rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Олег Сенцов. 64 доби. Або 1536 годин

Саме стільки часу голодує у російській буцегарні український режисер Олег Сенцов. 15 липня представники громадсько-політичної організації «Вільні Люди» мали нагоду поспілкуватись у Гельсінкі зі сестрою Олега - Наталією Каплан.

Пані Наталя була дуже зворушена підтримкою, яку відчуває вона сама і, безперечно, Олег Сенцов та всі українські громадяни, що незаконно утримуються у тюрмах Російської Федерації. Останнім часом почала ширитись неправдива інформація про стан її брата. Уявіть, як важко рідним щоразу чути, що їхній брат, чоловік, батько, син помирає чи помер! На щастя, всі ці чутки - неправда. Лише кілька днів тому пані Наталя мала нагоду навідати його. Для неї великою радістю було те, що він сам зумів вийти до неї.

- Я бачила його, - розповідає пані Наталя. - Почувається він більш-менш нормально, але, звісно, день на день не випадає. Часом - зовсім погано, часом - краще. До вечора, каже, йому завжди стає гірше. Примусового годування до нього не застосовують, поки що - лише крапельниці з глюкозою та вітамінами. І тепла вода. І все... Щодо того, що відмовляється від зустрічей, я його розумію. Коли ми розставались, це було дуже важко. Мені важко, а йому ще гірше. Я можу хоч на щось перемкнутися. А він не може... Є й інші політв'язні, котрі відмовляються від побачень, тому що морально їм потрібно бути готовими до боротьби, а не розкисати. Відомо, що деякі політв'язні впадали у таку депресію після побачень, що з неї важко вибратись. Він каже, що зараз йому навіть легше, ніж спочатку. Найважчими були перші три тижні.

Пані Наталя дякує всім, хто не забуває про її брата та інших політв'язнів, адже якщо про них не говорити, не згадувати, їхні шанси на звільнення зведуться до нуля. До того ж, кожне слово, сказане про них, кожна акція додає їм сили.

Пані Наталя приїхала до Гельсінкі, де відбувається зустріч Трампа і Путіна, аби нагадати всім і кожному про долю брата і десятків таких, як він. Чи сподівається вона на його звільнення після цих перемовин?

- Я вже навіть боюсь про щось думати, на щось сподіватись. Треба просто щось робити. Робити безперестанку... Йому важко, видно, що важко. Але він тримається. Я навіть не знаю, за рахунок чого.

Фото автора

 

Як ЧС-2018 довів, що ФІФА бреше про «футбол поза політикою»

УККА закликає «засудити нездатність президента Трампа протистояти Путіну в Гельсінкі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers