rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Від свята до свята: як минув рік на ринку праці для бухгалтерів

16 липня українські бухгалтери відзначали своє професійне свято - День бухгалтера. Саме ці фахівці вивчають питання організації бухгалтерського обліку діяльності компанії, живуть у ритмі звітності за квартали, півріччя та роки.

 

З нагоди їхнього професійного свята HeadHunter Україна проаналізував активність пошукачів та роботодавців порталу hh.ua у бухгалтерській сфері за рік (липень 2017-червень 2018).

Аналіз бази вакансій показав, що роботодавці протягом року активно шукали фахівців у сфері бухгалтерії за різними спеціалізаціями. Так, окрім очевидної спеціалізації «Бухгалтер», до ТОП-5 увійшли також: «Первинна документація» (29% вакансій стосувалися цієї спеціалізації), «Облік рахунків і платежів» (24%), «Облік заробітної плати» (22%) та «Бухгалтер-калькулятор» (21%).

Якщо ж йдеться про пошукачів, то протягом року активність на порталі hh.ua (створювали чи оновлювали резюме) демонстрували представники таких спеціалізацій, як «Бухгалтер» (40%), «Фінансовий менеджмент» (21%), «Первинна документація» (19%), «Економіст» (19%) та «Керівництво бухгалтерією» (17%).

Рівень конкуренції у профсфері «Бухгалтерія» був 3-4 особи на місце. Мінімальна конкуренція припала на серпень 2017 року: hh-index дорівнював 2,9. Найвища конкуренція була у січні 2018 року: 4 особи на одне вакантне місце.

Конкурували за робочі позиції 77% жінок та 23% чоловіків - саме такий розподіл за статтю пошукачів у сфері «Бухгалтерія», які створили чи оновили резюме протягом року на порталі hh.ua.

Пошукачі цієї профсфери освічені (94% активних пошукачів мають вищу освіту) та досвідчені (80% мають досвід роботи понад 6 років). Серед різних вікових категорій найбільшу активність виказували пошукачі віком 26-35 та 36-45 років.

Кілька слів про те, на яких типах підприємств можна працювати у сфері бухгалтерського обслуговування:

  • державні підприємства або установи, доведеться вивчити окремий план рахунків і дотримуватися затверджених форм документів - кошторисів, розрахунків, указів;
  • комерційне підприємство, тут впливає на роботу галузь. Вибирайте ту, яка вам цікава, і показуйте себе з найкращого боку, щоб зробити кар'єру;
  • фірми, які обслуговують інші підприємства на умовах аутсорсингу, працювати доведеться дуже багато, але заробіток, зазвичай, більший і досвід безцінний;
  • неприбуткові організації, гранти, кошториси та звіти про використання виділених коштів - все це забезпечується добре поставленим фінансовим обліком.

 

Дані отримані в результаті аналізу бази вакансій та резюме hh.ua за період липень 2017-червень 2018.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

XADO – максимальна турбота про ваше авто!

Гарантія кредиту № 2

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers