rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Щоби мрії Героїв не полетіли вслід за ними в небеса

У листопаді 2013 року одна велика мрія об'єднала мільйони людей на Майдані - мрія про гідне майбутнє нашої України. Майдан став тим громадянським суспільством, яке готове захищати свободу, що живе у наших серцях, боронити гідність, яку кожна людина отримала при народженні, готове самостійно вирішувати, як нам жити і будувати своє завтрашнє.

 

Ця велика мрія поєднала у собі багато маленьких бажань кожного з нас. За свої мрії ми і стояли на Майдані, за них ми боролися, про них ми складали вірші, ними ділилися з новими друзями.

Небесна Сотня у боротьбі за свої мрії віддала життя. І щоби мрії наших рідних не полетіли вслід за ними в небеса, ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» започаткувала проект «Відзнаки Героїв», щоби пам'ять про них не перетворилася на сірий попіл, а замайоріла сотнями кольорів, посмішок успішних людей. Метою проекту є дати мріям Героїв нове життя в нових людях.

Проект «Відзнаки Героїв» не про медалі, грамоти чи почесті, а про людей, про зміни, дії, про рух. Першим втіленим проектом стала міжнародна Мистецька Резиденція імені Назара Войтовича у його рідному селі Травневе, Тернопільської області. Адже наймолодший хлопець з Небесної Сотні дуже любив своє село. Він не встиг стати митцем, бо тільки почав вчитися на дизайнера.

Сьогодні Мистецька Резиденція - це відкриті вільні майстерні для майстрів з будь-якого куточка світу, в яких вони можуть професійно розвиватися, обмінюватися досвідом, навчатися та навчати інших, проводити фестивалі і, головне, надихатися духом українського села, спілкуватися з односельцями Назара, полюбити небо і колосся пшениці землі, яка народила та виховала такого хлопця. Батько Героя, Юрій Петрович, особисто присвятив багато годин будівельним роботам, щоби двері Резиденції відчинилися. Для нього важливо, щоб існував осередок українських митців і митців світу, які будуть пам'ятати Назара і Революцію гідності.

На честь Героя Небесної Сотні, спортсмена дефолімпійської збірної України Дмитра Максимова започатковано відзнаку, яка заохочує ініціативи, що підтримують розвиток спорту для людей з інвалідністю. Відзнака дає шанс тренерам, засновникам різних шкіл налагодити нові зв'язки для співпраці, заявити про свою титанічну і таку важливу працю. Найважливіше, що історія кожного конкурсанта наповнена любов'ю до життя, силою та мотивацією, вона ніби живе принципами життя Дмитра. Родина Героя особисто бере участь у визначенні переможців.

Неймовірною за своїм значенням і мотивацією є відзнака на честь історика, викладача кафедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету Богдана Сольчаника. Вона заснована спільно з ГО «Кембриджська спільнота України», Асоціацією випускників університету Оксфорд та коледжем Сент Едмунд (St. Edmund Hall) Оксфордського університету і має форму тревел-гранту, що став частиною проекту «Відзнаки Героїв».

Завдяки тревел-гранту прогресивні науковці різних галузей отримують можливість виступити на наукових конференціях у Кембриджі або Оксфорді. Ми впевнені, що якби Богдан був живий, він би неодноразово брав участь у таких конференціях. І тепер молоді науковці представляють Україну та українську науку на міжнародних конференціях у Великій Британії. Вже п'ять переможців представили свої наукові роботи з юридичної науки, історії, ядерної фізики.

У 2018 році вперше відбувся конкурс творчих робіт у галузі музичної інсталяції у рамках проекту«Відзнаки Героїв» на честь Сергія Нігояна. Його погляд, голос, заклик «Борітеся - поборете! Вам Бог помагає!» став наративом Майдану. Він мріяв стати актором, розвиватися як творча особистість. І тепер на його честь, як і всіх Героїв Майдану, в листопаді на День Свободи всі побачать інсталяцію, яка висловить нашу любов і прагнення до Свободи.

Проект «Відзнаки Героїв» продовжує розвиватися з амбітною метою - створити відзнаку на честь кожного Героя Небесної Сотні. Громадська організація родин шукає тих, для кого втілення мрії кожного Героя стане кроком у побудові справжньої постМайданної України. Зв'язок із громадською організацією можна налагодити через сторінку ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» у соціальній мережі Facebook. Громадська організація об'єднує виключно родини Небесної Сотні, її членами є 169 осіб, які представляють 97 родин Героїв. Ми хочемо, щоб наших рідних пам'ятали усміхненими, сміливими, сповненими любові до України. Мріємо і докладаємо зусиль, щоби пам'ять про Героїв жила не тільки у патріотичних гаслах до 20 лютого, а давала надію і впевненість, що все в цьому світі можливе, якщо ми не самі.

Всі родини Героїв Небесної Сотні дуже дякують українцям США і всього світу за підтримку Майдану, підтримку боротьби за збереження суверенітету України.

Будь ласка, пишіть нам на електронну пошту: [email protected].

Автор: Іра Дідич, донька Героя України,
Героя Небесної Сотні Сергія Дідича

 

Пошук роботи після тривалої перерви: в чому особливість

«Не моє»: як зрозуміти, що робота вам не підходить

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers