одного боку він глибоководний, а з іншого - мілководний, тут ідеальне місце для риболовлі. Тому сюди з'їжджаються прихильники спортивного вилову щуки та окуня.

7. Острів на річці Рейн, Німеччина

 

Title
 

 

Наступна наша зупинка - річка Рейн (Німеччина). Тут, біля містечка Кауб, розташований острів, довжина якого складає лише 90 метрів! Завдяки своєму вдалому розташуванню на острові замок Пфальцграфенштайн з початку 13 сторіччя і аж до 1876 року використовувався як імперська митниця. У 1946 році замок був перетворений на музей.

8. Острів Вільгельмштайне (Німеччина)

 

Title
 

 

Острів є одним із двох штучних міні-островів, розташованих на озері Штайнхудер Мер.

Розташована на ньому однойменна фортеця була побудована герцогом Вільгельмом для захисту міні-держави. Острів знаменитий тим, що тут у 1772 році був створений перший у Німеччині підводний човен, який мав назву «Штайнхудська щука». Зараз острів є музеєм.

9. Острів Мон-Сен-Мішель

 

Title
 

 

Тепер вирушимо до Франції. Тут, у Нормандії, розташований скелястий острів Мон-Сен-Мішель. На острові є фортифікаційні укріплення, що збереглися з давніх епох. З 8-го сторіччя тут розташовується монастир, що дав своє ім'я острову.

Раніше острів був пов'язаний з материком перешийком, що зникав під час припливу. Тепер для того, щоб потрапити на острів, доведеться скористатися легким підвісним мостом.

10. Тракайський замок

 

Title
 

 

Тут, на озері Гальве, розташований острів, над яким височіють стіни знаменитого Тракайського замку. Тракай був одним з основних центрів Великого князівства Литовського. Сьогодні Тракайський замок є центром проведення концертів та фестивалів. Замок іноді навіть називають «Маленьким Марієнбургом».

 

Джерело: «В світі»

 

«Кинути все і поїхати до Азії»: Оля Гуцул про мандри на край світу

10 фото, які змусять вас відвідати Валенсію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers