rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Зустріч представників української громади Чикаго з головним скарбником округу Cook Марією Папас

Щороку з нагоди святкування Дня незалежності України головний скарбник округу Cook Марія Папас (Maria Pappas) запрошує до свого офісу представників української громади Чикаго та його передмість. Марія Папас підтримує тісні зв'язки з етнічними спільнотами різних національностей, що співіснують на вищезгаданій території. Незважаючи на свою зайнятість, пані Марія буває присутня на багатьох поважних заходах, які організовує українська громада.

 

12 липня до головного офісу скарбника - Office of the Cook County Treasurer - прибули представники громадських організацій, зокрема, від Генерального консульства України в Чикаго - консул Ігор Боднар, віце-консул Євген Дробот та співробітниця консульства Ірина Кондратюк, від Українського Конгресового Комітету Америки (штат Іллінойс) - доктор Олесь Стрільчук та віце-президент Павло Бандрівський, голова Києво-Могилянської фундації, віце-президент УККА (відділ Іллінойс) Марта Фаріон, голова комітету міст-побратимів Чикаго - Київ Віра Еліяшевська, президент Українського Національного музею Ліда Ткачук, настоятель катедри св. кн. Володимира отець Іван Лимар, представники від благодійної організації «Українські жінки в бізнесі» - президент Наталія Омельченко, директор маркетингу та PR Інна Попко-Рохас, засновник та виконавчий директор Софія Міколяш-Георгієв. У своїй святковій формі прибули ветерани армії (UAV Post 32) на чолі з полковником Петром Бенсаком.

Title Title 

 

Гостей радо зустріли головний скарбник Марія Папас, Пат Міхальскі (Pat Michalski) - пані, котра понад 40 років очолювала комітет зв'язків із громадськістю, а також численні співробітники офісу головної скарбниці. Під час зустрічі пані Папас ознайомила присутніх з новими проектами офісу, зокрема, з новоствореним сайтом, де кожен платник податків може почерпнути корисну інформацію. (Інтерв'ю з Марією Папас читайте в наступному числі нашого часопису).

Під час зустрічі відбулася розмова з очільниками окремих громадських організацій української спільноти, з людьми, котрі мають можливість спілкуватися з представниками американської влади. Це - люди, котрі щиро вболівають за Україну і роблять усе можливе для гідного представлення України у світі.

- Розкажіть читачам нашого часопису про ту невидиму подвижницьку роботу, яку проводять громадські організації в діаспорі для визнання України на світовій політичній арені. В результаті вашої праці українська громада Чикаго є найактивнішою у сферах політичного та культурного життя не тільки серед українців в Америці, а й в усьому світі.

 

Павло Бандрівський - віце-президент УККА (відділ Іллінойс): «Дуже гарно з боку пані Марії Папас, що вона щороку запрошує до свого бюро представників громадських організацій, щоб разом відзначити важливу дату в нашій історії - День Незалежності України. Вона, як людина грецького походження, розуміє любов до Батьківщини, до її незалежності, і всі ті цінності, які ми стараємось продовжувати і розвивати тут.

Title Title 

 

Українська громада працює над тим, щоб мати добрих приятелів-неукраїнців, котрі поважають Україну. Зокрема, ми працюємо в напрямку поглиблення добрих стосунків з американськими законодавцями.

Ми стараємося гідно представити Україну в світі. В результаті наших спільних зусиль Українська околиця Чикаго визнана найкращою в усій Америці».

 

Марта Фаріон - голова Києво-Могилянської фундації, віце-президент УККА (відділ Іллінойс): «На сьогоднішній день Україна є в центрі уваги не тільки громадськості Чикаго, а також усього світу. Це пов'язано з війною, з недавньою зустріччю Трампа з Путіним. Світова політична стабільність великою мірою залежить від України, і на це звертають увагу світові політики.

Title Title 

 

Наша чиказька громада велика і добре організована. Ми маємо досить позитивний резонанс і добру репутацію. Але мало українців з четвертої хвилі еміграції є в американському політичному житті. Дуже важливо, щоб усі, хто має громадянство, брали участь у голосуванні. Існує статистика, і політики дивляться на кількість людей, котрі беруть участь у голосуванні. Якщо ми тільки критикуємо або щось вимагаємо, але не голосуємо - нас немає в цій статистиці. Громадянином бути замало, треба зареєструватися, щоб мати право голосувати, мати право долучатися до політичного життя Америки. І я хочу пропагувати цю справу».

- Пані Марто, на мою думку, було б непогано перед виборами в усіх українських джерелах масової інформації в Чикаго проводити агітаційну роботу. Людина повинна чітко знати, за кого з кандидатів віддати свій голос.

- Маєте рацію - над цим треба працювати. Я мрію про те, щоб організувати групу молодих освічених людей, котрі могли б зустрічатися зі сенаторами, вміли б з ними спілкуватися і захищати інтереси нашої громади. Американські політики звертають увагу на нас, але якщо ми будемо краще організовані, то вони частіше будуть з нами розмовляти, використовувати кожну нагоду для діалогу. На сьогодні ця робота зосереджена в руках старшого покоління, але треба готувати нових, молодих.

Title Title 

 

Потрібно виробити систему електронного контактування цієї групи молодих лідерів з молоддю нашої діаспори. Я маю великий досвід і багато цінної інформації щодо американської політики і готова поділитися своїми знаннями.

Title Title 
 Title Title

 

Віра Еліяшевська - голова комітету міст-побратимів Чикаго - Київ: «Зустріч з політиками є дуже важливою, оскільки при зустрічі вони дізнаються про нас і наші потреби. Як сказала Марія Папас, щоб зрозуміти людей, треба йти в їхню громаду. Вона старалася це робити впродовж усієї своєї кар'єри.

Title Title 

 

Потрібно підштовхувати молодь як у політику, так і в громадську роботу, бо молодь - то наше майбутнє. Я часто буваю в Канаді, де до політичного життя залучено багато молодих людей. І тоді вони мають голос. Якщо постійно стукати в двері - тобі їх відчинять».

Євген Дробот, віце-консул Генерального консульства України в Чикаго: «Головна мета роботи нашого консульства полягає в тому, щоб Україна і українці жили добре. Крім своїх прямих обов'язків, проводимо величезну роботу з діаспорою, одночасно працюємо з компаніями в Україні, допомагаючи їм вийти на ринок збуту в США.

Title Title 

 

У діаспорі намагаємось організовувати різні заходи, щоб залучати молодь до громадської роботи. Ми пробуємо налагоджувати зв'язки з українськими громадами різних штатів. Наше консульство покриває десять штатів.

Title Title 

 

Якщо йдеться про те, щоб молодь, і не лише молодь, а й українці загалом були в органах місцевої влади, то я вважаю, що має бути активна громадська позиція і діяльність кожного українця, що виїжджає за кордон і стає членом української громади. Українці в Чикаго - найбільша, найактивніша, найунікальніша громада. Подібної немає в жодній країні світу. Та, на жаль, в нас є ще багато пасивної молоді, котра вважає своєю громадською роботою лише відвідування численних українських фестивалів. Але одягнути вишиванку і піти на фестиваль - цього замало. Потрібно усвідомити, що Україна починається з тебе, діаспора починається з тебе.

Title Title 

 

Зараз співробітники консульства працюють над важливим завданням, яке полягає в тому, щоб усі штати нашого округу визнали Голодомор в Україні геноцидом українського народу. В культурному напрямку працюємо над організацією виставки в Українському Національному музеєві, виставки сучасної української графіки в Українському Інституті модерного мистецтва та під час проекту «Дні українського кіно». Запрошуємо до співпраці молодих людей».

Title Title 

 

Зазначимо, що щорічні зустрічі в офісі головного скарбника округу Cook Марії Папас є чудовою нагодою для спілкування представників американської влади та найактивніших представників української діаспори. І, до того ж, спілкування як офіційного, так і неформального - у кожного гостя була можливість зробити селфі з господарями. : ) Такі зустрічі є надзвичайно корисними як для Чикаго  (та й для Америки загалом), так і для України! Сподіваємося, такі добрі традиції будуть зміцнюватися і розвиватися!

«Українські Жінки в Бізнесі» провели семінар на тему домашнього насильства

Візуальний мистецький проект «Україна: Подолання». 3 – 28 серпня 2018 року, Український Національний музей, Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers