rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Перший в історії електробайк Harley-Davidson з’явиться раніше, ніж планувалося

Перший в історії електробайк Harley-Davidson з'явиться раніше, ніж планувалося

 

Title  
 Фото з сайту  investor.harley-davidson.com 

Перший в історії електричний мотоцикл Harley-Davidson випустять раніше від запланованого терміну.

Компанія Harley-Davidson уже досить довго проводить розробку фірмових мотоциклів, які будуть обладнані електричними двигунами. Проект LiveWire з'явиться у продажу вже наступного року, - повідомляє Harley-Davidson.

Розробка проекту LiveWire почалася ще у 2014 році, прототип міг проїхати на одному повному заряді акумулятора не більше, ніж 100 км при швидкості до 150 км/год. Два роки тому було оголошено, що всі охочі придбати електричний мотоцикл Harley-Davidson зможуть зробити це у 2021 році.

Тепер же виробник заявив, що допрацьований проект LiveWire надійде в продаж уже наступного року. Характеристики мотоцикла наразі не уточнюються.

Harley-Davidson лише заявляє, що ця модель повинна зробити компанію лідером у даному сегменті ринку. До 2022 року вона планує випустити ще два електричні мотоцикли, які будуть легшими, меншими за габаритами і доступними для широкої аудиторії.

Uber відмовився від вантажівок на автопілоті

 

Компанія Uber вирішила повністю відмовитися від розробки автономних вантажних автомобілів, зосередившись на легкових машинах.

Про це Reuters розповів глава дослідницького підрозділу Uber Ерік Мейхофер.

«Ми переконані, що найкраще застосувати всю енергію та знання нашої команди до автономних легкових автомобілів», - повідомив Мейхофер.

За його словами, всі співробітники компанії, залучені до роботи над автономними вантажівками, будуть переведені в інші підрозділи.

Нагадаємо, раніше Uber оголосив про плани поєднати водіїв та автономні вантажні автомобілі, використовуючи людей на коротких переїздах і роботів - на дальніх.

  Title
  Фото - зі сторінки Володимира Омеляна у «Фейсбук»

 

Омелян розповів, коли запустять Hyperloop в Україні

 

Орієнтовна дата запуску транспортної системи Hyperloop в Україні - 2023-2025 роки.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю Obozrevatel.

«Перша поїздка на Hyperloop у світі повинна відбутися в Абу-Дабі в 2020 році під час всесвітньої виставки. Оптимістичний сценарій для України - 2023-2025 роки. Наша ідея - з'єднати Балтику і Чорне море. Бачимо величезний потенціал у цьому напрямі», - зазначив міністр.

Він наголосив, що Hyperloop Transportation Technologies, з якою підписано угоду, бачить окупність через 12 років.

«Це - крута штука, тому що залізниця не окуповується ніколи. Залізнична інфраструктура завжди будувалася державою за державні кошти, а потім знаходилися різні формати. Концесійна залізниця працює в США, але повірте, там дуже багато державних коштів», - підсумував Омелян.

Раніше міністр повідомляв, що наступного року, після завершення розробки попереднього ТЕО, розпочнеться конструювання тестової труби в Україні, і запуск першої лінії вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може відбутися впродовж п'яти років.

Hyperloop («Гіперпетля») складається з аеродинамічної труби і капсули, яка здатна рухатись без повітряного спротиву і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили у $6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) та Hyperloop One зайнялися його розвитком.

 

Маск хоче вживити Tesla штучний інтелект

 

Title  
 Фото зі сторінки Ілона Маска у «Twitter» 

Ілон Маск хоче вмонтувати штучний інтелект, подібний до K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) в автомобілі компанії Tesla.

Минулого року компанія Tesla найняла Андрія Карпаті, який очолив комп'ютерне бачення та команду, яка працює над штучним інтелектом, - повідомляє Electrek.

Якщо взяти до уваги декілька спроб Tesla створити штучний інтелект і бажання Ілона Маска розширити можливості голосових команд, то не дивно, що компанія хоче вмонтувати віртуального асистента у свої транспортні засоби. Схоже, що компанія дійсно над цим працює. Замовник моделі 3 звернувся до Маска із запитанням про нові функції автомобіля в Twitter: «Чи скоро штучний інтелект, подібний до K.I.T.T., з'явиться в автомобілях Tesla?» «Так», - відповів Ілон Маск.

KITT, або Knights Industries Two Thousand, є посиланням на сильно модифікований Pontiac Firebird Trans Am 1982, контрольований штучним інтелектом. Він був зображений Вільямом Деніелсом у 1980-х роках на телешоу Knight rider.

Штучний інтелект може відповідати водію та керувати функціями доступу в автомобілі. Сьогодні це не здається неймовірним у світі, повному Siri, Google Assistant і Cortana, але це було чимось дивакуватим у 1980-х. 

Раніше Ілон Маск сказав, що незабаром з'являться нові функції голосових команд. «Компанія хоче, аби водії могли робити, що завгодно за допомогою голосової команди», - зауважив він.

Tesla планує зосередитись на тому, щоб розмістити всі елементи керування всередині автомобіля на кермі та центральному сенсорному екрані.

Киянин створив новий вид транспорту

Кінець українського автопрому? Або чому закриваються заводи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers