rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ УПЦ США відсвяткувала 100-річчя з дня заснування

Спокійний ранок суботи, 28 липня, розпочався яскраво і сонячно. Протягом усього тижня безперервні дощі, що лили у Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі, омили вулиці, бордюри та тротуари. Відтак, усе місто сяяло, готове зустріти цей найважливіший день у житті Української Православної Церкви.

 

Коли сонце яскраво освітило білі шатра, які вишикувалися вздовж проходу до Меморіального храму святого Андрія Первозванного, у повітрі відчувалися хвилі радості, оскільки ранкова тиша була порушена далеким звучанням людських голосів, що складали подяку Господу нашому. На Easton Avenue можна було побачити миготливі вогні поліцейських машин, які заблокували рух.

Title Title 

 

Несподівано крізь туман почав виднітися хрест попереду церковних хоругов, які майоріли, тріпочучи китицями, перед процесією вірян. За вірянами, котрі несли хоругви, йшло духовенство, одягнене в золоте вбрання, вишите хрестами, що виблискували в ранковому сонячному промінні. За довгою колоною духовенства крокували ієрархи, і, нарешті, віряни, які йшли за ними довгою колоною до церкви. Сусіди зібрались на своїх ґанках, щоб полюбуватися процесією і задуматися над словами, які співали віряни: «Спаси, Господи, людей Твоїх і благослови спадок Твій, перемогу побожному народові нашому на супротивників подай і Хрестом Твоїм охороняй нас - оселю Твою».

Title Title 

«Хресною ходою понад 1000 парафіян та близько 100 священнослужилелів завершили святкування 100-річниці від часу заснування Української православної церкви Америки та 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України», - йдеться у сюжеті «Голосу Америки».

Як зазначає видання, на триденні святкування віряни з'їхалися зі всіх куточків Америки, а також були гості з Канади та України.

Title Title 

 

Водночас, паралельно зі святкуванням проходив з'їзд української православної ліги, на яку приїхала велика кількість молоді.

Митрополит Антоній, який очолює Українську православну церкву Америки, головним завданням назвав залучення молодих вірян до церкви.

«Мені особливо радісно бачити тут на з'їзді нашу молодь, бачити радість та надію на їх обличчях. Вони сповнені надії, вони відчувають, що для них немає нічого неможливого. Я їм завжди кажу: «Ніколи не змінюйтесь, зберігайте цю надію та позитивний настрій», - сказав він.

Title Title 

 

Нагадаємо, Українська православна церква у США народилася в той час, коли радянська влада в Україні почала кампанію знищення церкви. Пожертвами прихожан, церква очолена митрополитом Мстиславом, купила в штаті Нью-Джерсі. неподалік Нью-Йорка, 24 га землі. Так народилася метрополія.

Сьогодні на її території розташована церква-меморіал Святого Андрія, український цвинтар, український православний культурний центр, семінарія Святої Софії, де на повній стипендії навчаються і семінаристи з України.

 

Фото Прес-служби УПЦ США

Джерела: Прес-служба УПЦ США,
«Голос Америки»

 

Празник найбільших святих апостолів

Різдво Пресвятої Богородиці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers