rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Косметика прямо з городу

Якщо, вирушаючи влітку на дачу, ви забули прихопити зі собою косметичку, не турбуйтеся - в саду і на городі знайдеться все, що потрібно вам і вашій шкірі. Фруктів, овочів та ягід зараз вдосталь, і якщо правильно використовувати їх з косметичною метою, шкіра не потерпатиме від браку потрібних їй компонентів.

Якщо шкіра суха

 

Оскільки суха шкіра найбільше схильна до раннього старіння, крім очищення і зволоження, їй необхідно також живлення та ліфтинг. Для цього цілком підійдуть диня, аґрус, абрикос, обліпиха. Поєднання вітамінів А і С у цих плодах зміцнює тканини, надає еластичності, утримує вологу. А олія обліпихи є ще й джерелом ненасичених жирних кислот, які допомагають транспортувати кисень, а головне - сприяють утворенню лецитину, що попереджає сухість та лущення.

Пом'якшуємо. Якщо шкіра після вмивання лущиться, сік абрикоса змішайте з рівною кількістю молока або вершків. Покладіть на обличчя паперову серветку в кілька шарів і просочіть її отриманою масою. Тримайте серветку на обличчі, поки вона не підсохне. Можна просто протерти шкіру 10-15 разів, щоразу підсушуючи її.

Зволожуємо й освітлюємо. Шкірки дині, що залишилися після обіду, теж можна використовувати як косметичний засіб. Увечері протріть ними шкіру обличчя, шиї і декольте, потім виконайте теж саме з кислим молоком - і так чергуйте кілька разів. Через годину промокніть шкіру вологим, а потім сухим ватним тампоном. Такі процедури можна робити щодня.

Підживлюємо. Кашку з плодів обліпихи змішайте з яєчним жовтком або свіжою сметаною. Тримайте маску на обличчі 15-20 хвилин. Потім протріть шкіру прохолодною водою. Якщо робити такі процедури 2-3 рази на тиждень, шкіра завжди буде мати свіжий вигляд.

Підтягуємо і тонізуємо. 2 ст. ложки молока розбавте такою ж кількістю м'якого домашнього сиру і м'якоті аґрусу. У цій суміші змочіть марлеву серветку і покладіть на обличчя на 15-20 хвилин, накривши мокрим рушником. Після промокніть шкіру сухою серветкою і змастіть кремом. Через 1-2 дня процедуру можна повторити.

Якщо шкіра нормальна

 

Догляд за нею потрібен мінімальний - досить регулярного очищення і зволоження. З цим завданням чудово впораються стиглі, соковиті і трохи водянисті плоди. Наприклад, персик, малина, слива, огірок. Вони містять ідеальний коктейль вітамінів А, В, С, РР пектини та інші корисні речовини, які будуть підтримувати шкіру в тонусі. Тільки майте на увазі: ці цінні компоненти демонструють свої корисні властивості виключно в стиглих овочах і фруктах!

Тонізуємо. Півсклянки соку будь-якого з цих плодів розбавте такою ж кількістю води, залийте у формочки для льоду і заморозьте. Протирайте обличчя вранці і ввечері кубиками льоду - це тонізує, зволожує і надає шкірі пружності.

Зволожуємо. Розімніть персик або сливу або натріть огірок на дрібній тертці, накладіть кашку на обличчя і через 15-20 хвилин змийте водою кімнатної температури. Повторюйте через кожні два дні, міняючи фрукти і овочі по черзі.

Очищаємо і живимо. В 1 столову ложку персиково-сливової м'якоті додайте стільки ж манної крупи і яєчний жовток. Використовуйте масу як скраб протягом 1-2 хвилин, потім залиште на обличчі ще на 10 хвилин.

Освіжаємо. Жменю малини змішайте з кислим домашнім сиром і 1\2 чайної ложки меду. Потримайте на обличчі 10-15 хвилин, змийте холодною водою і злегка розітріть махровим рушником - шкіра набуде свіжого та здорового вигляду.

Якщо шкіра масна

 

Ліквідувати масний блиск допоможуть, насамперед, концентровані фруктові кислоти. Вони розчиняють верхній ороговілий шар, регулюють продукування шкірного жиру, звужують пори і покращують колір обличчя. Зверніть особливу увагу на продукти з кислинкою: чорну і червону смородину, помідори, квашену капусту. Але маски з них найкраще робити ввечері, оскільки численні кислоти можуть помножити дію ультрафіолетових променів та викликати почервоніння або пігментацію шкіри.

Очищуємо. Кашку з м'якоті помідора змішайте з 1 ст. дрібної солі екстра-помолу і легкими круговими масажними рухами накладіть на обличчя. Потім залиште пілінг на 15-30 хвилин. Змийте спочатку теплою, потім прохолодною водою. Таких процедур шкіра потребує двічі на тиждень.

Підсушуємо. У соку чорної смородини змочіть серветку з кількох шарів марлі і потримайте на обличчі 15-20 хвилин. Після протріть шкіру спочатку вологим, а потім сухим ватним тампоном. Повторюйте 2-3 рази на тиждень. Можна також використовувати сік свіжих плодів смородини, наполовину розведений кип'ячою водою, для протирання шкіри вранці і ввечері.

Очищаємо і звужуємо пори. До 4 ложок подрібненої в блендері капусти додайте по 1 чайній ложці червоної смородини, збитого білка, висівок і йогурту. Перемішайте до отримання однорідної маси. Маску тримайте на обличчі 15-20 хвилин, потім змийте водою. Її досить робити раз на тиждень.

Якщо шкіра втрачає пружність

 

Шкіра, на якій починають прорізатися візерунки дрібних зморшок, вимагає особливого догляду. Для підтримки «природного каркасу» їй необхідні вітаміни С, Е і РР. Оптимальне їхнє поєднання вам забезпечать кабачки, яблука і виноград. До речі, ягоди винограду - справжній еліксир молодості. Їхня головна цінність - резвератрол, який стимулює вироблення колагену. Ця речовина зберігає шкіру еластичною, запобігаючи появі зморшок.

Тонізуємо. Щодня протирайте обличчя, шию і руки сухим виноградним вином або замороженим виноградним соком. Через 10-15 хвилин вмийтеся прохолодною проточною водою.

Ліфтинг. Половинками яблука круговими рухами протріть обличчя, шию, декольте і навіть руки. Такий масаж можна робити хоч щодня - він чудово підтягує шкіру, відновлюючи її пружність.

Зволожуємо і підтягуємо. Дві столові ложки подрібненого кабачка змішайте з 1 столовою ложкою запареного геркулесу і накладіть на обличчя і шию. Через 20 хвилин кашку зніміть тампоном, змоченим у сирому молоці. Така маска стимулює обмінні процеси в шкірі, зволожує, очищає і тонізує. Рекомендується двічі на тиждень.

Підживлюємо. Одну чайну ложку м'якого сиру розітріть з такою ж кількістю рідкого меду і додайте 2 чайні ложки виноградного соку. Через 15-20 хвилин змийте холодною водою. Підживлюйте шкіру через день.

Якщо шкіра проблемна

 

Для покращення ситуації слід додати дубильні речовини, які забезпечують потужний антисептичний ефект. Особливо багаті на них недостиглі плоди, які мають своєрідний терпкий смак. Саме вони в змозі очистити шкіру обличчя і підсушити висипання й акне, тому найкраще підходять для приготування масок і лосьйонів. Серед них - чорноплідна горобина, айва, калина, кріп.

Дезінфікуємо. Чудовий народний засіб проти висипань - калинова настоянка. Півсклянки ягід розітріть у дерев'яній ступі, залийте холодною кип'яченою водою і настоюйте 5-8 годин. Потім процідіть і додайте 1 ст. ложку меду. Прикладайте примочки на уражені місця 1-2 рази на день. Настій добре дезінфікує, підсушує висипання та освітлює сліди постакне.

Підсушуємо. Змішайте по 1 чайній ложці м'якоті чорноплідної горобини і яєчного білка, накладіть на обличчя на 5-10 хвилин, а потім змийте. Такі маски слід робити двічі на тиждень.

Очищаємо і пом'якшуємо. Спочатку відваріть рис на повільному вогні (без солі!) до консистенції каші. Потім додайте натерту на дрібній тертці айву в пропорції 2 частини айви і 1 частина рису. Маску потрібно накладати на обличчя теплою, тримати не більше, ніж 15 хвилин і змивати водою кімнатної температури. Після вмивання протріть обличчя і шию легким тоніком.

Звужуємо пори. 2 ст. ложки свіжої зелені кропу, попередньо подрібненої разом зі стеблами, залийте 1 склянкою окропу і проваріть протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште до охолодження. Після розмішайте 1 яєчний білок з 1 ст. ложкою процідженого кропного відвару і ложкою кукурудзяного або картопляного крохмалю. Накладіть маску на обличчя і через 20 хвилин протріть шкіру ватним диском, змоченим у кропному відварі.

Це - важливо!

 

Якщо у вас чутлива шкіра, експериментувати з натуральними масками слід обережно. Спочатку накладіть «пробник» на ніжну шкіру зап'ястку і потримайте 15-20 хвилин. Якщо шкіра не відреагувала почервонінням, можете сміливо накладати маску на обличчя і декольте. Особливо обережною слід бути з медом, який входить до складу багатьох натуральних масок, оскільки це - найпоширеніший алерген.

Варто знати!

 

Якщо маска занадто рідка, використовуйте її у вигляді компресу: змочіть марлеву серветку і накладіть на обличчя. Або додайте «згущувач»: висівки, кукурудзяну або рисову муку - для жирної шкіри, подрібнений у кавомолці геркулес, житній хліб, сметану - для сухої. І врахуйте, що чим щільніший шар маски ви наклали, тим повільніше і довше вона діє.

Варто знати!

 

Не поспішайте позбуватися від перезрілих томатів. Вони стануть у пригоді, якщо шкіра не тільки жирна, але і в'яне. Бурштинова кислота, що міститься в них, забезпечує ефект злущування та омолодження.

Ліпимо чисту красу

 

Влітку особливо важливо добре очищувати шкіру, і допоможе вам у цьому улюблений матеріал скульпторів - глина. Класична глиняна маска насамперед очищує шкіру не тільки від зовнішніх забруднень і відмерлих клітин, а й від токсинів. Крім того, глина містить усі необхідні шкірі мінерали і мікроелементи. Завдяки їм глиняні маски живлять, зволожують, тонізують. До того ж, у ній немає бактерій, тому вона завоювала собі стійку славу антисептика. Глина буває різних кольорів, і щоб досягти потрібного результату, важливо підібрати «свій» тип.

Біла глина

 

Основу білої глини становить мінерал каолініт, завдяки якому її називають каоліном. Каолін сприяє виробленню лецитину, який відповідає за еластичність тканин. Очищення і регенерація - це теж про його функції.

Підходить: для шкіри зрілої, сухої та з елементами старіння.

Маска-тонік.

В 1 столову ложку глини додайте по 1 чайній ложці кислого молока (кефіру) і томатного соку. Потримайте на обличчі 15 хвилин і змийте холодною водою. Маска чудово тонізує і розгладжує дрібні зморшки.

Блакитна глина

 

Своїм кольором, а також чудовими протизапальними і дезінфікуючими властивостями ця глина зобов'язана сріблу. А ще вона живить шкіру мінералами та мікроелементами, стягує пори, пом'якшує і тонізує.

Підходить для нормальної та комбінованої шкіри.

Маска 2 в 1.

Половину чайної ложки солі збийте з одним яєчним білком і додайте 10 грамів глини. Накладіть масу на обличчя на 10-15 хвилин. Змийте теплою водою й одразу ж накладіть на 20 хвилин поживну маску з м'якоті 1 помідора і 1 столової ложки глини. Змийте її водою. Після такої процедури шкіра стане білосніжною і дуже пружною.

Зелена глина

 

Головну скрипку в «зеленій гамі» відіграє оксид заліза. Зелена глина глибоко очищує пори, нормалізує роботу сальних залоз, дезінфікує і підсушує шкіру. Тільки рожеві вугри є протипоказанням до такої «косметики».

Підходить: для жирної і проблемної шкіри.

Маска зволожувальна.

7-10 пелюсток троянди подрібніть, змішайте з 2 столовими ложками глини, додайте 4-5 крапель олії іланг-ілангу і 2-3 столові ложки мінеральної газованої води. Отриману масу накладіть на обличчя на 15-20 хвилин, змийте теплою водою. Маска зробить шкіру ніжною і оксамитовою.

Червона (рожева) глина

 

Покращує кровопостачання й усуває почервоніння на шкірі, підвищує еластичність прилеглих до неї судин і капілярів. Своїм кольором глина зобов'язана поєднанню оксиду червоного заліза та окису міді. Це тонізує тканини і сприяє еластичності.

Підходить: для чутливої, схильної до подразнення і почервоніння, шкіри.

Маска заспокійлива.

2 столові ложки червоної глини змішайте з такою ж кількістю вершків (або молока) і 2 чайними ложками соку алое. Отриману суміш накладіть на обличчя на 15-20 хвилин і змийте теплою водою. Шкіра набуде здорового і квітучого вигляду. Бажано робити цю маску на ніч.

Жовта глина

 

Жовта глина багата калієм і залізом, завдяки чому добре виводить токсини і насичує шкіру киснем.

Підходить для зрілої шкіри зі зморшками.

Маска-тонік.

5-7 листочків м'яти дрібно наріжте або розімніть за допомогою ступки, додайте 2 столові ложки молока і жовток, повільно всипте 1,5 столової ложки глини, все перемішайте. Отриману масу накладіть на обличчя на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою. Маска вирівнює контур обличчя, живить і зволожує.

Ірина Ігнатенко: «У народному світогляді межа між добром і злом була умовною»

Море смаку, або За що варто полюбити морепродукти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers