rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Google стежить за пересуванням користувачів попри заборону

Багато сервісів Google на Android та iOS-пристроях зберігають дані про пересування користувачів, навіть якщо у налаштуваннях приватності відключена історія місцеперебування.

 

Про це свідчать результати дослідження агентства АР.

Вчені з Прінстонського університету підтвердили результати дослідження, проведеного журналістами агентства.

Здебільшого, програми Google, зокрема, карти, запитують у користувача дозвіл на те, щоб використовувати геолокацію. На сторінці підтримки Google йдеться про те, що користувач може відключити режим «історія місцеперебування» у будь-який момент.

Однак, журналісти АР з'ясували, що це не відповідає дійсності.

«Це - неправда. Навіть якщо призупинити історію пересувань, деякі додатки Google автоматично зберігають дані про місцеперебування за замовчуванням, без запиту», - йдеться у публікації.

Так Google зберігає фотографію того, де користувач перебуває, коли він просто відкриває додаток «Карти». Крім цього, автоматичні щоденні оновлення погоди на телефонах з операційною системою Android точно визначають, де перебуває користувач.

До того ж, деякі пошукові запити, які не мають нічого спільного з місцеперебуванням, на кшталт «комплекти для дітей», вказують точну широту та довготу, в якій перебуває користувач, та зберігають її в обліковому записі Google.

Проблема конфіденційності стосується приблизно двох мільярдів пристроїв, на яких запущено операційне програмне забезпечення Google Android, і сотні мільйонів користувачів iPhone в усьому світі, які використовують сервіси Google для пошуку.

 

Нова кастова система Кремнієвої долини

3D-друк лікуватиме переломи Ідеї одеського стартапу зацікавили Tesla і NASA

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers