rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Бідних в Україні зараз більше, ніж п’ять років тому, – Світовий банк

Бідних в Україні зараз більше, ніж п'ять років тому, - Світовий банк

Для України важливо завершити розпочаті реформи, щоб вийти з економічної кризи.

Так сказала під час прес-ланчу в харківському Рremier Palace директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п'ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні - 25%. Однак, є реальний шлях виходу з кризи. Це - завершення розпочатих і реалізація нових реформ, чи буде це галузь охорони здоров'я, створення Вищого антикорупційного суду, незалежних наглядових рад у держбанках, а це половина всього банківського сектора країни, щоб кредити не розходилися по «своїх» людях. Україна зробила крок у реформуванні різних сфер, і їй не можна зупинятися», - зазначила Кахконен.

За її словами, економічний потенціал України є вищим, аніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.

«В Україні найбільший у Європі запас родючої землі. Вигідним є і її географічне положення на перехресті Європи та Азії. Однак державна політика у плані розвитку економіки відстала на 20 років. Якщо будуть зміни, буде і стимул для підвищення стандартів життя», - додала Кахконен.

Як сказала Кахконен, Світовий банк вклав з 2014 року в Україні більше коштів, ніж в якусь іншу країну.

«Вкладено 5,5 млрд доларів, причому, половина коштів - 2,5 млрд доларів - у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, іще 500 млн доларів - на постачання газу. На жаль, не всі ці кошти використані у повному обсязі, і ми чекаємо рішень від уряду України», - пояснила Кахконен.

За її словами, саме у Харківській області реалізується низка проектів на суму понад 300 млн доларів - будується дорога Харків - Полтава, реконструюється теплова підстанція, мережа КП «Харківводоканал», переробка відходів.

Також Кахконен акцентувала увагу на наявності ризиків.

«Важко переконати інвесторів сьогодні вкладати гроші в Україну. Є проблеми і на макроекономічному рівні: державний борг України є дуже великим і не зменшується до того рівня, який планували раніше. Також існують ризики, пов'язані з інфляцією, а вона пов'язана зі зростанням зарплати вдвічі і збільшенням субсидій, унаслідок чого неможливо утримати споживчий попит на тлі зростання цін», - сказала директор Світового банку.

І все-таки, за її словами, Україна має перспективи за умови державної політики розвитку, що включає реалізацію плану реформ.

 

Супрун звільнила ректора Одеського медуніверситету за саботаж

В. о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Валерія Запорожана за порушення статуту та умов контракту.

Виконувати обов'язки ректора доручено Костянтинові Аймедову - завкафедри цього вишу, доктору медичних наук, - повідомили кореспондентові Укрінформу в МОЗ.

«Звільнити з посади Валерія Запорожана 17 липня за грубе порушення трудових обов'язків, відповідно до пункту 6.2 контракту № 609 від 27 вересня 2011 року», - зазначається в наказі відомства.

У документі також вказано, що підставою для звільнення став « недопуск до проведення комісійної перевірки дотримання статуту та умов контракту ректором Валерієм Запорожаном».

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, ректору належало, згідно з наказом по відомству, забезпечити відповідні умови для роботи комісії та надавати необхідні матеріали для проведення перевірки. Але Запорожан не допустив проведення перевірки. Такі дії ректора було кваліфіковано як « відвертий саботаж» і унеможливлення «роботи комісії».

Як повідомлялося, у квітні ректора Запорожана наказом по МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

 

У Краматорську через борги скоротили постачання питної води

У Краматорську у зв'язку з несплатою за послуги водопостачання комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу» скоротило на 15% місту постачання питної води.

Про це повідомили в КПП «Краматорський водоканал».

«16.07.18 р. з 10:30 КП «Вода Донбасу» скоротило постачання питної води на 15% для м. Краматорськ у зв'язку з несплатою за послуги водопостачання», - йдеться в повідомленні.

Скорочено постачання води до 9 селищ міста й один мікрорайон «Лазурний». У мікрорайоні «Лазурний» буде встановлено додаткові водорозбірні крани. Підвозитимуть воду спецтехнікою після надходження заявок на диспетчерський пульт водоканалу.

 

Підтверджено четвертий випадок дифтерії

В Україні лабораторно підтверджено четвертий випадок захворювання на дифтерію.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook.

«Діагноз «дифтерія» в 11-річного хлопчика з Чернігівської області підтвердився лабораторно. Це уже четвертий випадок дифтерії в Україні», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, хлопчик залишається в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної дитячої лікарні. Важкість стану зумовлена ускладненнями з боку серцево-судинної системи та проблемами зі згортанням крові, - зазначили в МОЗ.

Окрім того, 14 липня лікарі здійснили протиепідемічні заходи щодо виявлення збудника серед контактних осіб, всього обстежено 18 осіб, серед них у 4-х членів родини хлопчика (матері, батька, сестри і брата) виявлені клінічні ознаки дифтерії, дослідження тривають.

Двоє дітей і мати госпіталізовані до Ніжинської центральної районної лікарні, їх стан стабільний, дітям введена протидифтерійна сироватка.

Як повідомлялося, 13 липня до центральної районної лікарні Ніжинського району госпіталізували 11-річного хлопчика з підозрою на дифтерію. Дитина хворіла вдома протягом 5 днів.

З початку року в Україні зафіксовано також один випадок дифтерії у Київській області і два - у Луганській.

«Антонов» підписав угоду з «донькою» Boeing

Держпідприємство «Антонов» і дочірня компанія The Boeing Company - Avial Services, inc. підписали угоду про співпрацю у виробництві літаків.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Антонов».

«17 липня 2018 року на міжнародному авіашоу в Фарнборо Олександр Донець, президент компанії «Антонов», і Ерік Страфел, генеральний директор компанії Avial Services, inc, дочірньої компанії «Боїнг», підписали угоду з питань співробітництва для підтримки після продажу та виробництва літаків сімейства Ан-148, Ан-158 і Ан-178», - йдеться в повідомленні.

В угоді передбачається, що компанія «Avial» буде забезпечувати закупівлі та постачання виробів для підтримки виробництва серії літаків ДП «Антонов».

 

За день до подорожчання метро кияни набрали про запас 6 мільйонів поїздок

Останнього дня перед подорожчанням проїзду пасажири столичного метрополітену поповнили свої картки метро майже на 6 мільйонів поїздок.

Про це повідомляє у Twitter прес-служба київського метрополітену.

«Минулої п'ятниці наші пасажири поповнили свої картки метро на 5 мільйонів 971 тисячу 525 поїздок. З них 4 мільйони 568 тисяч 800 поїздок за тарифом 4,5 грн.», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали, що картка метро продовжує економити час та кошти пасажирів. При поповненні на 50 поїздок кожна коштує 6,5 грн.

У Києві з 14 липня встановлено нові тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, а саме: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці.

Вартість разової поїздки зросла до 8 грн.

 

Москаль заявляє про зупинку всіх асфальтних заводів на Закарпатті

Через заборону Укрзалізницею використання напіввагонів для транспортування щебеню на Закарпаття в області припиняють роботу всі асфальтні заводи.

Про це на своєму офіційному сайті повідомив очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Укрзалізниця заборонила використання напіввагонів для транспортування щебеню на Закарпаття й, у результаті, в області припиняють роботу всі асфальтні заводи. Справа у тому, що левова частка щебеню та інших витратних матеріалів, необхідних для виробництва асфальту, завозиться залізницею на Закарпаття з Житомирської та Вінницької областей. Ними користуються 15 сучасних асфальтних заводів, без яких неможливий ремонт автомобільних доріг в області», - наголосив Москаль

За його словами, він скерував офіційне звернення прем'єр-міністру України Володимирові Гройсману з проханням терміново вплинути на ситуацію.

 

Фільм «Будинок «Слово» вийшов в онлайн-прокат

Документальний фільм «Будинок «Слово» вже з'явився на просторах Інтернету. Про це Укрінформу повідомили у Державному агентстві України з питань кіно.

«Документальний фільм «Будинок «Слово» після успішного кінотеатрального прокату та фестивального життя офіційно вийшов в онлайн. Українська Інтернет-прем'єра кінострічки відбулась 1 липня на відеосервісі Megogo. За межами України фільм можна подивитися на платформах ITunes, Google Play, Amazon, Vimeо та JMan.tv», - йдеться у повідомленні.

Міжнародним дистриб'ютором кінострічки став провідний сейлс-агент «Journeyman pictures». Дистриб'ютором в Україні стала компанія «Артхаус Трафік». Генеральний медіа партнер - канал «Україна».

Стрічка створювалася компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Міністерства інформаційної політики України, Комітету ВРУ з питань свободи слова, Міністерства культури України та Міністерства освіти і науки України. Режисером фільму є Тарас Томенко, продюсерами - Юлія Чернявська та Олег Щербина, авторами сценарію - Любов Якимчук і Тарас Томенко, композитором - Алла Загайкевич.

Світова прем'єра фільму «Будинок «Слово» відбулась на 33-му Варшавському кінофестивалі, де стрічка була представлена в основній конкурсній програмі. 27 жовтня 2017 року у Харкові пройшла національна прем'єра фільму. Також документальний фільм «Будинок «Слово» був відібраний до програми FIVE CONTINENTS Міжнародного Ґетеборзького кінофестивалю - найбільшого кінофестивалю в скандинавських країнах.

Лінія фронту: до 20 ворожих обстрілів за день

Лінія фронту: окупанти 21 раз порушили перемир’я, біля Талаківки гатили зі 120 мм міномета

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers