rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ У Гельсінкі Трампа та Путіна зустріли «Вільні люди»

У понеділок, 16 липня, у м. Гельсінкі (Фінляндія) відбулась епохальна подія - зустріч людей, від яких, без перебільшення, залежить доля світу. Фінляндія, вочевидь, була вибрана не випадково - адже вона - єдина країна Євросоюзу, що межує з РФ, але не вступила до НАТО.

Аби були не обійдені увагою такі важливі питання, як війна в Україні та Сирії, права людини в сучасному світі, тема українських в'язнів у російських тюрмах, активісти української громадсько-політичної неурядової організації «Вільні Люди» приїхали до Гельсінкі з відкритим листом до президента США Дональда Трампа. В листі вони закликали продовжувати надавати підтримку Україні в боротьбі проти збройної агресії Кремля.

Title Title 

 

Громадські акції з нагоди зустрічі Трампа та Путіна у Гельсінкі розпочались ще 15 липня. Величезна колона громадян, кожен з яких намагався донести світу якесь своє послання, рухалась, вигукуючи найрізноманітніші гасла. Тут, в одній колоні, йшли поруч антиглобалісти, борці за екологію, права людини тощо. Українці мітингували проти загарбницької політики Путіна, наголошували на тім, що необхідно якомога швидше звільнити українських заручників з російських тюрем.

Title Title 

 

У день саміту активісти з України від самого ранку нон-стоп розповідали на вулицях Гельсінкі про війну в Україні, про загиблих та полонених, про анексію Криму та інші злочини РФ проти України, а також зачитували Відкритий лист Дональду Трампу. Десятки і сотні людей зупинялись, слухали, декотрі з них запитували, чим вони можуть допомогти, що потрібно зробити, аби в Україні нарешті настав мир. Фінам знайома не зі слів ситуація, коли через амбіції російської влади гинуть люди, втрачаються цілі території. Та й, зрештою, яка з країн, що межувала чи межує з Росією, не постраждала від неї?

Title Title 

 

Дуже показовим було те, що до українських активістів приєднались жінки-мусульманки з плакатами «Чечня, Грузія, Придністров'я, Сирія, Україна. Хто наступний?» Здається, увесь світ починає гуртуватись проти великої проблеми, якою стала Росія.

Чи змінять щось кардинально перемовини Трампа та Путіна? Здається, що ні. Ці люди просто не здатні зрозуміти один одного, принаймні, так виглядає після їхньої спільної прес-конференції. Але ми, українці, не повинні мовчати. Адже все зло в світі коїться завдяки мовчанню та відсутності спротиву цьому злу.

Фото автора

 

Микола Подрезан – українець, про котрого заговорив увесь світ, або Шість років мандрування світом довжиною 230 тисяч км на інвалідному візочку

Фотовиставка «Воїни». Поглянь в очі тих, хто нас захищає

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers