rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Пошук роботи після тривалої перерви: в чому особливість

Ви народили дитину, потім ще одну, одним словом, час у декреті затягнувся; або ви взяли необмежену у часі відпустку на написання і захист другого диплома; або ж ви тривалий час доглядали за хворим родичем; ви рік чи два прожили за кордоном - спільне у цих історій одне: з колишньою роботою довелося розпрощатися, потрібно шукати нову.

 

Багато пошукачів побоюються того, що тривала перерва у робочому стажі може стати перешкодою успішному працевлаштуванню.

Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна проаналізували особливості пошуку роботи після вимушеної перерви і сформулювали кілька порад, як не загубитися серед інших претендентів.

1. Будьте чесними. Не складайте казки, що рік-два-три працювали в неіснуючій компанії без оформлення. Обман легко розкриється, а вас будуть вважати нечесною людиною. Але якщо ви працювали на фрілансі, обов'язково вкажіть це, а ще краще - дайте координати тих, хто може дати вам хороші рекомендації.

2. Складіть нетрадиційне резюме, наприклад, розміщуйте посади не в хронологічному порядку, а за переміщенням кар'єрними сходами. Таким чином, «пробіл» буде не так кидатися в очі. Або опишіть спочатку свої функціональні обов'язки, а потім час їх виконання.

3. Оберніть мінуси на плюси. Наприклад, якщо під час декретної відпустки ви освоїли англійську до професійного технічного рівня або закінчили курси головних бухгалтерів - ви значно виграєте порівняно з іншими претендентами на посаду.

4. Будьте на голову вище. Підтягніть свої професійні знання, згадайте забуті навички, ознайомтеся з останніми новинами в професії, адже до вас у рекрутера або потенційного керівника буде підвищена увага.

5. Виробіть стратегію відновлення на колишніх позиціях. Наприклад, ви заздалегідь погоджуєтеся на не надто привабливі за графіком і зарплатою умови в розрахунку «набити руку», а потім піти на більш відповідні вашій кваліфікації умови. Роботодавцеві краще чесно в цьому зізнатися. Цілком можливо, що після умовного випробувального терміну він погодиться вас підвищити. Якщо ж ні - наступному роботодавцеві вам є що відповісти на запитання: «Чому ви так мало пропрацювали на колишньому місці?».

Варто зазначити, що безперервний стаж, та ще й без зміни місця роботи, може цінуватися кадровиками «старого гарту», причому, молоді керівники і HR-и можуть ставитися до цих фактів робочої біографії лояльніше. У деяких країнах, наприклад, у США, після 3-5 років інтенсивної роботи взагалі вважається нормою брати короткі тайм-аути десь на півроку.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

«Не моє»: як зрозуміти, що робота вам не підходить

Щоби мрії Героїв не полетіли вслід за ними в небеса

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers